焼肉スマイル (燒肉smile)

YAKINIKU SMILE
2024-09-18 3583 views
不知何來的習慣到中秋節時便想要去吃燒肉🥓碰巧在旺角看到新開的築間燒肉旁 還有築間幸福鍋物 是吃火鍋的 原來是來自台灣的店 除了是台灣年銷量120萬份的人氣燒肉 更榮獲2022台灣網路人氣第一 進店後更發現 原來它更提供一人燒肉座位想自己獨自吃燒肉 也不怕尷尬了🙂‍↕️餐單上有很多不同盛合 套餐以供選擇 更設有🥬任食生菜及韓式小菜自助吧 每位只需加$25如果想吃勻海陸空組合的 可選擇😋日和極上盛合套餐 $298除了有入口即溶 色澤漂亮 油香四溢的A5和牛 還有肉嫩多汁的豬 及新鮮蝦及龍躉而喜歡吃肉的你 更不容錯過😋🐷豚肉盛合套餐 $158 不同部位豚的組合 帶來味蕾不同的享受 爽口的松阪豬 肥瘦均勻的豚片 每一啖都是油香及肉嫩的享受而牛控除了可選擇肉類盛合 更可考慮🐮贅沢雙饗牛套餐 $178 是牛橫隔膜及牛舌的組合 肉類色澤非常漂亮 充滿牛香想整體更有儀式感 可加選濟洲海帶豆腐湯 +$10 味道清甜舒服 又或是😋韓式雪蟹膏拌飯 +$35 灑滿香蔥及飯素 份量多而濃郁的蟹膏 足夠拌入每一啖飯 加上香脆的蒜片及嫩而多汁得肉 層次非常豐富 整體CP值對個人來說蠻高的 而且平日午市更有優惠雙拼套餐
不知何來的習慣
到中秋節時便想要去吃燒肉🥓
更榮獲2022台灣網路人氣第一

進店後更發現 原來它更提供一人燒肉座位
想自己獨自吃燒肉 也不怕尷尬了🙂‍↕️

餐單上有很多不同盛合 套餐以供選擇
更設有🥬任食生菜及韓式小菜自助吧 每位只需加$25

整體CP值對個人來說蠻高的
而且平日午市更有優惠雙拼套餐低至$128起 真的十分值得一嚐

Type of Meal
Lunch
餐廳座位闊落,更加提供一人烤肉吧枱就算一個人嚟食都唔會尷尬😀今次點左個極旨盛宴任飲任食放題餐廳設有小菜沙律自助吧🥗款式非常齊全,蔬菜有差不多十款,醬料五款,小菜有韓式醃菜如泡菜、酸青瓜🥒、辣芽菜、海帶、醃蘿蔔、鵪鶉蛋放題餐單同樣款式豐富,點左其中以下食品:🔸熟成牛五花腩熟成牛五花腩的口感滑嫩,油花分布均勻配上少許醬汁更能突顯其肉質的鮮美🔸美國prime羽下牛扒Prime牛扒肉質嫩滑,牛味濃郁🔸美國板腱牛角切板腱牛角切的肉質結實,咬下去有嚼勁🔸日本雞松坂雞肉質地細膩且多汁,燒烤後外焦內嫩🔸龍躉石班🐟龍躉石班的肉質鮮嫩,魚肉清甜🔸極鮮鱸魚菲力鱸魚菲力的肉質相當細緻,燒烤後的香氣撲鼻而來🔸極鮮活蝦🦐燒烤後的蝦肉爽口彈牙🔸韓式雪蟹膏拌飯🍲拌飯用料十分豐富,蟹膏香氣濃郁,飯粒吸收了蟹膏的鮮味配搭香蔥炸蒜風味絕佳🤗🔸黑糖白玉奶酪這款奶酪的口感細膩,黑糖的香甜與奶香相互交融🔸焦糖布蕾焦糖布蕾的表層焦糖香脆,內餡滑順,甜而不膩,吃一口令人心情愉悅😀
餐廳座位闊落,更加提供一人烤肉吧枱
就算一個人嚟食都唔會尷尬😀
今次點左個極旨盛宴任飲任食放題

