2023-12-28
我嘅結婚週年紀念日💖去完我嘅愛場K11 musea行街,揀左去K11 art mall試間新新地又風評不錯風日式餐廳「雪村」!有六款半價食品推廣,包括生蠔,令和怪物同岩蠔都有,好吸引呀~岩蠔(北海道)($58 /隻> 半價$29/隻) 賣相真心有驚喜,半價都竟然仲送一匙魚籽比你!味道新鮮正常💓半價超抵 ,為咗呢個生蠔值得再訪🤣串燒盛盒五點( $168 > 半價$84),有雞皮、雞軟骨、雞腿肉、冬菇、日本青椒,當中我最鍾意雞軟骨,半價左後可以一試,因為唔係喺位附近即燒,那天很凍,凍得都幾快,雞皮一定要趁熱食,脆卜卜 。自家製味噌夾羅燒($88),欣賞它附上烤魚仔脆片伴著味噌甲羅燒一起吃~!甲羅燒幾滑,味噌味幾特別,同一般出面食到的有點不同 ,份量多,夠2人分享 。而我覺得這裡的壽司比燒物更出色,你看這炙燒三文魚卷($68)多吸引~也是好吃的,軟殼蟹手卷($38)是我的最愛🤪,飯量不多,唔怕食太多飯,紫菜夠脆 。鹿兒島A4 和牛他他手卷($68)則味道濃重,跟一般牛他他不同,有點新意思 。因為那天太凍了,最後來個暖暖的,蟹肉稻庭烏冬($88),幼身烏冬配搭蟹肉絲,有點食湯羹
半價都竟然仲送一匙魚籽比你!味道新鮮正常💓
半價超抵 ,為咗呢個生蠔值得再訪🤣
串燒盛盒五點( $168 > 半價$84),
有雞皮、雞軟骨、雞腿肉、冬菇、日本青椒,
當中我最鍾意雞軟骨,半價左後可以一試,
因為唔係喺位附近即燒,那天很凍,凍得都幾快,
雞皮一定要趁熱食,脆卜卜 。
甲羅燒幾滑,味噌味幾特別,
同一般出面食到的有點不同 ,份量多,夠2人分享 。
而我覺得這裡的壽司比燒物更出色,
你看這炙燒三文魚卷($68)多吸引~也是好吃的,
因為那天太凍了,最後來個暖暖的,
蟹肉稻庭烏冬($88),幼身烏冬配搭蟹肉絲,
有點食湯羹的感覺!最後食到好飽😂
這裡環境新淨,日式簡潔,定價合理,
服務細心,加茶殷勤,整體體驗不錯💖
PS. 半價食品加一以原價計算
聖誕商場仲有優惠,好抵