焼肉スマイル (燒肉smile)

YAKINIKU SMILE
食完之後好有衝動即刻寫食評記低,因為環境氣氛服務都唔錯,值得推薦。最近去咗這間台灣過江龍燒肉店,真係好正!🔥 平日午市有好多雙套餐,最平價錢由$58到$118 性價比超高,食得好滿足!晚餐98-158嘅(拉到最低有Menu)朋友揀咗三款唔同的肉類,真係超級豐富。我點咗美國板腱牛同自然豚梅花,燒到外脆內嫩,肉汁爆棚,香味撲鼻,一啖落去真係好滿足!🤤鱸魚都好容易燒韓式雪蟹膏拌飯,重點推薦!蟹膏香濃,而且一啲都唔貴,高質之選!仲試咗佢哋嘅「日和極上盛合」肉質非常奢華套餐$298,入面有日本A5和牛、西班牙伊比利黑豚、無骨牛小排、龍躉石斑同鮮蝦。啲肉用咗「冷藏肉」,比普通急凍肉嫩好多!A5和牛嘅雪花紋好靚,油脂分布好均勻,入口即溶,牛小排肉味好濃,石斑魚燒完魚油香直接飄出嚟,正!套餐仲有味噌湯同白飯,份量好足。我仲升級咗雪濃牛骨湯,湯底濃郁到不得了,飲一啖就覺得成個人被肉香包圍!另外加咗個日本蔥花玉子飯,醬油同蛋汁撈飯,香到停唔到口!-如果麻麻哋鍾意食牛 非常推薦這款黑豚味道肉質都係非常好 份量又多可以單點自助吧都好正,有各種沙律同韓式小菜,泡菜、豆芽、醃蘿蔔、醬油鵪鶉蛋乜都有,生菜任攞,醃蘿

(拉到最低有Menu)
朋友揀咗三款唔同的肉類,真係超級豐富。

仲試咗佢哋嘅「日和極上盛合」
肉質非常奢華

如果麻麻哋鍾意食牛
非常推薦這款黑豚
味道肉質都係非常好 份量又多
可以單點
西班牙黑豚

自助吧都好正,有各種沙律同韓式小菜,泡菜、豆芽、醃蘿蔔、醬油鵪鶉蛋乜都有,生菜任攞,醃蘿蔔酸酸甜甜,超級開胃,好鍾意!🥗

最後加$15食咗個焦糖歐蕾,焦糖脆脆哋,布丁滑滑哋,食完燒肉再食呢個,真係好滿足!🍮

總之,呢間店真係好正,食材新鮮💯已經book定下個星期再嚟食
  • 日和極上組合
  • 日本A5和牛
  • 韓式雪蟹膏拌飯
  • 自助吧
2024-12-10 5184 views
台灣過江龍築間餐飲集團旗下嘅人氣一人燒肉店「燒肉Smile」係香港都開左一段時間。除左每人一份燒肉,仲可以任食自助吧沙律同韓式小菜,性價比更高!▪️日和極上盛合$298極上盛合包括日本極上A5和牛、西班牙伊比利黑豚、無骨牛小排、龍躉石斑同鮮蝦。呢到嘅肉都係用冷藏肉,比出面用嘅冷凍肉質素更高,肉質更嫩‼️A5和牛帶雪花紋,油脂平均,入口嫩滑。牛小排肉味相對較濃。石斑切得幾厚肉,燒完充滿魚油香。套餐包括麵豉湯同白飯,豐富☺️▪️SMILE盛合 $258SMILE盛合價錢再平啲,有無骨牛小排、松阪豚、牛橫隔膜、雞腿肉、北寄貝、鮮蝦同鱸魚菲力。松阪豚入口幾爽彈,牛橫隔膜肉質結實帶點嚼勁。北寄貝、蝦同鱸魚都幾新鮮,調味唔錯▪️蔥鹽牛舌$88估唔到牛舌係咁大份!有成接近20塊,每片都好薄,加上爐火幾猛,輕輕燒數十秒就可以食,推薦搭配昆布椒鹽粉,好惹味😋▪️日本雞松阪$38松阪亦即係雞後頸肉口感同豬頸肉有啲似,都係偏爽口同有彈性,必試💖▪️焦糖布蕾//黑糖白玉奶酪+$15甜品同喺築間火鍋食嘅一樣,布蕾蛋味幾香,白玉奶酪奶味幾濃,兩款口感都好滑溜,味道偏甜▪️蜂蜜檸檬水+$15//鳳梨冰茶 +19食燒肉緊係要配台式飲

