2019-08-01
今晚專登去長沙灣同姐姐,妹妹,小情人食野,經識食嘅姐姐介紹下,我地黎左呢間¥源味開元米線¥。源味開元米線係專食四川嘢,雖然佢餐廳名好似米線專門店甘,但我地一行4大1小係黎食烤魚架🤪。呢度有5款烤魚食,而我地就叫左其中兩款口味,分別是酸菜蒜香烤魚,呢款岩哂唔食得辣嘅妹妹同小朋友食,而另一款是鮮青椒烤魚,而魚都有4款揀,有桂花魚、江團魚、海鱸魚、鯇魚。店員好細心比我地建議,建議我地先撈起部份辣椒,逐啲逐啲加返落條烤魚度就可以調節辣度。一邊食烤魚,一邊落配料落去打邊爐,有店員推介既寬粉,寬粉落左烤魚度,索唔d 汁,真係無得頂。而飲品一定要叫檸茶,檸檬茶有別於其他餐廳既檸茶,茶特別香,甜味適中。另一款推介既五谷雜糧豆漿,非常徤康,好香紫米味。百香果飲品都唔錯呀。全部食物都好新鮮,水準不錯,有機會會再埋佢個雞煲先。
另一款推介既五谷雜糧豆漿,非常徤康,好香紫米味。
百香果飲品都唔錯呀。
全部食物都好新鮮,水準不錯,有機會會再埋佢個雞煲先。