。O小姐。雞煲+片皮鴨。日常。好耐冇去希慎食飯,原來啲餐廳已經變咗好多😳😳😳😳由於呢大半個月食完西餐嘢,係時候要食返中餐。上網睇吓有啲乜嘢新餐廳裝修又靚又坐得舒服,最後就揀咗喺13樓嘅姚姚酸菜魚😏佢間鋪個裝潢color tone 係Tiffany blue 😄,入門口有架大車,啲位相隔都有啲遠嘅,坐得舒服,呢個好緊要!因為食飯嘅時候,好驚人逼人,想講句嘢都驚大聲嘈到人😳Anyway, 呢間餐廳係食酸菜魚嘅,不過唔想一嚟就咁刺激,不如食咗個雞煲先🫢 見到佢有新嘢出,於是就叫個菌香雞煲三食($268):- 半隻菌香雞- 雞湯浸菜- 仲有個白飯添我哋得兩個人,但係個雞煲聲稱話半隻雞,但係都超級多!好足料,有好多隻雞啦,仲有木耳,仲有好多菇!食極都仲有! 食到有啲漏喉嘅時候就要食吓個菜,中和一下,味道OK。本身驚雞煲好似有啲dry,同步見到佢有半隻片皮鴨優惠🤩只係94蚊!咁就要嗌啦!呢個一定要嗌,必推! 佢個片皮鴨皮夠脆,全部都係肉,搭配甜面醬、蘿蔔、京蔥同青瓜!佢個皮有超多件😳唔記得咗數有幾多件,但係起碼都應該有八件!呢個真係好抵食!另外,我哋各自加$12升級無限享用自助Bar,當日有兩款前
。O小姐。雞煲+片皮鴨。日常。

好耐冇去希慎食飯,原來啲餐廳已經變咗好多😳😳😳😳

- 半隻菌香雞
- 雞湯浸菜
- 仲有個白飯添
菌香雞煲三隻
菌香雞湯浸菇菜

半隻片皮鴨

另外,我哋各自加$12升級無限享用自助Bar,當日有兩款前菜,都係啲開胃小食,重點係任揀任砌料嘅涼粉😀(有桂花蜜啦紅豆啦酒釀小丸子啦,仲有好多款料,因應各自喜好,而可以食好多唔同味嘅涼粉🫢
冰粉

除咗涼粉之外,仲叫咗杯爆打青瓜檸檬茶,充滿青瓜味嘅檸檬茶😀最尾最尾重點亦都要推介嘅就係個皮超級脆嘅紅糖糍粑,就算唔係即時食,隔咗陣佢個皮都仲係脆😏
紅糖糍粑
青瓜爆打檸檬茶

今次食完之後,我哋仲要食唔晒,仲要打包返屋企。如果一大班人想食嘢嘅話,我覺得真係可以試一下呢一間餐廳,喺門口仲見到佢出咗個生日包房優惠,傻的嗎,包房仲要送價值 $588嘅優惠,生日壽星送$300嘅現金券同埋一支$288嘅酒😳會唔會太抵呢?仲要只係希慎分店先有😳即刻bookmark,睇吓嚟緊邊個朋友生日先😏

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$267 (Dinner)
菌香雞煲三隻
菌香雞湯浸菇菜
半隻片皮鴨
紅糖糍粑
青瓜爆打檸檬茶
  • 北京烤鴨
  • 菌香雞煲三食
2024-09-12 1680 views
最慘不忍睹的是,放工後吃完晚飯還要回公司開會,誰能明白這種感受?所以我決定要點些酸辣的東西來為自己打氣。這次在銅鑼灣發現了一間TIFFANY Blue風格的中式菜館,意想不到的是他們的招牌是酸菜魚。我們不再苦惱於選擇,於是隨意點了一份2人滋味共享套餐。**姚姚酸菜魚(二人份)** ~ 裡面有很多我愛吃的酸菜,原來是正宗的水東芥菜,搭配新鮮的鱸魚,肉質鮮嫩。朋友選擇了微辣,我也感覺到微微出汗。麻、辣、香、酸的搭配一下子驅散了我的懶悶感。**北京烤鴨(半隻)** ~ 外表帶有誘人的光澤,皮脆肉嫩,每一片鴨肉都切得不厚不薄,搭配甜面醬、蘿蔔、京蔥及青瓜和薄餅,好味。**川味鴨架** ~ 一鴨兩味,肉質絕不柴口,骨頭也充滿了濃郁的川味香料。**是日涼菜** ~ 無骨鳳爪,麻辣感十足,鳳爪爽口又彈牙!對我們來說好吃到不得了。每位+$12升級無限享用自助區,裡面有兩種無限添食的酸辣土豆絲和川味豬肚絲的涼菜。此外,還可以無限添食冰粉,並有超過10款配料供我們自由搭配。我最喜歡的是椰汁桂花蜜紅豆蓉搭配酒釀小丸子,真是讓我不知不覺吃了三四碗。🤪