▪️日和極上盛合$298

▪️日本雞松阪$38

日本雞松阪

▪️焦糖布蕾//黑糖白玉奶酪+$15

▪️蜂蜜檸檬水+$15//鳳梨冰茶 +19
食燒肉緊係要配台式飲品😆以上兩款都唔會太甜,味道清甜,解渴解膩

➰野菜放題
出面嘅自助吧就有沙律菜同韓式小菜可以揀,有泡菜、大豆芽菜、醃蘿蔔、鵪鶉蛋等等,款式幾多,仲有大大塊生菜任拎包肉食🤗醃蘿蔔甜甜酸酸好開胃,大愛💓

平日午餐$58就可以食到一款肉類,晚餐都係$98,有八款可以揀,抵食😍
日和極上盛合
SMILE盛合
今日我哋下晝去咗食燒肉,揀咗呢間性價比之選,$199一位 90mins真係要推介呢間嚟自台灣嘅燒肉 Smile!話說佢係台灣年銷120萬份嘅超人氣店,仲要喺2022年攞咗網路人氣第一名添。今次試咗$199嘅嚴選套餐,講真呢個價位喺而家嚟講真係抵食。未食肉之前,一定要讚下佢嘅沙律自助吧!特別係柚子蘿蔔,爽口開胃,柚子香清新提神,配搭得啱啱好。自助吧仲有唔少肉類可以自己揀,方便又快捷。講到重頭戲嘅肉類,真係諗起都流口水!😋 美國板腱牛排有三個味出選擇:薄鹽蒜香、醬燒同韓辣。個人最鍾意薄鹽蒜香,蒜香夠香但唔會蓋過牛肉本身嘅味道,肉質嫩滑多汁,唔會死韌。薄切嘅牛肉就更加入味,特別係配埋麻油嗰款,香噴噴!韓辣味嘅牛角切都值得一讚,辣味夠曬韓式風味,又唔會辣到上頭,啱晒香港人口味。手切松坂豚就肥瘦適中,燒到啱啱好嘅話,肥肉位會化喺口裡面,香而唔漏,正!海鮮類嘅極鮮鱸魚同白蝦都新鮮。鱸魚肉質結實,白蝦夠爽彈,配埋特製醬汁就啱啱好食。總結嚟講,燒肉 Smile 絕對值得一試!食物質素有水準,價錢又夠抵食,最重要係肉類選擇夠多元化,$199啲肉都咁靚🥰

2024-11-19
Type of Meal
Lunch
2025-04-21 0 views
周末同老公出朗豪坊行下街,係附近搵咗間風評幾好的台式燒肉店。見佢係對面又係單人燒烤爐,好似去日本個陣既板燒無煙設計,一於就去馬。一入頭去店員就提我哋前端有24品既沙律前菜自助吧,有好多款韓式小菜、沙律菜,可以配燒肉一齊食。日和極上盛合:裡面有A5和牛、西班牙黑豚肉、無骨牛小排、龍躉石斑、鮮蝦,一個combo有牛豬海鮮,肉質係冷藏肉面唔係急凍,紋路清晰,食落比較軟林多肉汁。食肉盛合:男人就叫了牛肉盛合,有齊牛板腱、牛小排、牛橫隔膜、牛肋條、牛舌,可以試曬牛既不同部分。加購了日式蔥花玉子飯:上面有粒可食用既金黃生雞蛋,食既時候我鍾龍意加上岩岩燒好燒肉放面,一碗自製燒肉當就完成,成功又解鎖咗多一種新食法。米粒軟硬適中有彈性,又有燒肉油脂香。雪蟹膏拌飯:男人話拌飯食到蟹膏既甜味,相對比較清新。另外點了2杯野飲:鳳梨冰茶好爽口冰涼,酸酸甜甜中和了油膩感,冬瓜檸檬茶麵幾好還原台式味道。2杯甜度都岩岩好,唔會太甜。另外加了雞翼+魷魚:魷魚40左右,食到本身既海鮮甜味,份量都幾多。雞翼都細心介了花,都幾快熟,但調味可以重返就更好見平日既價格都親民,$60左近一個set決定有機會再黎,因為最主要肉質比連