餐廳設有小菜沙律自助吧🥗

放題餐單同樣款式豐富,點左其中以下食品:

🔸熟成牛五花腩
熟成牛五花腩的口感滑嫩,油花分布均勻
配上少許醬汁更能突顯其肉質的鮮美

🔸美國prime羽下牛扒
Prime牛扒肉質嫩滑,牛味濃郁
🔸美國板腱牛角切
板腱牛角切的肉質結實,咬下去有嚼勁
🔸日本雞松坂
雞肉質地細膩且多汁,燒烤後外焦內嫩
🔸龍躉石班🐟
龍躉石班的肉質鮮嫩,魚肉清甜
🔸極鮮鱸魚菲力
鱸魚菲力的肉質相當細緻,燒烤後的香氣撲鼻而來
🔸極鮮活蝦🦐
燒烤後的蝦肉爽口彈牙

🔸韓式雪蟹膏拌飯🍲
拌飯用料十分豐富,蟹膏香氣濃郁,飯粒吸收了蟹膏的鮮味
配搭香蔥炸蒜風味絕佳🤗

🔸黑糖白玉奶酪
這款奶酪的口感細膩,黑糖的香甜與奶香相互交融
🔸焦糖布蕾
5 day(s) ago 105 views
感覺十分惡劣,用餐規則不明,一個鐘點唔到3次食物,咁洗乜放題?100分鐘,仲要臨埋單前半個鐘唔俾落單,點完一次食物會將點餐系統封鎖15分鐘,每次只可以叫6塊肉,扣除埋臨埋單半個鐘頭前不准叫嘢食,計埋落嚟一餐最多俾你食28塊肉,嗌定食都仲抵過佢,仲要等你坐低先講有咁嘅規矩,咁嚴苛嘅規矩應該喺門口就要講等都費事等,啲員工仲好意思叫人哋嗌貴啲嘅放題套餐,種類多有咩用?反正都食唔到😡其實唔想做放題或者套餐人哋嗌囉,點解要做放題?設立諸多規矩,連食飽都做唔到做乜鬼嘢放題?
感覺十分惡劣,用餐規則不明,
一個鐘點唔到3次食物,咁洗乜放題
100分鐘,仲要臨埋單前半個鐘唔俾落單,
點完一次食物會將點餐系統封鎖15分鐘,
2024-11-04 0 views
Before tasting the food, i am already impressed by the warm welcoming from the staff. It feels just like in Taiwan. so this is not a buffet place, they serve different set lunch so you can choose what you like the most with reasonable prices. And if you are coming on a weekday, the prices is even much lower. You can add 25 dollars for a all you can eat salad bar with side dishes.My sister and I ordered two different sets and the food portion is just right to make us very full haha. The first one

The first one is Beef assorted set meal with beef tongue, beef diaphragm, beef ribeye and short rib included. The meat is juicy and fresh, melt immediately in my mouth. Each set come with free rice and soup.

The set i ordered is combo set meat with beef diaphragm and beef tongue, as you can see the portion is more than enough for a girl's belly. I also topped up for the korean crab roe paste rice and strawberry macchiato and it tasted super good.

