最近天氣真係好熱喺條街行半個鐘就開始頂唔順,想搵地方坐今日同朋友喺銅鑼灣行街,經過見到義順都好耐冇食,就入咗去幫襯由細到大義順喺我心目中最出名嘅都係雙皮奶所以都冇乜點考慮,就直接叫咗每人一個雙皮奶然後朋友就叫咗個有紅豆嘅版本坦白講佢奶真係好香,不過覺得佢好似冇以前咁滑,食落去有啲鞋口而且唔係太凍,係有少少失望朋友就話佢嗰個紅豆雙皮奶嘅紅豆夠晒粉配搭雙皮奶好好味,不過我就唔喜歡食紅豆,所以大家都可以試吓
最近天氣真係好熱
喺條街行半個鐘就開始頂唔順,想搵地方坐

由細到大義順喺我心目中最出名嘅都係雙皮奶
所以都冇乜點考慮,就直接叫咗每人一個雙皮奶
然後朋友就叫咗個有紅豆嘅版本
坦白講佢奶真係好香,
不過覺得佢好似冇以前咁滑,
食落去有啲鞋口
而且唔係太凍,係有少少失望

朋友就話佢嗰個紅豆雙皮奶嘅紅豆夠晒粉
配搭雙皮奶好好味,不過我就唔喜歡食紅豆,所以大家都可以試吓
2023-05-10 1177 views
早幾日我去了義順牛奶公司,點了他們的雙皮奶和薑汁燉奶。這兩道甜品都非常好吃!雙皮奶的質地非常滑順,奶味香醇,甜度也剛剛好,而且雙皮很厚實,吃起來特別滿足。如果你喜歡吃奶類甜品,那你一定不能錯過義順牛奶公司的雙皮奶!薑汁燉奶$39,有濃郁的薑味和香濃的奶香,而且口感也非常滑順。尤其是在生理期,吃一碗熱的薑汁燉奶,暖暖的,超級舒服!總之,我對義順牛奶公司的甜品非常滿意,味道好、口感好,而且價格也可接受,大家可以放心去試試看!

薑汁燉奶
薑汁燉奶
2023-05-03 920 views
買外賣要排入座隊已經奇怪,喺收銀處遇著一個不知所謂嘅師奶勁惡頂!友人不是香港人,收銀師奶聽唔掂英文,我哋已經傾好要嘜先行入去落單,先叫1 份炸雞翼,1 份炸豬扒同8 碗薑汁燉奶,再叫朱古力燉奶佢話冇,轉叫咖啡燉奶又冇,收銀師奶發脾氣跟手極無品推menu 趕人出去再諗食嘜,友人想繼續落單佢竟然搶menu 話唔幫我哋落單,我問佢點解落緊單要趕人出去? 佢話我鬧佢,不斷指住我又拍膠板話我鬧佢,我問佢我鬧佢嘜佢講唔出相反不斷鬧我痴線,話可以睇番CCTV, 我叫佢開嚟睇下我鬧咗佢嘜佢又唔敢再一直鬧我痴線! 又話唔想睬你,廢事睬你...不嬲都知呢間餐廳態度差但無唸過差成咁!唔明點解一間咁出名嘅老字號竟然會有一個EQ 咁低嘅小學雞師奶做收銀,咁樣對待遊客簡直影衰香港旅遊業!
2023-04-29
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
Last Night Supper
2023-04-21 889 views
呢間係咁啱經過亦都見到有得食雙皮燉奶,點知真係好失望😞,因為之前都食過澳洲牛奶公司嘅燉奶,係非常好食而且好甜,但係呢間佢嘅味道好淡,而且同豆腐花冇分別好水💦
2023-04-11
2023-04-13 686 views
好耐冇食過,今日咁啱經過見冇乜人就幫襯吓,叫咗個牛肉通心粉$41,牛肉量多,通粉煮得剛好,不太淋又不太硬,不過湯都幾淡冇乜味,幾一般。侍應態度仲一般,好大力放低碗嘢,湯都差啲瀉出嚟😅

