2013-01-08 117 views
有幾個月沒黎旺角行街,難得今日同仔仔老婆放假行下街,經過兆萬門,幾個阿姐爭住俾D傳單同優惠劵,見佢地住落D推銷我咪求其試一間.見張傳單咁多食,最終揀左呢和味館.可能我地早食間埸唔係咁多人,上菜好快.佢D刺身都幾新鮮,唔會話有雪味,壽司有好多選擇,我個仔都未食到熟食就話差唔多飽重點要講幾樣熟食:燒牛舌(一流夠野味) 燒雞翼(食得係自家製,唔同其他放題) 炒蜆 燒波羅 天婦羅蝦(夠大隻)食到差唔多諗咁叫埋單,有位疑似部長男士俾張甜品我,問我地仲有沒野食要加,不過我都食到飽哂了,仔仔同老婆就叫左個木糠蛋糕同意大利芝士蛋糕佢都話好好味!賣單有張優惠劵每人減$20,都係$133一個頭,算係抵食總括黎呢餐係唔錯,值得再黎多次
見張傳單咁多食,最終揀左呢和味館.
壽司有好多選擇,我個仔都未食到熟食就話差唔多飽

重點要講幾樣熟食:燒牛舌(一流
夠野味)
燒雞翼(食得係自家製,唔同其他放題)
燒波羅
天婦羅蝦(夠大隻)
食到差唔多諗咁叫埋單,有位疑似部長男士俾張甜品我,問我地仲
有沒野食要加,不過我都食到飽哂了,仔仔同老婆就叫左個木糠蛋
糕同意大利芝士蛋糕佢都話好好味!
賣單有張優惠劵每人減$20,都係$133一個頭,算係抵食
總括黎呢餐係唔錯,值得再黎多次
2013-01-06
2013-01-05 57 views
係呢度食到一肚氣!!!!!!! 點都唔會再唻個人最忌座位呢個問題, 坐得衰食都食得唔安樂, 而且間餐廳位係點安排就反映左佢想比客人點樣既服務!!一早預約左5:30PM個ROUND既位, 遲左少少到, 上到去, 講哂資料就比個waiter串, 你遲D唻個位就比左人啦, 呆左, 邊有人係度等位? 邊度有人走出唻要我地個位? 算啦, 本身想問有冇卡位都費事問點知入到去, 坐左係廚房門口全場最中間個D位= = 唔係呀, 咁早去到, 成個場5分1人都冇你比個咁既位我? 仲要係8人大桌分4張隔都冇隔開, 並排坐好似相親咁, 我都知放題呢D場塞得越多人就賺得越多越好, 都唔係連條間尺位都唔比呀? 完全冇私隱. 隔多兩張枱發生咩事我都知. 後來知道原來所有2人1人都係咁樣安排= = 最過份我見到佢竟然仲SET左張二人枱係廁所對出個通道位..................喂, 依家比錢食放題呀, 你估街邊後巷大排檔呀, 洗唔洗咁唔專重客人呀 (就算街邊後巷大排檔都坐得舒服過佢!!!!!!)到食啦, 得XX燒牛肉&XX燒豚肉好味值得一叫再叫, 其他, 唔好提................ 試左一次大部
係呢度食到一肚氣!!!!!!! 點都唔會再唻

(就算街邊後巷大排檔都坐得舒服過佢!!!!!!)

到食啦, 得XX燒牛肉&XX燒豚肉好味值得一叫再叫, 其他, 唔好提................ 試左一次大部份都唔會想再order, 佢平, 冇計

不過最差就係個烏冬, 爛, 斷, 乾, "鞋", 真係烏冬中既烏冬!!!!

食物已經好失望, 個服務態度就更差

特別係著黑色衫果個阿姐就最差

食左大約一半仲有一個小時左右的時候, 食物就ORDER極都冇再唻, 又或者ORDER好多, 隔20-30分鐘先唻少少少少, 食唔夠心諗等下啦仲有時間, 點知個黑衣黑面阿姐走過唻話LAST ORDER, 我即將話, 嗌左好多啦都冇到喎, 跟著佢黑口黑面走開左, 之後無奈等到D野終於又唻左少少, 唻唔齊就叫我地埋單, 仲用手指篤篤篤張單示意叫我放D錢上去, 咩事= = 而家叫你講句野都難, 冇口既, 用手指篤篤篤, HARD FEELING
之後都知唔會再有食物到, 唯有走人