我們不再苦惱於選擇,於是隨意點了一份2人滋味共享套餐。

朋友選擇了微辣,我也感覺到微微出汗。麻、辣、香、
酸的搭配一下子驅散了我的懶悶感。

2024-09-10
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$254 (Dinner)
  • 姚姚酸菜魚
  • 藤椒無骨鳳爪
這裡的裝修超出了我對酸菜魚餐廳的想像用了Tiffany Blue做主色調整個環境充滿少女心氣氛很像吃下午茶的地方大多座位都是卡位/梳化位 乾淨又坐得舒服😍🔹️ 姚姚雞抱魚套餐 $398雞煲半隻]當日涼菜是一大碟醃蘿蔔,酸酸的非常開胃,而且份量對於兩個人來說超級多,很適合配著辣的食物一起吃,可以解辣招牌酸菜魚的鱸魚肉嫩滑,充滿魚鮮味,配以鮮辣椒、辣椒乾、花椒、蒜頭、酸菜等,我們選了小辣,所以湯底味道相對溫和不太辣,喜歡吃辣的人可選中或大辣🥰菌香雞煲裡面的雞不是走有鑊氣的路線,反而把醬汁把雞肉煮到入味,菇類味道超鮮,好吃!也加了量蔥很惹味🤗🔹️ 多多桃膠椰奶 (半價後$24)🔹️ 新鮮水果烏龍茶 (半價後$24)惠顧套餐可以用半價點飲品多多桃膠椰奶喝起來跟港式糖水店的味道一樣 (是稱讚😍)椰汁味很香桃膠也很好嚼新鮮水果烏龍茶裡面有西瓜肉和菠蘿肉沒想到水果茶裡面有那麼多新鮮水果😳西瓜新鮮又甜❤️
這裡的裝修超出了我對酸菜魚餐廳的想像
用了Tiffany Blue做主色調
整個環境充滿少女心氣氛
很像吃下午茶的地方
大多座位都是卡位/梳化位
乾淨又坐得舒服😍

🔹️ 姚姚雞抱魚套餐 $398
[包括是日涼菜、姚姚酸菜魚二人份、菌香雞煲半隻]

🔹️ 多多桃膠椰奶 (半價後$24)
🔹️ 新鮮水果烏龍茶 (半價後$24)
惠顧套餐可以用半價點飲品
多多桃膠椰奶喝起來跟港式糖水店的味道一樣 (是稱讚😍)
椰汁味很香桃膠也很好嚼
新鮮水果烏龍茶裡面有西瓜肉和菠蘿肉
沒想到水果茶裡面有那麼多新鮮水果😳
西瓜新鮮又甜❤️

1939 views
Type of Meal
Dinner
2024-08-10 1454 views
講起酸菜魚菜式, 熟悉嘅餐廳少不了姚姚酸菜魚! 今次我地揀左喺銅鑼灣嘅希慎廣場食, 因為希慎分店面積夠大, 坐得舒服自在. 睇完菜單, 朋友想試下辣蝦, 而我就只想食姚姚最招牌嘅酸菜魚, 咁我地就叫咗個雙拼🐟🦐姚姚酸菜魚 拼 避風塘大蝦呢道菜以新鮮嘅鯽魚同泡菜一齊燉煮, 湯汁酸辣開胃, 魚肉鮮嫩可口. 再加埋炸得香脆嘅避風塘大蝦, 令人垂涎欲滴🥬上湯野菌浸娃娃菜 蘑菇嘅香氣同清淡嘅上湯, 令娃娃菜保持住蔬菜嘅鮮甜, 同時帶有淡淡嘅菌菇風味, 清新可口🍋爆打青瓜檸檬茶 呢杯清涼解渴嘅茶飲入面, 青瓜嘅清香同檸檬嘅酸爽交融, 清新怡人, 係一款搭配辛辣菜餚嘅好選擇🥖香港油條 我哋試咗一個神秘嘅食法, 就係將炸到金黃色嘅香脆油條浸泡喺酸菜魚湯中數秒, 然後一口咬落去, 又酸又辣又香, 十分過癮💛個人必食推介: 酸菜魚雙拼浸油條返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)#姚姚酸菜魚 拼 #避風塘大蝦 ($308)#上湯野菌浸娃娃菜 ($58)#爆打青瓜檸檬茶 ($38)#香港油條( $38)______________________________📍 姚姚酸菜魚 (希慎廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道