Highly recommended for a chill lunch date!
燒肉Smile 係榮獲2022台灣網絡人氣No.1 嘅築間系列嘅人氣燒肉店🤗🤗了解之下原來喺台灣係年銷過百萬份嘅人氣燒肉店😲😲香港分店位於旺角文華商場,築間幸福鍋物同築間台灣鹹酥雞都係附近,簡直係形成築間旺角一條街❤️燒肉smile 係主打燒肉套餐,如果唔夠當然可以再單點加購指定肉類🥩套餐包咗主食、湯品,仲可以加點台式飲品🥤同甜品🍧平日午市雙拼套餐都係$128起,連同自助Bar 嘅沙律🥗同韓式小菜,性價比極高👍🏻豚肉盛盒🐷有5款豚肉包括豚腩片、豚梅花、豚肋條、松阪豚、西班牙伊比利黑豚。3款醬料中揀咗和風醬燒配豚肉🐷豚腩肉油花夠香,梅花就肥瘦均勻,松阪豚口感可比豬頸肉,爽爽地又帶肉感。豚肋條肉味最濃,又唔會太易燒焦🤣Smile 盛盒哩款盛合就更加豐富,有成7款海鮮、豬牛雞都有齊😆😆淨係海鮮都有三款🤭新鮮草蝦🦐爽口彈牙,鱸魚菲力啖啖肉,仲有第一次燒北寄貝添,無骨牛小排肉味夠濃,牛肉燒琴7成熟就更好啦😆雞腿肉醬細件容易燒又嫩滑主食方面基本已經配了越光米🤗仲可以升級做日式蔥花耐子飯,蔥花細細粒又考刀功,橙黃色嘅蛋黃撈埋越光米一齊食更加香😋😋套餐湯品包了濟洲海帶豆腐湯,可以另外升級雪龍牛骨湯或者信

豚肉盛盒🐷

Smile 盛盒

套餐湯品包了濟洲海帶豆腐湯,可以另外升級雪龍牛骨湯或者信州味噌魚湯

飲品都有超過10款選擇,芝士抹茶奶蓋同芝士草莓🍓奶蓋都相當唔錯,鹹甜適中嘅芝士奶蓋相當出色
甜品嘅焦糖布蕾賣相吸引🤩面頭嘅焦糖脆片,加上內裏嫩滑嘅布甸🍮甜而不膩👍🏻

2024-10-30 0 views
今日来到旺角,食新開既台灣單人燒肉之王,主打冷藏熟成肉和高品質海鮮,燒肉提供多款囊括豬、牛、雞、海鮮等套餐,更可無限享用韓式小菜及沙律自助吧,每位只需加$25🥰✨日和極上盛合套餐包括日本極上A5和牛、西班牙伊比利黑豚,仲有無骨牛小排、龍躉石斑同精選鮮蝦。A5和牛好高質,入口即溶,油脂豐富,十分juicy,蝦都好有惊喜,好鲜甜✨燒鳥盛合套餐包括雞腿肉、雞中翅、日本雞松阪、雞軟骨等等,款款都好软嫩,最中意雞軟骨,好有咬口😋✨蔥鹽牛舌份量好多,加上蔥鹽一起燒,更加香口☺️

✨日和極上盛合套餐

✨燒鳥盛合套餐

✨蔥鹽牛舌
份量好多,加上蔥鹽一起燒,更加香口☺️
網上面好多‘食評’ 諗住新開 應該同like 差唔多 係旺角就諗住試吓正常一個套餐飲品 飯,肉類同配菜 全部都要分開計錢 正常邏輯都知道唔會係咁樣計 點解咁樣叫‘一個套餐’? 我要加錢先有一碗飯喎,唔係本身有一碗飯再升級喎所有嘢都要另外再加錢 根本唔係套餐根本就係個邏輯錯誤 叫咩‘套餐’啫 唔好呃人啦 個basic 肉盤都要200蚊 其他仲要每樣25起跳 即係叫埋‘套餐 ’係要再多100蚊第二肉類係主打項目,但係肉類質素好差 根本唔符合佢所講嘅級數 但係收緊2/300 既價錢 咁既質素 根本無心做正當生意 唔諗住做回頭客而且員工服務同場地所有服務都好差 仲夠膽收服務費 唔應該叫餐廳 改名叫水魚店食完就知道 全部話好食基本上都係拓
網上面好多‘食評’

