2024-01-25
聽朋友介紹尖沙咀有間食日本野好正,於是捉左男朋友一齊去試下佢嘅超神 創意廚師料理 一人前套餐👍🏻創意季節先付 鍇花穗 :結合魚子醬同海膽,配金箔同花瓣,鐘意食魚子醬同海膽嘅朋友一定要試下!賣相好靚,而且好新鮮🎐非常鮮甜,食完好滿足三龍出海 龍蝦:賣相鮮艷且吸引,非常好食,佢哋嘅龍蝦肉質彈牙、鮮美無比👍,每一啖都充滿咗海洋嘅新鮮味道。色澤誘人,紅潤嘅龍蝦外殼🦞同青翠欖綠嘅蔬菜,配搭得天衣無縫,令人食指大動。醬汁🍋濃郁而不蓋過龍蝦本身嘅味道,同時帶出食材嘅鮮味,非常匹配。龍蝦切件工夫亦顯示廚師嘅細心與專業,每一件龍蝦肉都保持完整嘅質感,令人欣賞。且不論視覺上嘅享受👀,口感上亦然,龍蝦肉與檸檬片的配合恰到好處,酸酸甜甜嘅口感令人回味無窮。仲有佢哋嘅服務態度好熱情👏,從頭到尾都令人感覺到賓至如歸。餐廳嘅環境🍽️亦非常舒適,加上份量剛好,食完之後令人滿足又唔會覺得過於負擔。最後可能會感到少少嘅遺憾就係食完之後會即刻掛住下一次嘅品嚐。總括來講,這次嘅食物體驗絕對是高水準嘅享受🌟,推薦俾每一個愛好海鮮嘅朋友。日本關東遼参:不得不讚司傅嘅用心製作,遼参口感好特別,唔止好睇,仲好食🤭廚師發辦鐵板一道 蟶子
三龍出海 龍蝦:賣相鮮艷且吸引,非常好食,佢哋嘅龍蝦肉質彈牙、鮮美無比👍,每一啖都充滿咗海洋嘅新鮮味道。色澤誘人,紅潤嘅龍蝦外殼🦞同青翠欖綠嘅蔬菜,配搭得天衣無縫,令人食指大動。醬汁🍋濃郁而不蓋過龍蝦本身嘅味道,同時帶出食材嘅鮮味,非常匹配。龍蝦切件工夫亦顯示 廚師嘅細心與專業,每一件龍蝦肉都保持完整嘅質感,令人欣賞。且不論視覺上嘅享受👀,口感上亦然,龍蝦肉與檸檬片的配合恰到好處,酸酸甜甜嘅口感令人回味無窮。仲有佢哋嘅服務態度好熱情👏,從頭到尾都令人感覺到賓至如歸。餐廳嘅環境🍽️亦非常舒適,加上份量剛好,食完之後令人滿足又唔會覺得過於負擔。最後可能會感到少少嘅遺憾就係食完之後會即刻掛住下一次嘅品嚐。總括來講,這次嘅食物體驗絕對是高水準嘅享受🌟,推薦俾每一個愛好海鮮嘅朋友。
廚師發辦鐵板一道 蟶子皇:食蟶子皇真係一個超正嘅體驗🤤,先講下佢嘅質感,咬落去既時候感覺相當彈牙💥,就好似新鮮嘅彈珠一樣,一啖一啖咁慢慢品嚐,係至享受😌。食物嘅味道方面,蟶子皇帶有淡淡嘅海水鹹味🌊,卻又不會過分,可以話係剛剛好。每一啖都能夠嚐到啲海鮮嘅鮮甜🐚,同埋佢嘅自然味道,唔需要太多嘅調味,本身嘅味道已經令人回味無窮🍴。定係和其他食材煮埋一齊,蟶子皇都能夠提升全餐嘅層次感,喺味蕾之間帶來一場盛宴🎉。而且,蟶子皇嘅營養價值都非常之高,含有豐富嘅蛋白質同必需微量元素,唔單只係美味,仲係健康嘅選擇🌟。每次食蟶子皇嘅時候,都彷彿可以感受到大自然嘅鬼斧神工🌱,將咁珍貴嘅美食賜予我哋。要形容蟶子皇嘅味道,就如同一首無言詩,低調而典雅,但意味深長,長留心間❤️。總之,蟶子皇絕對係值得品嚐嘅美食,每次諗起都會令人垂涎三尺👅,期待下一次嘅美味邂逅!