🐟🦐姚姚酸菜魚 拼 避風塘大蝦

🥬上湯野菌浸娃娃菜

🍋爆打青瓜檸檬茶

🥖香港油條

💛個人必食推介: 酸菜魚雙拼浸油條

返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)

#姚姚酸菜魚 拼 #避風塘大蝦 ($308)
#上湯野菌浸娃娃菜 ($58)
#爆打青瓜檸檬茶 ($38)
#香港油條( $38)

📍 姚姚酸菜魚 (希慎廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1301號舖

#instafood #Instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #希慎廣場 #hysanplace #銅鑼灣美食 #食好西 #銅鑼灣美食
  • 姚姚酸菜魚
2024-08-09 1291 views
喺銅鑼灣時代廣場睇完戲,諗唔到食咩,就去咗希慎,見到好多餐廳都排晒長龍,但姚姚酸菜魚竟然冇人等位🤷🏻‍♀️,經理仲話可以任坐😮,就去試吓啦,佢俾我哋2人坐4人卡位,仲係窗邊位,位置都相當闊落🫢❣️春夏滋味套餐 $338📍姚姚酸菜魚(精裝版)酸菜魚份量係比較少,一撈已見底🥸,魚肉算滑但較多骨,湯底都一般,唔夠辣同酸🙂‍↔️,整體較為遜色🤨📍北京烤鴨(半隻)北京烤鴨等嘅時間比較耐,可能真係即叫即烤😂😂,鴨皮香脆多油脂,鴨肉味就唔太濃,配上青瓜絲、大蔥絲、紅菜頭同甜麵醬夾住薄餅食冇咁膩😙📍川味鴨架經理話可以轉做是日涼菜,食咗咁多濃味嘅嘢就試吓轉麻醬雞絲粉皮,味道就係普通嘅麻醬加雞絲粉皮🤪❣️手打檸檬茶 $19凡惠顧神仙套餐,可以半價加飲品,今次試咗手打檸檬🍋茶,但睇到份量係偏細,如果正價就真係唔會飲,味道就正常檸檬茶味🫢🏦是次消費總額 $418(人均消費 $209) 🍴須加一服務費👅好味度:7(10分滿分)有少少失望係一間主打酸菜魚嘅店舖竟然係北京烤鴨做得比較出色,曾經試過內地嘅姚姚酸菜魚,記憶中嘅味道係好嘅,點知喺香港食到嘅竟然相差咁遠,價錢亦都貴好多,所以應該唔會再試🤷🏻‍♀️

❣️春夏滋味套餐 $338

📍姚姚酸菜魚(精裝版)

📍北京烤鴨(半隻)

📍川味鴨架

❣️手打檸檬茶 $19

🏦是次消費總額 $418(人均消費 $209)
🍴須加一服務費

👅好味度:7(10分滿分)
$209 (Dinner)
  • 北京烤鴨
3 day(s) ago 0 views
陪朋友仔去食佢最愛嘅酸菜魚揀咗希慎廣場呢間好出名嘅《姚姚酸菜魚》ღ 姚姚酸菜魚拼金湯跳蛙,肚絲 $258酸菜魚嘅湯底幾出色,食落酸爽又開胃!而且魚肉好入味,選用咗多肉少骨嘅鱸魚,啖啖肉好嫩好滑呀~而呢個菜式仲可以食埋金湯跳蛙同肚絲 ,一次滿足三個願望ღ 片皮鴨(半隻) $94$94 半隻超級抵食,見枱枱都必叫我當然都唔執輸🫢鴨肉充滿油脂食落皮又夠脆,配料多另外仲叫咗個午餐,都好抵食有兩款湯底選擇麻辣湯同藤椒湯ღ 清新藤椒湯套餐 $88有齊主食、三款小鮮肉同三款素菜估唔到份量咁多,食落微辣惹味跟餐仲有三色冰粉同爆打檸檬茶勁滿足呀!
陪朋友仔去食佢最愛嘅酸菜魚