侍應態度仲一般,好大力放低碗嘢,湯都差啲瀉出嚟😅
2023-04-10 518 views
之前已經光顧了幾次,疫症之後在一次光顧,發現餐廳店員的態度非常惡劣,不單止對顧客黑面,而且根本不理顧客的感受。公眾假期的傍晚時分,餐廳其實仍然有不少空位,但是仍然要求顧客坐在卡位的一邊,不理會我們攜帶了的行李,亦不理會顧客的身形,無視我們的感受。即使我們跟店員說,如果稍後有其他顧客,我們可以讓出卡位,但收銀的大媽對我們黑面,說必須坐在卡位的一邊,這安排非常之不合理,亦無視的感受。這服務態度在香港怎能繼續生存?怪不得我看見其他顧客的評論,知道他們的分店已經減至一間,他們惡劣的服務態度必然是理由之一。先不論食品的味道,性價並不高,再加上這樣的服務態度,不推薦,亦不會再光顧這餐廳。

2023-04-10
$40 (Other)
2023-03-11 706 views
馳名雙皮奶$38雙皮奶好滑,入口即溶嘅感覺,不過奶味好淡,其實都冇咩特別,而且價錢偏貴,未必再食。澳門豬扒包$33包皮幾鬆軟,薄薄一塊豬扒,都算唔錯,比雙皮奶更加驚喜。
馳名雙皮奶$38

澳門豬扒包$33
包皮幾鬆軟,薄薄一塊豬扒,都算唔錯,比雙皮奶更加驚喜。

2023-03-07 556 views
又貴又難食 不知所謂 極級失望 $39竟然係咁嘅質素 成碗水完全食唔到 已經係最後一間舖 都整到咁超級差差差 同以前爭好遠 稀到食唔落買咗兩碗都係咁差 仲話自己老字號 絕對冇下次呀 呃錢
又貴又難食 不知所謂
超級差差差 同以前爭好遠 稀到食唔落
買咗兩碗都係咁差 仲話自己老字號
絕對冇下次呀 呃錢
薑汁撞奶
2023-03-07
TakeAway
2023-02-27 514 views
山長水遠入銅鑼灣試呢間令人失望一入座就催我地落單有個朋友遲咗兩三分鐘到,店員就好唔耐煩咁本來我唔諗住嗌野食,但入到黎先知每人都要嗌野如果唔係就收返15蚊一位個店員勁唔耐煩咁催於是我就求其嗌咗冰凍香蕉鮮奶因為佢係咁催我,我係冇睇清楚其實係飲品黎嘅,咁都算啦黎到發現就只係香蕉味嘅奶,好普通,收$38收咁貴咁我點解唔去手搖店買杯特別啲嘅野飲?朋友嗌咗什果冰,$32黎到發現就係最cheap嗰隻罐頭雜果而出名嘅雙皮奶就普普通通,冇乜特別,都唔值呢個價錢總括而言,第一係店員態度差好似趕客咁、第二係野食唔值呢個價錢真係以後唔會再幫襯
山長水遠入銅鑼灣試呢間
令人失望

一入座就催我地落單
有個朋友遲咗兩三分鐘到,店員就好唔耐煩咁
個店員勁唔耐煩咁催於是我就求其嗌咗冰凍香蕉鮮奶
因為佢係咁催我,我係冇睇清楚其實係飲品黎嘅,咁都算啦
黎到發現就只係香蕉味嘅奶,好普通,收$38
收咁貴咁我點解唔去手搖店買杯特別啲嘅野飲?