諗住新開 應該同like 差唔多 係旺角就諗住試吓

我要加錢先有一碗飯喎,唔係本身有一碗飯再升級喎
所有嘢都要另外再加錢 根本唔係套餐
根本就係個邏輯錯誤 叫咩‘套餐’啫 唔好呃人啦

咁既質素 根本無心做正當生意 唔諗住做回頭客

而且員工服務同場地所有服務都好差 仲夠膽收服務費

唔應該叫餐廳 改名叫水魚店
食完就知道 全部話好食基本上都係拓

2024-10-29 0 views
位於旺角,台灣過江龍主打一人燒肉,食套餐不是放題環境舒服,簡約杏色裝修 平日午市客人不多,一點都不吵雜,社恐友好牛肉盛合 ($238)包括牛小排、板腱牛、牛橫隔膜、牛肋條、牛舌 幾乎沒有一個部位是難吃的!!肉質鬆軟,可以看出是經過精挑細選,並非任食店質素參差的品質+$35升級蟹膏魚子紫菜飯,味濃,很讚+$25韓式及沙拉吧任食,海帶、芽菜、薯蓉質素不錯員工是台灣人,很有分寸感,並且不會走來走去感覺困擾加了飲品,湯total $360Lunch來說略貴 不過在安靜、無人打擾的環境下享受高質燒肉還是有它的價值!
位於旺角,台灣過江龍主打一人燒肉,食套餐不是放題

牛肉盛合 ($238)

+$35升級蟹膏魚子紫菜飯,味濃,很讚

+$25韓式及沙拉吧任食,海帶、芽菜、薯蓉質素不錯

員工是台灣人,很有分寸感,並且不會走來走去感覺困擾

加了飲品,湯
total $360

#mochicouple_hk旺角揾食團聽朋友講話呢個燒肉係台灣好有來頭🫣🫣 台灣年銷售120萬份的超人氣燒肉店🤫年銷7億的台灣人氣之王燒肉店🤩🏆2023年榮獲全台網路聲量TOP1個人燒肉名店🏆每月來客超過10萬人次~平均每10個台灣人就有1位吃過!築間旺角一條街-築間幸福鍋物/築間台灣鹹酥雞/燒肉Smile 😚全部都係台灣過江龍😜於是我就跟朋友去試下😎 呢間燒肉店賣點係豐儉由人🤤平日午市雙拼套餐最低$128,正餐單拼套餐$168、雙拼套餐$178起!套餐除跟越光米飯、濟州海帶豆腐湯外😏+$25還可無限享用生菜沙律吧🥗及韓式小菜自助吧😋肉類仲可以揀日式椒鹽麻油/韓式辣醬/和風醬燒😝選擇困難既mochicouple😜最後揀盛盒set———————————————1️⃣ 豚肉盛合套餐( $188)揀咗和風醬燒🫙▶️豚松坂、豚老饕、豚肋條、豚梅花、豚五花和風醬燒的豚肉❤️‍🔥在烤製過程中吸收了醬汁的精華😍肉質外焦內嫩🥩醬汁的甜鹹平衡恰到好處💫🥚蔥花玉子飯(+$15)玉子超香😋 蔥花切的很細🔪不會吃到很重的蔥味軟滑的蛋香和清新的香蔥撈埋一齊✨再將烤好的牛肉片放到飯上🙈一口吃進牛肉、蔥花和濃醇的生雞蛋同
#mochicouple_hk旺角揾食團

聽朋友講話呢個燒肉係台灣好有來頭🫣🫣
台灣年銷售120萬份的超人氣燒肉店🤫
年銷7億的台灣人氣之王燒肉店🤩
🏆2023年榮獲全台網路聲量TOP1個人燒肉名店

肉類仲可以揀日式椒鹽麻油/韓式辣醬/和風醬燒😝
選擇困難既mochicouple😜最後揀盛盒set

———————————————
1️⃣ 豚肉盛合套餐( $188)
揀咗和風醬燒🫙

▶️豚松坂、豚老饕、豚肋條、豚梅花、豚五花

🥚蔥花玉子飯(+$15)
玉子超香😋 蔥花切的很細🔪不會吃到很重的蔥味
軟滑的蛋香和清新的香蔥撈埋一齊✨再將烤好的牛肉片放到飯上🙈一口吃進牛肉、蔥花和濃醇的生雞蛋同充滿肉汁的飯🫣