揀咗希慎廣場呢間好出名嘅《姚姚酸菜魚》

ღ 姚姚酸菜魚拼金湯跳蛙,肚絲 $258
酸菜魚嘅湯底幾出色,食落酸爽又開胃!

而且魚肉好入味,選用咗多肉少骨嘅鱸魚,啖啖肉好嫩好滑呀~
而呢個菜式仲可以食埋金湯跳蛙同肚絲 ,一次滿足三個願望

ღ 片皮鴨(半隻) $94
$94 半隻超級抵食,見枱枱都必叫
我當然都唔執輸🫢鴨肉充滿油脂

食落皮又夠脆,配料多

另外仲叫咗個午餐,都好抵食
有兩款湯底選擇
麻辣湯同藤椒湯

ღ 清新藤椒湯套餐 $88

有齊主食、三款小鮮肉同三款素菜
估唔到份量咁多,食落微辣惹味

跟餐仲有三色冰粉同爆打檸檬茶
勁滿足呀!
2024-12-29 0 views
今日到銅鑼灣購物, 在希慎廣場姚姚酸菜魚吃午飯, 餐廳主打川菜和酸菜魚, 裝修好開揚, 地方闊落舒適, 以藍色為主調, 予人自然閒逸感覺。麻辣牛香鍋大大盤好有份量, 有鮮嫩牛肉和爽脆牛柏葉, 還有新鮮椰菜花, 香脆薯角和豆香鮮豆皮, 嫩牛肉、牛柏葉、鮮豆皮、、薯角, 加上大量辣椒、薑粒、芹菜和蒜頭, 麻辣又惹味。午市套餐選了酸菜魚和酥炸排骨, 套餐配有頭抽時蔬、精選涼菜 、自選冰粉和手打檸檬茶 。姚姚酸菜魚 揀咗少辣辣度, 魚片也很嫩滑, 酸菜好醒胃, 好適合送飯。酥炸排骨全肉排炸得好香口, 肉質酥香嫩滑肥膩。麻辣拌冷麵麵條煙韌有質感, 麻辣度合適。頭抽時蔬是生菜, 新鮮爽脆。精選涼菜是爽脆嘅酸辣土豆絲和炸香甜嘅冰糖南瓜。自選冰粉好得意, 可以自己選擇配料, 紅豆、花生、芝蔴, 清甜冰涼。加上手打檸檬茶, 正好中和麻辣感覺。

麻辣牛香鍋

姚姚酸菜魚
揀咗少辣辣度, 魚片也很嫩滑, 酸菜好醒胃, 好適合送飯。

酥炸排骨
頭抽時蔬是生菜, 新鮮爽脆。

精選涼菜是爽脆嘅酸辣土豆絲和炸香甜嘅冰糖南瓜。

2024-12-22 78 views
今次來到銅鑼灣的姚姚酸菜魚,這裡的環境充滿少女心,讓人感覺像是在享受下午茶🍰💫。餐廳以酸菜魚為主打,搭配多款川味小吃,真係食得過癮!💫**姚姚酸菜魚雙拼** $308 這道雙拼包含了新鮮的鯽魚和避風塘大蝦,湯底酸辣開胃,魚肉滑嫩可口,配上香脆的蝦,令人垂涎欲滴🐟🦐。特別推薦將油條浸入湯中,味道更上一層樓,真係好正!🤤🎵🎵🎵Experience the vibrant flavors of Sichuan cuisine at Yao Yao, where their signature pickled fish and creative dishes promise a delightful culinary journey. Perfect for a casual meal with friends or a cozy dinner date, this restaurant is a must-visit in Causeway Bay.