最後想講, 呢個價錢, 呢個地點, 單係呢棟BUILDING, 都大把選擇啦, 萬綠叢中一點黑, 咁都比我揀到真係不得了
2013-01-03
呢晚約左兩老食飯,之前見到團購平平地,就諗住帶兩老黎食下日本菜同泰國菜啦! 點知....又一次證明團購無好既定律! 一坐低,叫左好多野,跟住一邊等一邊吹水啦! 過左15分鐘度,都剩係黎左少部份既野! 跟住又再寫字啦! 如是者,呢個程序重覆左好幾次,跟住佢突然走埋黎話: 先生,last order喇! 仲有無野需要??? 我即刻呆左... 咪狂催佢d野食囉! 最後都係黎唔齊,總之一肚氣啦!!!....食物方面,d壽司唔係太新鮮... d三文魚凍到好似冰咁!串燒正正常常蝦多士勁多油...d金邊粉無味既...服務方面,除左瘋狂漏單之外,成日叫d侍應都唔理! 有時我已經係當佢正正係我面前行過個陣叫佢,佢都可以扮聽唔到既....個一刻真係想衝埋去拉住佢....唔通我下次黎要交張單前影張相?? 等我可以每次計住漏幾多野?? 食餐飯食到一肚氣,下次請我都唔會再黎!!

又一次證明團購無好既定律!

食物方面,d壽司唔係太新鮮... d三文魚凍到好似冰咁!
串燒正正常常
蝦多士勁多油...
d金邊粉無味既...

服務方面,除左瘋狂漏單之外,
成日叫d侍應都唔理!
個一刻真係想衝埋去拉住佢....

食餐飯食到一肚氣,下次請我都唔會再黎!!
2012-12-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
Dining Offer
Group-buy
前幾日, 朋友和我預祝生日, 因我個人一向鍾意平靚正的, 所以佢哋就帶我去我去咗一間3樣都齊全的"和味館"了 ~~~ 食物包羅萬有, 你想食幾多件就寫幾多件, 即點點做, 又熱又快送到你面前, 可能在門口等的人客多, 所以佢哋才不會怠慢, 以快來快走的方式, 在不足兩小時便食飽了, 但放心, 招呼不錯 ^^ 唯一不夠完美的是, 不可坐耐一些傾計啫 ^^

唯一不夠完美的是, 不可坐耐一些傾計啫 ^^
2010-12-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers
(Non-member)
2012-08-05 33 views
朋友生日會: 幾日前收到朋友信息,第一次去旺角和味館食飯攪生日! 心諗放題好食得去邊,點知食完又覺得唔差啵 值得推介既係燒牛利(幾野味)辣椒炒青口(聽個名好似好辣,其實係唔辣)九層塔炒蜆(一流.不過份量太少)串燒雞翼(good)我地5:50去到,唔洗等位食放題當然要點左刺身先啦,d 刺身幾新鮮,不過冇我鍾意食既螺片,有d失望上菜速度好快,我地點菜後15分鐘度已經成檯野食,值得一讚
炒青口
我的名字.........木槺蛋糕
燒牛利
雞翼
朋友生日會:
幾日前收到朋友信息,第一次去旺角和味館食飯攪生日!
心諗放題好食得去邊,點知食完又覺得唔差啵
值得推介既係
燒牛利(幾野味)
辣椒炒青口(聽個名好似好辣,其實係唔辣)
九層塔炒蜆(一流.不過份量太少)
串燒雞翼(good)
我地5:50去到,唔洗等位
放題當然要點左刺身先啦,
d 刺身幾新鮮,不過冇我鍾意食既螺片,
有d失望
我的名字.........木槺蛋糕
燒牛利
雞翼
2012-07-14 31 views
好耐冇食和味館~ 以前成日食, 覺得多嘢食又好味~~依家再食真係唔掂...book咗枱, 17:30就上咗去食~平d又唔洗等位, 一上到去就安排座位~首先食三文魚同其他刺身, 唔係好新鮮...馬拉盞通菜... 好老好難食~ 以前我叫兩碟架new牛油雞翼幾好食~金菇牛肉卷ok la~串燒不過不失...飲品... 除咗汽水, 其他都好淡~~其他d嘢食, 都比以前難食咗...蛋糕依舊, 可以不吃~~值得一讚木糠布甸依然好味但最最最最最難食嘅, 竟然係我以前最愛食嘅!!!蝦多士同蔗蝦!!! 蝦多士好似油浸, 超油, 得油味!蔗蝦好似咬擦膠咁, 難食到即吐出黎!!!唔怪得一直漏我單, 原來難食到唔敢比人食?? 因為我入第三次單至黎~亦以後都唔去食!!!
好耐冇食和味館~ 以前成日食, 覺得多嘢食又好味~~

依家再食真係唔掂...
book咗枱, 17:30就上咗去食~
平d又唔洗等位, 一上到去就安排座位~
首先食三文魚同其他刺身, 唔係好新鮮...
馬拉盞通菜... 好老好難食~ 以前我叫兩碟架

new牛油雞翼幾好食~
金菇牛肉卷ok la~
串燒不過不失...
飲品... 除咗汽水, 其他都好淡~~
其他d嘢食, 都比以前難食咗...
蛋糕依舊, 可以不吃~~
值得一讚木糠布甸依然好味

但最最最最最難食嘅, 竟然係我以前最愛食嘅!!!