雪蟹膏拌飯:男人話拌飯食到蟹膏既甜味,相對比較清新。

見平日既價格都親民,$60左近一個set決定有機會再黎,因為最主要肉質比連鎖好。唯一希望係飯量可以大少少。
Dining Offer
Tasting Event
  • 日和極上盛合
2025-04-19 0 views
我朋友就是看到openrice食評上說很划算才來的,還特地預定了,當天還是我朋友生日,本來我們都抱著期待來這裡吃結果一言難盡……當我們一踏入門口的時候就發現裏面的人真是少得離譜,我當時還以為這間很多人排隊因為看網上的食評都不錯以為他都還是蠻出名,後面等到我們去掃QR code點餐發現入面的套餐好的那些價錢都偏貴,那麼我們自然到叫了些貴的,畢竟是生日,結果等到食物上來,我真的很懷疑他是不是有偷工減料,肉就只有幾塊,我的套餐顯示的份量和燒肉like某一個套餐顯示的份量是一樣的,但燒肉like的很明顯就比這間餐廳的多很多,而且感覺肉的質地也被這間會好些,燒肉like不單止接過還可以加鹽等等的,他這間不可以自己加,雖然他自己有醃過但還是不夠味,而且他那個海帶豆腐湯我都不想再提,完全就是一碗水,海代非常非常非常之少豆腐就一粒,而且那一粒就和一個小拇指手指甲一樣細,而且味道也怪怪的,總之就是成個用餐體驗都一般般,而因為本身去食,同行的有一個是生日,在生日正日吃到一間這樣差的餐廳,可想而知會是什麼感受,結帳的時候看到賬單那麼貴食得有這麼差,走的時候我都見到我那個生日的朋友面色都很不好看,總之就是這個餐廳我是不會再來了,亦奉勸大家如果不是錢多就不要來🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄
2025-04-17 0 views
老細閉關練功兩個幾月,出關當然即刻出嚟食好西獎勵下佢啦😂今次一於去試下佢想食好耐嘅台灣人氣No.1單人燒肉店 “焼肉スマイル (燒肉smile) ”✌️ 網上好評如潮,一個人都可以食嘅單人烤爐,加上日本無煙設計👍啱曬我,唔怕食完成陣味😅 唔客氣啦!先嚟一set「日和極上盛合」套餐,嘩...除咗有日本極上A5和牛,仲有西班牙伊比利黑豚、無骨牛小排、龍躉石斑和精選鮮蝦;然後再嚟一set「牛肉盛合」套餐,內有無骨牛小排、prime板腱牛、牛橫隔膜、牛肋間條同埋牛舌。識食嘅我梗係加小小銀両食個「蔥花玉子飯」啦!唔夠喉😝仲加咗一碟鮮魷魚同西班牙黑豚梅花肉,簡直好味到一個點😂大滿足 盛合內容豐富,性價比極高,所有肉類都使用冷藏肉,肉質鮮甜而且軟嫰多汁,仲有24品沙律/韓式小菜半自助放題(重點唔使附加任何費用😝)真係適合精打細算嘅我😂😂 餐牌食物種類多,價錢豐儉由人,平日午餐低至$58,超值!👍

餐牌食物種類多,價錢豐儉由人,平日午餐低至$58,超值!👍
Type of Meal
Lunch
烤肉套餐涵蓋海陸空可選可以轉換口感 味道之餘 又不會太單一單調最舒服的是就算一個人突然想吃烤肉也不成問題 一人座位讓你不用一個人坐大枱而顯得尷尬 更有無煙設施 用餐後都不怕自帶燒肉味道除了套餐之外 還有24款韓式小菜及沙律任君享用 燒肉配搭前菜 口感及味道上更添加層次 更開胃冷藏的牛肉 豬肉 雞肉 色澤亮麗均勻有三款醬汁可選作為醃製味道最喜歡日式麻油椒鹽 簡單地提升肉類鮮味 而和風醬燒則帶微甜 經烤過後 微帶焦香 肉嫩多汁更可自選不同喜歡的部位享用 選擇十分多 另外蔥花玉子飯 及 韓式雪蟹膏拌飯 也非常好吃蔥花份量澎湃 就算不愛吃蔥的也可一嘗 蔥花非常乾身 經過晾乾處理 沒有草腥味 而是帶清香清甜 拌入橙黃色的蛋黃 簡單而美味而蟹膏份量多而香濃 配搭蒜片 味道及口感都相當有層次😋整體食物質素來說很滿意 環境也很寬敞舒適
烤肉套餐涵蓋海陸空可選