🍯蜂蜜檸檬水(+$15)
清甜的蜂蜜與檸檬🍋的酸味🤭可以平衡返肉類的油膩感😚

好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

2️⃣日和極上盛合套餐 ($355)
揀咗日式麻油椒鹽🧂

▶️日本極上A5和牛、無骨牛小排、西班牙伊比利黑豚肉、龍躉石斑和精選白蝦🦐

每一種食材都精挑細選🤔展現出海陸雙饗的完美組合。特別是A5和牛🐄肉質鮮嫩🤘🏼油花分布均勻,入口即化。無骨牛小排肉質厚實😍經過適度的烤製,外焦內嫩😇配合日式麻油椒鹽的獨特風味,充滿驚喜👏🏼西班牙伊比利黑豚肉肉質香濃👅脂肪分布均勻🫓有濃厚的豬肉香氣,而龍躉石斑魚肉肉質彈牙,搭配簡單的調味,突顯了海鮮的鮮甜👐🏼

🦀韓式雪蟹膏拌飯(+$35)
🆙🆙🆙蟹膏的鮮甜味道搭配上蟹籽、炸蒜片與紫菜,口感層次豐富😍

芝士抹茶奶蓋(+$22)
上層奶蓋唔係鹹香芝士個種🥲係普通奶蓋😕但抹茶香氣濃郁,茶味清新,帶有自然的甘甜😜
好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

最後想特別講下醬料部分😉😉
🧂胡椒昆布鹽、七味粉、燒肉醬、椒鹽蔥花
胡椒昆布鹽:係自已特別調味🤪材料專程喺台灣運過嚟。同普通椒鹽唔同😊有帶點昆布香味,點少少落啲燒肉度,超級好食😋
燒汁:自家調配😉帶有少少甜味,果然係燒肉嘅最佳拍檔🤘🏼
香蔥:混合幾種蔥類,每日朝早人手切粒準備🤨相當新鮮😘配搭燒肉一齊食會冇咁油膩🫢而且帶點蔥香。
可以同埋啲肉一齊燒,咁就更加入味🤭

————————————————

📍 旺角砵蘭街240-244號旺角文華商場1樓C鋪
🚇 港鐵旺角站E1出口,步行約1分鐘
⭐️日和極上盛盒$298包括日本極尚A5和牛,伊比利黑豚,無骨牛小排,龍躉石斑,鮮蝦俾佢哋嘅日本和牛嚇親,非常肥美,入口即溶,牛味濃郁!店員仲推介咗自家製的昆布鹽同蔥油醬,再用生菜及洋蔥包住燒肉食,味道同香氣都有提升到!⭐️豚肉盛盒$158包括豚腩片、豚梅花、豚肋條、松阪豬、伊比利黑豚燒豚肉都好好食,每款油脂均勻,肉質嫩滑!套餐加咗$25可以享用韓式小菜及沙律自助吧,味道都不錯,選擇種類多又還原都韓式味道,其中幾鍾意佢哋嘅豆芽,醃蘿蔔等等
⭐️日和極上盛盒$298
俾佢哋嘅日本和牛嚇親,非常肥美,入口即溶,牛味濃郁!
⭐️豚肉盛盒$158
包括豚腩片、豚梅花、豚肋條、松阪豬、伊比利黑豚
燒豚肉都好好食,每款油脂均勻,肉質嫩滑!
2024-10-22 606 views
上網見到燒肉smile係台灣年銷售120萬份的超人氣燒肉店 仲榮獲2022台灣網路人氣NO.1 作為燒肉愛好者梗係要黎試下啦!美國板腱牛套餐板腱牛牛味濃郁食落唔單止好厚身口感十足 燒完之後仲好juicy多汁日和極上盛盒套餐唔駛$300呢個價錢已經可以食到A5和牛真係超值 仲有其他貴價食材 性價比十分高和牛呈現雪花紋 食落口油脂感豐富 大滿足!只係每人加多$25 就可以享受埋任食生菜同埋多款韓式小菜自助吧 真係好豐富

美國板腱牛套餐

板腱牛牛味濃郁

食落唔單止好厚身口感十足 燒完之後仲好juicy多汁

日和極上盛盒套餐

和牛呈現雪花紋 食落口油脂感豐富 大滿足!

