2017-07-18
2075 views
美食係最好既心靈治療, 我今日就黎左呢度進行日式療程。😎😎😎太陽正盛🌞🌞既週末下午1點⛱, 猛烈既陽光令人完全感受到盛夏既狂熱🔥🔥🔥。夏天正好係吃冰涼食材既季節🎏🎏🎐, 這間位於大埔既御和亭, 午市定食有刺身, 熟食, 爐端燒⋯🍣🍱🍢可惜餐牌通通都沒有相, 所以如果完全沒有偏好既朋友仔, 只能靠文字想像點餐咯。 🈚️🉑🈶而對於我, 最愛一定係刺身, 所以即使這裡選擇頗多, 但我仍然二話不說點了個赤海蝦+5色刺身定食。 厚切刺身+肥美赤海蝦非常厚切既劍魚腩, 可惜筋比較多😅刺身定食有前菜、麵豉湯、蒸蛋、沙律🥗和白飯如果喜歡嘗新又怕中伏既朋友仔, 御和亭午市係一個較好既選擇, 因為這裡晚餐是沒有定食的,而且選擇少。午市定食則可以以較低價錢, 品嚐到多種款式既食物, 細味食物質素之餘,感受餐廳既環境服務, 以後才決定要不要回頭。唔好食既1次都嫌多🙅🏼🙅🏼🙅🏼🙅🏼🙅🏼🙅🏼🙅🏼而整體來說, 御和亭質素不錯, 留意返~午市仲免收加一添🚫🚫, 記得喇~~~👍🏻👍🏻👍🏻🤗🤗🤗
厚切刺身+肥美赤海蝦
刺身定食有前菜、麵豉湯、蒸蛋、沙律🥗和白飯
唔好食既1次都嫌多🙅🏼🙅🏼🙅🏼🙅🏼🙅🏼🙅🏼🙅🏼