選擇十分多

另外蔥花玉子飯 及 韓式雪蟹膏拌飯 也非常好吃

而蟹膏份量多而香濃 配搭蒜片 味道及口感都相當有層次

😋整體食物質素來說很滿意 環境也很寬敞舒適
中午同家人響旺角文華商場,一試台灣高人氣既單人燒肉店👍💯💯非常美味的燒肉體驗🤤🤤💕餐廳採用單人烤爐,就算一個人都食到☺️環境座位闊落,日本無煙設計做得好好,食完身上冇油煙味~平日午餐價格豐儉由人,最平$58都有!我地叫咗兩個盛合套餐,食物豐富肉質高質,包哂基本飯、湯,重有免費24品生菜沙律同韓式小菜半自助放題真係性價比好高‼️🤩👏👏🔥日和極上盛合套餐🐮🐮🐷🥩🦐海鮮和肉類的完美組合💕日本極上A5和牛,油花分佈超美膩,入口即化,牛味濃郁勁好食😋❣️西班牙伊比利黑豚,肉質細膩多汁~龍躉石斑切得幾厚身,充滿魚油香~🔸加$15升級雪濃牛骨湯,足料香濃好味道!🔸加$15升級日式蔥花玉子飯。半熟蛋液裹著飯粒,配上香蔥,和燒肉絕配!推薦‼️🔥SMILE盛合套餐🐮🐷🐔🦐全部肉肉質都鮮甜軟嫩多汁🤤🤤無骨牛小排好嫩,肉質好有嚼勁!牛橫屬膜肉味都好濃郁💕重有鱸魚菲力同鮮蝦,種類超豐富又新鮮👍👍濟州海帶豆腐湯有啖啖蜆肉味☺️🔥我地重單點了一份蔥鹽牛舌,估唔到咁大份!唔點其他醬料都夠哂惹味,外脆內嫩好好食❣️🔥冬瓜檸檬、鳳梨冰茶飲品都幾好杯,冰涼解渴又唔會太甜~正🔥甜品叫咗焦糖布蕾🍮🍮真係豐富又滿足💕📍焼肉スマイル (燒肉s
餐廳採用單人烤爐,就算一個人都食到☺️
環境座位闊落,日本無煙設計做得好好,食完身上冇油煙味~

平日午餐價格豐儉由人,最平$58都有!
真係性價比好高‼️🤩👏👏

🔥日和極上盛合套餐🐮🐮🐷🥩🦐
西班牙伊比利黑豚,肉質細膩多汁~
龍躉石斑切得幾厚身,充滿魚油香~

🔸加$15升級雪濃牛骨湯,足料香濃好味道!