蝦多士同蔗蝦!!! 蝦多士好似油浸, 超油, 得油味!
蔗蝦好似咬擦膠咁, 難食到即吐出黎!!!
唔怪得一直漏我單, 原來難食到唔敢比人食??
因為我入第三次單至黎~
亦以後都唔去食!!!
2012-07-08
$330 (Dinner)
(Non-member)
我講過我一定會寫出黎比大家知呢間餐廳既惡行!相信大家食放題或食buffet既經驗唔少,但有無試過真係會比餐廳收浪費食物既service charge!?我咁大個人都未試過!我唔係餓鬼投胎,食buffet要食到盡怕蝕底既人.至少知咩叫table manner,但呢間餐廳真係禁住黎搶!話說我地一行4個人.我地食到中段,枱上有好多已清既碟之外,仲有2碟未食哂既壽司,同時,我地想叫另外2樣小食.第一次,我比左單佢只係上左碟菜.但我地點左金邊粉同蝦多士佢都無上.跟住我再比多次單佢,提佢你地溜左單.佢就同我地講,你清左枱上既野,我先再幫你落,ok.個時我地都係每碟仲有一2舊.有5碟左右係十分正常.跟住到食淨2碟壽司喇,咁就落番個2樣食物啦.佢就派個senior同我地講,你地咁樣,我地唔會幫你落單,你地枱上仲有壽司,要食埋先同你落到.真係奇怪 !浪費食物既service charge我地都知.你話我地到埋單時成枱都係野食,你再收我覺得無問題.但係我地仲食梗,想點另外既2樣都唔比.我真係火都黎同佢講,你照落啦,我地又唔係食唔哂,你唔駛講咁多次.跟住黑色衫既唔知男人定女人既senior就話:我唔係唔想幫

我講過我一定會寫出黎比大家知呢間餐廳既惡行!

真係奇怪 !浪費食物既service charge我地都知.你話我地到埋單時成枱都係野食,你再收我覺得無問題.但係我地仲食梗,想點另外既2樣都唔比.我真係火都黎同佢講,你照落啦,我地又唔係食唔哂,你唔駛講咁多次.跟住黑色衫既唔知男人定女人既senior就話:我唔係唔想幫你落,你食埋先落到,如果我唔幫你落,我就唔會同你落碟菜啦.佢咁講,我聽到仲興!你落碟菜我係咪要多謝你?食放題就係咁咖啦.如果你間餐廳係怕人食多左本身既價錢既話,你就唔好做放題喇!

跟住我地咪食得好無隱地要食到枱面一粒飯都無囉,而呢個時候,唔男唔女既又走埋黎同我地講,甜品last order喇,跟住我真係即時話佢.你話last order但又唔比人落,咁你講黎有咩意思,係咪博開火!?ok.大家係斯文人,不過要我對住d咁既人.斯文用唔著.即時變身到戰鬥格同佢理論

跟住我個朋友唔想嘈.我就唯有沉住道氣,個經理就走埋黎,話你地如果食得唒枱上既壽司.我先唔收你個100蚊service charge.我比多3個字你.我朋友就同佢講,我地比service charge唔係問題,但你地不停有d人叫你食哂d野時,真係想同你講,會影響心情,而且我地點既食物係另外2樣野,你地都話唔比.但我真係唔想同佢地理論,反正我要知道佢地唔係講道理.係變左針對個客.我只係知唔可以禁住搶當我好蝦.亦唔想妥協

我就話個service charge我當比乞兒.你地肯收,我肯比.只多無下次,亦會係食評寫出事實.比大家食之前諗清楚.枱枱食淨既野食多過我地.就算唔多過,亦都係差唔多.如果食淨一條菜你都可以話浪費食物.我想講.香港仲有好多放題buffet比大家任食唔嬲.呢間野係要迫你清到一粒飯都無先係比正價,但如果食淨少少,鍾意既佢地隨時屈多你一百或以上既service charge!如果2百幾蚊既放題要食到咁局氣.就真係制唔過!

可能你地話我去過呢間野都唔係咁,我都想講,之前我都去過1次.仲食得好開心.但可能上次我地食得唔多.佢先無叫你比service change ,但如果你既食量超出左個價錢,佢地就會因為你個一碟半碟,而再由佢地話收你幾多就幾多.真係不爽!