💫**姚姚酸菜魚雙拼** $308

🎵🎵🎵
2024-12-19 60 views
✨今天我和朋友來到希慎廣場的姚姚酸菜魚,真是一次美妙的味蕾之旅!🐟💖一進門就被粉藍色的裝潢和明亮的環境吸引,讓人感覺十分舒適。👗✨我們點了招牌的酸菜魚和半隻北京烤鴨,還有涼拌萵筍絲,真的每一口都讓人驚喜!❤️酸菜魚的魚片非常嫩滑,搭配著大量的酸菜,酸香味十足,讓人胃口大開!😋 肉質鮮美,真的是超值得一試!🍽️如果大食嘅朋友仲可以加配菜呢🐽再來是烤鴨,已超級優惠價$94就可以有半隻😍鴨皮香脆,肉質鮮嫩,搭配上特製的醬汁,簡直讓人欲罷不能!😍 而且鴨子的皮還保持著熱度,吃起來絕對不會失望!🔥最後,我們還享用了涼拌萵筍絲,清脆爽口,麻油的香氣讓這道菜更加提味,真的非常適合炎熱的天氣!🌿✨餐後自助冰粉也是一大亮點,清涼的口感讓人心情愉悅,完美收尾!🍧💕總之,這次的用餐體驗無可挑剔,環境、服務和食物都讓人感到滿足!強烈推薦大家來試試姚姚酸菜魚,絕對不會失望!👏💖

2024-12-06 172 views
有時做人真係好貪心,又想食呢樣又想食嗰樣,如果可以一次過食到曬自己想食嘅野,就當然最開心啦~。菌香雞煲(半隻)($198)兩個人食半隻雞就岩岩好,唔辣雞煲但係就多左菌香,同樣咁惹味。鱸魚片($58)、鮮豆皮($38)、脆魔芋絲($38)呢度比較特別,可以自己揀餸煮埋一碟,鱸魚片只係$58,份量都俾得幾多,估唔到兩個人食飯都可以又食雞煲又食酸菜魚。臘味炒飯($98)臘味炒飯炒得好香,全部臘味切粒,我地好快就食曬成碟

菌香雞煲(半隻)($198)
兩個人食半隻雞就岩岩好,唔辣雞煲但係就多左菌香,同樣咁惹味

鱸魚片($58)、鮮豆皮($38)、脆魔芋絲($38)

臘味炒飯($98)
臘味炒飯炒得好香,全部臘味切粒,我地好快就食曬成碟
2024-11-20
$250 (Dinner)
2024-11-29 213 views
姚姚可能就係門口生招牌公仔個名,餐廳以粉藍為主色調,內裡光線十足間隔整齊,電話自助落單,食物款式繁多,我同朋友不約而同都揀咗手打麵,自選配料感覺有啲似高級版車仔麵,入口味道正常,跟餐奉送一杯手打檸檬茶,檸檬味道濃郁,另配自助冰粉,感覺抵食,本來想試埋佢烤鴨做緊大特價,不過已經好飽唯有留待下次,餐廳位置算方便,喺商場 13樓,銅鑼灣地鐵站出嚟地庫沿路一直都有好多嘢睇,如果時間有多,仲可以落兩層誠品睇書。

2024-11-29
$100 (Lunch)
  • 滕椒湯套餐
2024-11-18 168 views
平時同朋友北上有時都會去姚姚酸菜魚到食飯。難得佢而家嚟香港都開咗個分店當然要去試下😊北上多數會食酸菜魚同片皮鴨嘅套餐,所以今次喺香港就試左菌香雞煲🐔同麻辣燙🤤菌香雞煲🐔$198入邊有半隻雞,木耳,冬菇,蘆筍,好足料👍🏻麻辣燙$88麻辣燙可以自選素菜三款肉類三款另外仲已經包埋自助粉做甜品🍮麻辣燙份量,大到嚇親😂唔淨止個碗大份量都好多👍🏻細食嘅真係未必食得晒~冰粉甜品自助區, 仲可以選擇自己鍾意嘅配料去配搭~咁就可以啱晒自己口味喇😊
平時同朋友北上有時都會去姚姚酸菜魚到食飯。
難得佢而家嚟香港都開咗個分店當然要去試下😊
菌香雞煲🐔$198
入邊有半隻雞,木耳,冬菇,蘆筍,好足料👍🏻
麻辣燙$88
麻辣燙可以自選素菜三款肉類三款
另外仲已經包埋自助粉做甜品🍮
2024-11-11 174 views
今晚終於約到朋友過嚟銅鑼灣的姚姚酸菜魚,這間餐廳以其酸菜魚聞名,環境舒適,非常適合與朋友聚餐。我們點了以下幾道菜:酸菜魚(2人份)選擇了中辣,加麻(呢度竟然可以揀加麻)魚肉鮮嫩,湯底酸爽,搭配酸菜非常開胃。如果覺得唔夠餸可以再加餸!辣度適中,讓整道菜的風味更加突出。上湯野菌浸娃娃菜野菌鮮香,娃娃菜保持了脆嫩的口感,湯底清淡而不失風味✨優惠片皮鴨(半隻)皮脆肉嫩,配上特製的醬汁和薄餅,吃起來讓人回味無窮。份量足夠2個人~整體來說,姚姚酸菜魚的菜品質素高,價格合理,特別適合喜愛麻辣和酸味的人。如果你在銅鑼灣附近,這裡絕對值得一試!