2024-10-21 533 views
今日我同朋友去咗旺角一間樓上嘅台灣烤肉店,聽講呢度超級衛生,仲有好強嘅日本感覺,之前仲曾經榮獲2022台灣網路人氣NO.1,真係好期待!一入去餐廳,環境靚得嚇人,裝修簡約而大方,感覺好舒適。服務員幫我哋簡單介紹咗落單方式,主要係用QR code,真係好方便。平日午市嘅雙拼套餐最低只要$128,正餐單拼套餐$168、雙拼套餐$178起,價錢都幾合理。今日係星期六下晝,店內仍然有唔同嘅套餐選擇,仲可以加$25享受任食生菜及韓式小菜自助吧!我哋叫咗一個日和極尚盛合,包括日本極上H5和牛、西班牙伊比利黑豚、無骨牛小排、龍憂石斑同埋精選鮮。每一款肉質都係精心挑選,真係令人期待!另外一個套餐我哋揀咗美國级腱牛,兩個套餐都包括海帶豆腐湯同埋越光米飯,其中一個轉咗香蔥玉子飯!首先上嚟嘅係海帶豆腐湯,湯底清淡,喝落去感覺好舒服,豆腐滑滑的,海帶又帶有淡淡的海味,真係一碗好開胃嘅湯。接住就係我哋嘅肉類,首先試咗A5和牛,肉質真係好滑,油花分佈均勻,燒好之後一口咬落去,肉汁瞬間爆出!西班牙伊比利黑豚嘅肉質亦都一流,咬落去有一種獨特嘅香氣,搭配少量的鹽,味道更加突出。無骨牛小排就更係軟嫩,口感非常好,完全唔需

西班牙伊比利黑豚嘅肉質亦都一流,咬落去有一種獨特嘅香氣,搭配少量的鹽,味道更加突出。無骨牛小排就更係軟嫩,口感非常好,完全唔需要咀嚼太久,肉質彈牙。龍憂石斑則新鮮,燒出嚟後肉質滑嫩,搭配上少許檸檬汁,味道清新,根本冇得輸!

美國级腱牛同樣令我驚喜,肉質厚實,燒好之後口感十足,無論淋上醬汁定係配上自家製的小菜,味道都非常搭。至於香蔥玉子飯就真係好特別,飯粒飽滿,加上香蔥嘅香氣,食落去好香口。

另外,我哋仲單點咗一碟日本雞松阪,雞肉質地滑嫩,燒出嚟嘅味道非常好,搭配少量的醬油,好正!

整體來講,今次喺旺角呢間台灣烤肉店嘅用餐體驗係食物質量高,味道出色!
最近同朋友去咗一間超紅嘅燒肉店——燒肉Smile,聽講佢哋喺台灣年銷售高達120萬份,真係勁!而且仲攞咗2022年網路人氣NO.1,口碑好到不得了😍呢間店喺旺角文華商場,附近仲有築間幸福鍋物同築間台灣鹹酥雞,真係美食集中地,光係諗都已經口水流晒!😍😍今次我哋試咗兩個套餐,準備大快朵頤😆😆首先我哋點咗日和極上盛合套餐,連飲品大約$300元。呢個套餐主打係和風醬燒肉,配埋越光米飯、信州味噌魚湯同港式奶茶。仲有A5 和牛😍😍肉質鮮嫩,醬汁入味,真係一口接一口,停唔落來!呢個套餐用料非常之正,仲包埋龍躉同埋新鮮鮮蝦 ~ 睇相你就知😉信州味噌魚湯清淡又鮮甜,飲完之後心情特別好。最後仲有港式奶茶,飲落去好似喺香港茶餐廳,超正!😝跟住我哋又試咗燒鳥盛合套餐,價錢$200有找😎😎😎真係超值!所以呢間餐廳豐儉由人,叫平嘅Set又得,貴嘅都得🤓🤓呢個套餐嘅燒鳥用日式麻油椒鹽調味,香味四溢,食落去又滑又嫩。而且可以一次過食晒雞嘅唔同部位,例如雞頸肉、雞軟骨、雞筋都有😉😉越光米飯搭配得好~濟州海帶豆腐湯清爽可口,食燒肉之後飲一碗🤓🤓最後飲品揀左芝士抹茶奶蓋,甜度啱啱好,抹茶味香濃,令人驚喜☺️除咗主菜,燒肉Sm