🔥SMILE盛合套餐🐮🐷🐔🦐
重有鱸魚菲力同鮮蝦,種類超豐富又新鮮👍👍
濟州海帶豆腐湯有啖啖蜆肉味☺️

🔥我地重單點了一份蔥鹽牛舌,估唔到咁大份!
唔點其他醬料都夠哂惹味,外脆內嫩好好食❣️

🔥冬瓜檸檬、鳳梨冰茶
飲品都幾好杯,冰涼解渴又唔會太甜~正
🔥甜品叫咗焦糖布蕾🍮🍮真係豐富又滿足💕

📍焼肉スマイル (燒肉smile) (旺角)
旺角砵蘭街240-244號MPM文華商場1樓C號舖
2025-04-05 234 views
最近我同朋友去咗一間台灣相當人氣嘅燒肉店。店內每個座位都有一人專屬烤爐,採用無煙設計,燒肉時唔會有太多氣味留喺身上,的確唔錯。日和極上盛合套餐
套餐包括日本A5和牛、西班牙伊比利黑豚、無骨牛小排、龍躉石班同鮮蝦,加配左日式蔥花玉子飯和濟州海帶豆腐湯。食材新鮮,肉質鮮嫩多汁,特別係入口即溶嘅日本和牛。SMILE盛合套餐
套餐有無骨牛小排、松阪豚、牛橫隔膜同冷藏雞腿肉,仲包括北寄貝、鮮蝦和鱸魚菲力,搭配越光米飯、雪濃牛骨湯和芒果奶酪。雪濃牛骨湯用料十足,略略帶着豆乳味,口感唔錯,芒果奶酪亦唔會太甜。我哋仲點左雞膝軟骨、雞心串和蔥鹽薄切牛舌,蔥鹽牛舌口感爽脆,味道適中,令人印象深刻。燒肉店菜式多樣,食材新鮮,環境舒適。沙律及韓式小菜係半自助放題,冇額外收費,如果想搵個地方聚餐或者獨自享受美食,係唔錯嘅選擇。

日和極上盛合套餐

SMILE盛合套餐

1936 views
2025-04-05 210 views
台灣燒肉過江龍 燒肉smile 喺香港有得食啦‼️一個人都可以食燒肉 套餐低$78起😍超級抵食🫶🏻仲有免費韓式小食同埋沙律吧 無限任食❣️想食豪啲嘅話連A5和牛都有添😋🥢日和極上盛合 $298 套餐已經包括咗以下肉類:・日本極上A5和牛・西班牙伊比利黑豚・無骨牛小排・龍躉石斑・精選鮮蝦A5和牛入口即溶🤤西班牙伊比利亞黑豚 超彈牙😍油脂好豐富 無骨牛小排啖啖肉汁👍🏻石斑肉質嫩滑 精選海鮮 鮮蝦超新鮮 肉質結實🥢Smile 盛合 $258套餐已經包括在以下肉類:・無骨牛小排・松阪豚・牛橫膈膜・冷藏雞腿肉・北寄貝・精選鮮蝦・爐魚菲力貪心嘅人就啱晒呢個套餐啦🤤成個套餐有齊牛肉、雞肉、豬肉同埋海鮮😍每樣都可以試到👍🏻呢個套餐最特別係有埋北極貝超級鮮甜彈牙🥢每個套餐都包白飯、湯品以及任食沙律吧更加可以用優惠價加購飲品同埋甜品🥢日式蔥花玉子飯 (+$15)信我一定要加購呢一個飯‼️超濃郁嘅蛋汁,撈埋啲飯用嚟配燒肉真係人間美味‼️🥢韓式雪蟹膏拌飯 (+$35)超濃郁嘅蟹膏味 拎嚟拌飯一流🥢雪濃牛骨湯 (+$10) 清清地暖笠笠嘅牛骨湯 入邊竟然仲有好多牛肉 忍唔住飲晒成碗😆🥢菠蘿冰茶 (+$19)有淡淡嘅菠蘿
台灣燒肉過江龍 燒肉smile

・冷藏雞腿肉
・北寄貝
・精選鮮蝦
・爐魚菲力

🥢每個套餐都包白飯、湯品以及任食沙律吧
更加可以用優惠價加購飲品同埋甜品

🥢日式蔥花玉子飯 (+$15)

🥢韓式雪蟹膏拌飯 (+$35)
超濃郁嘅蟹膏味 拎嚟拌飯一流

🥢雪濃牛骨湯 (+$10)