酸菜魚(2人份)

上湯野菌浸娃娃菜
野菌鮮香,娃娃菜保持了脆嫩的口感,湯底清淡而不失風味✨

優惠片皮鴨(半隻)

2024-11-11
Type of Meal
Dinner
📍姚姚酸菜魚- 銅鑼灣(希慎廣場)✨位於銅鑼灣希慎廣場嘅姚姚酸菜魚🐟位置闊落、而且餐廳環境十分舒適🥰姚姚酸菜魚(2人份)少辣🌶️份量夠晒兩個人食😆魚片啖啖肉而且冇骨🐡酸菜同魚肉嘅比例均勻😝魚皮彈牙而且唔會有腥味👍🏻湯底唔會太酸辣度啱啱好~片皮鴨(半份)🦆半隻份量都好足,鴨皮入口鬆脆而且有油香😋脂肪唔多入口一啲都唔油膩😝鴨肉嫩唔柴餅皮熱烘薄身,放耐咗都唔會太乾配料有青瓜同薑蔥、糖同醬汁😋香港炸油條油條一份嘅份量夠哂2/3個人食要長碟先裝得哂🤣 食落去冇油溢味,點埋砂糖食口味一流👍🏻 擺幾耐都係咁香脆👍🏻青瓜手打檸檬茶好fresh🫶🏻啱晒配搭食辣嘢🥰
📍姚姚酸菜魚- 銅鑼灣(希慎廣場)✨

姚姚酸菜魚(2人份)少辣🌶️
份量夠晒兩個人食😆魚片啖啖肉而且冇骨🐡
酸菜同魚肉嘅比例均勻😝
魚皮彈牙而且唔會有腥味👍🏻湯底唔會太酸辣度啱啱好~

片皮鴨(半份)🦆
半隻份量都好足,鴨皮入口鬆脆而且有油香😋
脂肪唔多入口一啲都唔油膩😝鴨肉嫩唔柴
餅皮熱烘薄身,放耐咗都唔會太乾
配料有青瓜同薑蔥、糖同醬汁😋

香港炸油條
油條一份嘅份量夠哂2/3個人食

青瓜手打檸檬茶好fresh🫶🏻啱晒配搭食辣嘢🥰
2024-11-03 137 views
同朋友係希慎行街,講起中菜就心思思就地取材,之後search到呢間應該係國內brand黎,係香港都開左分店,所以就一試究竟~我朋友大愛成見舖都係Tiffany blue,仲有打卡位,都真係符合國情!落單姐姐推介果個菌香雞煲3食~應該係做緊promotion~套餐有雞煲,浸時蔬,雞飯(可惜賣曬!所以要轉生炒臘味飯)菌香雞煲:好有鍋氣,都好香料頭味,雖然d雞都係走油,不過唔會炸到柴曬,個醬汁都較得好濃,啱我!浸時蔬:係D香菌雞湯黎,所以非常有味道,唔會好重味,都幾舒服~生炒臘味飯:略嫌個飯濕左dd,但係都香口,好鍾意呢間D調味~之後仲叫左炸鮮奶左甜品,朋友本身好怕奶味,不過食落口又接收到!可能夠甜,外面都炸得夠脆又唔黑!