除咗主菜,燒肉Smile仲有自助吧,可以任食生菜同韓式小菜,真係太好啦!生菜可以隨意包肉,韓式小菜味道多樣,令整個用餐體驗更豐富。而且套餐入面仲有飲品同甜點,食完真係好滿足。😝😝😝

總括來講,燒肉Smile嘅價錢親民,味道又好,真係值得一試。平日嘅雙拼套餐定仲要最低都係$128,正餐單嘅單拼套餐$168,雙拼$178,係非常之親民嘅燒肉😜😜。如果你想搵個地方同朋友聚餐,呢度絕對係個好選擇!下次再來我一定會再點呢兩個套餐,因為好食嘅嘢真係令人回味無窮。

地址係旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C號舖,快啲去試下啦!
2024-10-18 517 views
呢間燒肉店在台灣的年銷售量高達120萬份,是超人氣的選擇,並且在2022年榮獲網路人氣NO.1。餐廳位於築間旺角,周圍聚集了築間幸福鍋物、築間台灣鹹酥雞和燒肉Smile,讓食客可以輕鬆享受多種美食。平日午市的雙拼套餐最低只需$128,正餐單拼套餐$168,雙拼套餐$178起,實惠的價格適合各類型的食客。餐廳還提供任食的生菜及韓式小菜自助吧,套餐中附贈飲料和甜點,讓用餐體驗更加豐富。我地點左都幾多野,差啲食吾曬日本極上A5和牛肉質極嫩,油花分布均勻,入口即化西班牙黑豚梅花鮮美多汁,肉香四溢,非常適合燒烤無骨牛小排保持了肉的原汁原味,肉質鮮嫩龍躉石斑魚結實,燒烤後的香氣令人垂涎韓式雪蟹膏拌飯則讓鮮甜的蟹膏與米飯完美融合,滑順可口。

我地點左都幾多野,差啲食吾曬

日本極上A5和牛
肉質極嫩,油花分布均勻,入口即化

西班牙黑豚梅花
鮮美多汁,肉香四溢,非常適合燒烤

無骨牛小排
保持了肉的原汁原味,肉質鮮嫩

龍躉石斑魚
結實,燒烤後的香氣令人垂涎

韓式雪蟹膏拌飯
則讓鮮甜的蟹膏與米飯完美融合,滑順可口。
有朋友介紹位於旺角砵蘭街的燒肉Smile, 表示在台灣是人氣很高NO.1的燒肉店,我見平日午市雙拼套餐最低$128,商業套餐$88,升級加購$25 無限任食生菜沙律吧及韓式小菜自助吧,另套餐附贈飲料甜點,非常超值似的,今天專程來試吓。🎊日和極上盛合 $298 (日本極上A5和牛、西班牙伊比利黑豚、無骨牛小排、龍躉石斑、精選白蝦) — 當中以西班牙黑豚及牛小排最正,肥肉爽口、肉質口感均一流!🎊厚切美國翼板牛 $188 (160g) 有肉味、好香口 😋😋🎊 韓式蟹膏撈飯— 飯面鋪滿了蟹膏、三文魚子,加埋炸得香脆的蒜蓉片及香蔥,味道一流,推薦👍🏻👍🏻整體很不錯,無論食材、環境及服務;由於朋友請客埋單,故沒有叫午市套餐,今天吃得較豪爽的啊!

2024-08-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)