🥢菠蘿冰茶 (+$19)
有淡淡嘅菠蘿味 完全唔會過甜 最驚喜嘅入邊係有一粒粒煙煙韌韌嘅珠珠😍
📍焼肉スマイル (燒肉smile) (旺角)
🔎旺角砵蘭街240-244號MPM文華商場1樓C號舖
喺旺角行街嘅時候,見到呢間主打一人燒肉,就入咗去試吓!我哋叫咗一個日和極上盛盒套餐同smile 盛盒套餐每個盛盒都有好多唔同種肉同海鮮。因為佢哋全部都係用冷藏肉,所以食落更鮮甜軟嫩同多汁😋如果叫日和極上盛盒,仲會有A5和牛食!真係冇得頂,脂肪同肉嘅分布比例超級好,入口即溶,仲要超有牛味!海鮮會有魚扒同蝦,蝦好新鮮彈牙,個魚扒燒完之後超香,平時唔係好食魚嘅我都覺得好好食!其他side Dish包埋喺套餐入邊!蔥花玉子飯呢個飯有超多蔥花,個玉子有調過味,好滿足!佢配燒肉盛合好適合,唔會太搶味,享受到燒肉同埋海鮮原本嘅味。韓式雪濃牛骨湯湯底濃郁,恰到好處,適合用嚟解膩!焦糖布蕾/奶酪兩款都試咗,焦糖布蕾適合鍾意食好甜嘅人,奶酪甜度會適合啲,佢有幾隻味可以選擇,我哋揀咗芒果,佢就一碗糖水,有布丁、椰果等配料增加口感。飲品都有好多選擇,我哋揀咗濃香奶茶同鳳梨冰茶,佢好似手搖咁大杯,推廣鳳梨冰茶,真係飲到鳳梨味。呢度唔使加錢仲有沙律/韓式小菜半自助放題,攞啲生菜夾住牛肉食真係超級夾~如果自己一個人嚟食,最平最平嘅套餐只係$58,得閒想食燒肉呢間真係好啱
喺旺角行街嘅時候,見到呢間主打一人燒肉,就入咗去試吓!

我哋叫咗一個日和極上盛盒套餐同smile 盛盒套餐

每個盛盒都有好多唔同種肉同海鮮。
因為佢哋全部都係用冷藏肉,所以食落更鮮甜軟嫩同多汁😋

如果叫日和極上盛盒,仲會有A5和牛食!

其他side Dish包埋喺套餐入邊!

蔥花玉子飯

韓式雪濃牛骨湯
湯底濃郁,恰到好處,適合用嚟解膩!

焦糖布蕾/奶酪

2025-04-01 313 views
朋友升職,好開心,話要請食飯,就去她公司附近有間台式人氣高的單人燒肉店😋。二話不說,豪氣少少就點了日和極上盛合套餐及smile盛合套餐👏🏻👏🏻,食物未到之前,出去沙律自助吧拎下野先,土豆泥加左柚子好好食👍🏻。套餐到啦!極上A5和牛、西班牙伊比利黑豚、無骨牛小排、龍躉石斑、鮮蝦👏🏻👏🏻,又正又靚。因為係冷藏肉,所以肉質鮮又多肉汁,燒5成熟就食得,燒肉設計做得幾好,成間店都無油煙味,好乾淨👏🏻👏🏻。另外加左個蔥花玉子飯及韓式雪蟹膏食,兩個都好食,不過我就鍾意蔥花玉子飯多啲,成碗飯好香,好食😋。另外飲品有鳳梨冰茶,夠fresh夠清新,食燒肉最佳飲品🤟🏻。最後焦糖布丁蕾甜品🍮結尾。大滿足👍🏻。
  • 日和極上盛合
  • Smile盛合
今天午餐到了旺角食半自助燒烤,$58一份,open rice 早一天訂座可以送多份肉,自己揀,還有 2 個小型沙律吧,有添加食材,環境清潔,雖有播歌,但不算音量大,可以傾計的;食物質素可以的,有得送自然感覺更抵,否則就略嫌不足;環境是旺中帶靜,估唔到樓上可以咁寧靜。
食物質素可以的,有得送自然感覺更抵,否則就略嫌不足;
環境是旺中帶靜,估唔到樓上可以咁寧靜。
2025-03-31
$60 (Tea)
2025-03-26 485 views
-商務午餐(八選三) $152美國板腱牛同豚五花腩肉身夠嫩口,只要唔燒過火入口口感豐富,配埋韓式辣拌醬,令肉汁令整體夠juice!鮮魷魚真係夠晒新鮮,絕無腥味,口感彈牙👍🏼套餐仲可加配蔥花玉子飯、濟州海帶豆腐湯,一個人黎食真係相當夠!仲有鳳梨冰茶中和返肉嘅油膩,入面仲有啫喱,夠晒有咬口!-蔥鹽牛舌 $88另外仲加點咗韓式辣拌醬蔥鹽牛舌,基本上都唔需要點任何醬汁,都夠晒野味🤩質素絕對可以同其他高級燒肉放題店媲美👍🏼但佢只係$88,差唔多有成20塊!抵到爛😂仲有其他內容豐富嘅套餐,樣樣都性價比高!無煙設計加埋24樣沙律、韓式小菜自助放題,午餐仲低至$58咋!想享受me time定同三五知己happy下,都可以黎試一試🤩
-商務午餐(八選三) $152

