2019-01-28
天氣凍凍哋又係食雞煲打邊爐嘅好時候喇!估唔到都幾旺場 好彩我哋事先已經訂好位先來一碟餐前小食 涼拌木耳 加入黑醋, 辣椒,蒜頭 微凍嘅口感爽脆嘅木耳是一道清新開胃嘅前菜進補米酒雞煲$218 一隻 四個人份量啱啱好 未食已經聞到好香嘅米酒味道 窩中有大量紅棗,杞子,木耳 相當有養顏功效 飲一啖個湯即刻成個人暖笠笠先調配醬料 然後開動大吃一餐不能錯過的手切肥牛 雪花分佈相當平均 厚薄度適中 肉味非常濃郁 質素相當上乘手打鮮滑釀冬菇 呢個係餐廳嘅招牌菜鮮滑打至起膠 入口彈牙鮮甜 配上鮮冬菇 原來係咁夾嘅 呢個組合我都係第一次試 相當有驚喜鮮魚雲 新鮮大魚頭 喜歡吃魚的我表示非常滿意 新鮮又唔腥 魚雲滑捋捋瞬間滑到喉嚨去了鮮豬潤爽脆口感 入口唔會鞋拾拾 一定下了不少功夫 而且沒有騷味黑豚肉 半肥瘦切得薄又通透 肉質嫩滑而且多汁 質素相當高冰豆腐吸收曬湯底嘅精華 必食之選 因為米酒雞嘅湯底實在太惹味 及湯之選整體全部食物都好新鮮 選擇又夠多價錢又唔貴 無論係海鮮類 肉類 或者係蔬菜類 都可以用高質素來形容 而且店員服務親切有禮又熱情 誠心推介給大家 適合大夥兒聚餐的好地方
估唔到都幾旺場 好彩我哋事先已經訂好位
先調配醬料 然後開動大吃一餐