朋友嗌咗什果冰,$32
黎到發現就係最cheap嗰隻罐頭雜果

而出名嘅雙皮奶就普普通通,冇乜特別,都唔值呢個價錢

真係以後唔會再幫襯
冰凍香蕉鮮奶
2023-02-26
Tea
2023-02-26 365 views
義順牛奶公司今日同朋友去銅鑼灣買野Dinner既時候唔太餓所以就去食義順叫左個公仔麵同豬扒包正正常常 但個包有D dry 最後仲叫左一人一個登奶食甜度岩岩好 唔會太漏!!服務態度都係咁唔太好咁
義順牛奶公司
今日同朋友去銅鑼灣買野
Dinner既時候唔太餓所以就去食義順
叫左個公仔麵同豬扒包
正正常常 但個包有D dry
最後仲叫左一人一個登奶食
甜度岩岩好 唔會太漏!!
服務態度都係咁唔太好咁
2023-02-13 484 views
之前去開佐敦嗰間食,去到而家得返銅鑼灣呢一間,總係會掛住佢嘅味道。今次叫咗雙皮奶,喺出面真係食唔到佢呢種味道,嗰塊雙皮超級好味,配埋佢嘅燉鮮奶一齊食真係好正,燉鮮奶嘅奶味好濃郁,同埋真係好滑。
2023-01-29 417 views
完美食到招呼!個個阿姐大聲摧你快落單,個慢啲你都要受氣俾個黑面你睇,以為你踩到隻腳入到鋪無人招呼你,反而開口就同你講做咩企定定,差不多講你咁蠢唔自己搵位佢個咀吱吱聲你聽完全將感受送你五星級體驗,未食先享受
完美食到招呼!
個個阿姐大聲摧你快落單,個慢啲你都要受氣
俾個黑面你睇,以為你踩到隻腳
完全將感受送你五星級體驗,未食先享受
2023-01-29
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Lunch
  • 爆馳名阿姐黑口黑面
2023-01-21 433 views
聞名不如見面嘅馳名雙皮奶,以為好好食,原來係好難食,雙皮奶要軟滑適中,凍有凍嘅好食,熱又熱嘅好食,未食過暖嘅雙皮奶,仲要水流流的,我要求店員換完一碗又一碗,質感仍然咁差👎
2023-01-21
$100 (Tea)
Celebration
New Year's Eve
  • 雙皮奶
2022-12-06 665 views
以前細個義順嘅雙皮奶好出名,仲要每次去澳門先有得食!之後香港自由行多番,義順喺香港九龍都開有分店,有時食完晚餐都會想食碗熱辣辣嘅雙皮奶☺️☺️真係好幸福㗎!店員嘅服務態度同港式茶餐廳一樣,快而準!可惜因為疫情,香港而家剩返銅鑼灣一間義順!每次想食都要出港島先可以食到!推薦:⭐️熱雙皮奶($38):熱嘅雙皮奶比起凍嘅會更加好味,因為奶香味會更加突出!而雙皮奶最有特色嘅就系表面會有一層奶衣,精華之中!而雙皮奶香濃可口!⭐️熱薑汁撞奶($39):義順嘅薑汁撞奶係我食過咁多間薑汁濃而唔苦,質地水潤,食完之後個胃真係好暖!冬天食最啱!真係希望義順可以開返喺九龍區嘅分店 咁我想食嘅話就唔使特登跑去港島啦!味道:🌼🌼🌼🌼服務:🌼🌼🌼🌼環境:🌼🌼🌼抵食:🌼🌼🌼🌼

推薦:

味道:🌼🌼🌼🌼
服務:🌼🌼🌼🌼
環境:🌼🌼🌼
抵食:🌼🌼🌼🌼
2022-12-06 422 views
今天來到最後一間義順牛奶公司食甜品,估唔到衣加得番一間了巧手薑汁燉鮮奶 (凍) $39如果中意食濃度一定要叫熱凍唔夠濃味好夠薑味,牛奶好滑,又凍又甜馳名雙皮燉奶(熱) $38熱好濃,好重鮮奶味賣相做到雙皮效果
今天來到最後一間義順牛奶公司食甜品,估唔到衣加得番一間了

巧手薑汁燉鮮奶 (凍) $39
如果中意食濃度一定要叫熱
凍唔夠濃味

好夠薑味,牛奶好滑,又凍又甜

馳名雙皮燉奶(熱) $38
熱好濃,好重鮮奶味
賣相做到雙皮效果

2022-12-05
$40 (Last Night Supper)