-蔥鹽牛舌 $88

1K
2025-03-25 409 views
“日和極上盛合”($298)“SMILE盛合”($258)“蔥鹽牛舌”($88)“日本雞松坂”($38)次次喺旺角行完Donki都會見到呢間燒肉Smile原來佢係台灣築間集團旗下嘅燒肉店🔥見時間尚早唔駛等位一於去食返個晚餐🥰餐點方面有主要分為盛合,精選,單點仲有超抵食嘅超值八選餐廳亦有提供免費小菜同蔬菜🥦我地就點咗2個盛合再單點咗2份肉😋先係日和極上盛合,當中包括:1️⃣日本極上A5和牛2️⃣西班牙伊比利黑豚3️⃣無骨牛小排4️⃣龍躉石班5️⃣精選鮮蝦另一份係SMILE盛合,包括:1️⃣無骨牛小排2️⃣松阪豚3️⃣牛橫膈膜4️⃣冷藏雞腿肉5️⃣北寄貝6️⃣精選鮮蝦7️⃣鱸魚菲力而單點項目就點咗蔥鹽牛舌,日式雞松坂(雞頸肉)2個盛合都超級豐富😍而且肉嘅品質都好好🥰就咁睇都睇得出🤤醬汁方面可選和風醬燒,日式麻油椒鹽,韓式辣拌醬盛合已經包咗越光米飯,濟州海帶豆腐湯我地2個餐嘅副食都升級咗,分別係韓式雪蟹膏拌飯(+$35),日式蔥花玉子飯(+$15)當中蟹膏拌飯味道濃郁🦀加$35就有得食好抵其中一個湯都升級做雪濃牛骨湯($10)湯入面好多牛肉,仲有粉絲好足料☺️另外仲可以加購飲品,甜品飲品仲有唔少台式飲品選擇😚我地就點咗鳳梨冰茶(+$19),
“日和極上盛合”($298)
“SMILE盛合”($258)
“蔥鹽牛舌”($88)
“日本雞松坂”($38)

次次喺旺角行完Donki都會見到呢間燒肉Smile
原來佢係台灣築間集團旗下嘅燒肉店🔥
見時間尚早唔駛等位一於去食返個晚餐🥰
餐點方面有主要分為盛合,精選,單點
仲有超抵食嘅超值八選
餐廳亦有提供免費小菜同蔬菜🥦
我地就點咗2個盛合再單點咗2份肉😋
先係日和極上盛合,當中包括:
1️⃣日本極上A5和牛
2️⃣西班牙伊比利黑豚
3️⃣無骨牛小排
4️⃣龍躉石班
5️⃣精選鮮蝦
另一份係SMILE盛合,包括:
1️⃣無骨牛小排
2️⃣松阪豚
3️⃣牛橫膈膜
4️⃣冷藏雞腿肉
5️⃣北寄貝
6️⃣精選鮮蝦
7️⃣鱸魚菲力
而單點項目就點咗蔥鹽牛舌,日式雞松坂(雞頸肉)
2個盛合都超級豐富😍
而且肉嘅品質都好好🥰就咁睇都睇得出🤤
醬汁方面可選和風醬燒,日式麻油椒鹽,韓式辣拌醬
盛合已經包咗越光米飯,濟州海帶豆腐湯
我地2個餐嘅副食都升級咗,分別係
韓式雪蟹膏拌飯(+$35),日式蔥花玉子飯(+$15)
當中蟹膏拌飯味道濃郁🦀加$35就有得食好抵
其中一個湯都升級做雪濃牛骨湯($10)
湯入面好多牛肉,仲有粉絲好足料☺️
另外仲可以加購飲品,甜品
飲品仲有唔少台式飲品選擇😚
我地就點咗鳳梨冰茶(+$19),冬瓜檸檬(+$15)
甜品就點咗焦糖布蕾(+$15),黑糖白玉奶酪(+$15)
食完真係好飽好滿足🤭