香港仲有好多好正既選擇,真係唔好去呢間 !!!!~~~

2012-07-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2012-06-07 34 views
和味館,當晚我哋好早去,所以咪有咩人,老細親自過黎向我地介紹菜式, 首先上係北海道魷魚圈、但問老細魷魚圈係唔係要點芥辣食,魷魚圈已帶有淡淡芥辣味及魷魚嘅鮮味,老細話魷魚圈灼熟後加了芥辣油調味雪凍,食到魷魚嘅鮮。而一夜情其實係用鹽餣一晚再用雞油蒸,這個味道唔算出眾。至於頭抽雞不愧係招牌菜,頭抽帶出雞嘅鮮味,而肉質好嫩滑,原來係用新鮮雞煮嘅,真係好好食,所以好快清唒。仲有碟和味龍、竹蟲、蜂蛹,見到個樣,大家都唔敢輕舉妄動,尤其和味龍貌似曱甴,經過一陣爭扎,試食下幼身嘅竹蟲似炸薯條, 粗身嘅蜂蛹似魚春, 黑色似曱甴嘅和味龍就硬少少無咩味,用嚟送酒都幾好!鐵板薑蔥魚卜離遠已經聞到香味,魚卜食落好似花膠,但較薄身入哂薑蔥嘅香味。

2012-02-17 29 views
「懲人節」出街晚飯,唔揀高級西餐,懲罰至少一樣──等位食飯,唔係大時大節都等餐懵的旺角日本料理,今年就揀咗佢「和味館」放題。訂21:30,我和老公21:20到, 21:35左右有位喇。嚟呢間前睇咗食評先嚟幫襯,有評論話漏單情況嚴重,所以我哋一坐低嗱嗱聲入咗十幾款食物。第一輪上枱食物──刺身+熟食唔夠5分鐘到;但不夠10分鐘追加的第二輪,要有心理準備幾個字後先再嚟。對策係─再填再落單,以刺身為例,2人食每次三文魚點8(片),總共入了超過4次。最後陸陸續續都應該嚟齊。結論──如果真係再喺旺角食同類,第一次大膽點多啲吧!寧可俾多幾廿蚊,食灣仔的某酒店的日式放題。
芝士蛋糕一般到唔一般
評論大讚的木糠布甸麻麻哋,係咪大家要求降低到咁呢!想有「返頭客」,俾啲水準貨嚟唔該。
泰式美食─炒貴刁和雞串燒OK;九層塔炒蜆和甜酸肉(唔記得雞定魚),撇除殼及炸漿,奀到夾埋無二兩肉。
刺身新鮮,但同中環店供應的大片三文魚無得比,碎濕濕。白鳥貝質感似象拔蚌,帶腥,一定要點芥辣豉油佐食。

2012-02-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
Valentine's Day
  • 甜蝦,雞肉串燒
2012-01-12 21 views
今日心血來潮想食放題,而且時間都成9點幾,剛剛好可以食最平時段講真兆萬間間一樣錢所以就點指兵兵左le間首先上菜都ok快唔係hea做果d感覺讚食物都唔錯,剌身都新鮮,熱野食都ok全晚都只係飲左荔枝同巨峰而且眼見都係叫最多人叫既甜品就一般,無咩味全單9折即係唔收加一,所以一個人係$139就可以走人,放題黎講le度都唔錯
今日心血來潮想食放題

而且時間都成9點幾,

剛剛好可以食最平時段

講真兆萬間間一樣錢所以就點指兵兵左le間

首先上菜都ok快

唔係hea做果d感覺

食物都唔錯,剌身都新鮮,熱野食都ok

全晚都只係飲左荔枝同巨峰

而且眼見都係叫最多人叫既

甜品就一般,無咩味

全單9折即係唔收加一,

所以一個人係$139就可以走人,

放題黎講le度都唔錯

2012-01-09
$139 (Dinner)
2011-10-08 19 views
今日突然心血來潮又去左食放題..聽人講話兆萬10樓果間都唔錯..米上去睇下囉..上去睇佢menu..見佢真係好似有幾多野食..係泰國越南日本菜..我地霖住食9點半..時間未到..所以BOOK位先..果日星期2..但係佢都好FULL到左9點半...都仲好多人..好彩我地BOOK左位..唔洗等入到去第一時間就叫左好多野食..我地叫左D係出面放題少食D嘅野.一開始D野食黎得好快..但係後尾就黎得慢D..D野都幾夠熱...賣相都幾吸引熱盤:越南生牛肉河,青口,越式雞奕..青寧雞..等等..仲有好多甜品有好幾款,黑森林蛋糕..藍莓芝士蛋糕..芝士蛋糕..馬豆糕.等等..但係甜品蛋糕翻黑森林蛋糕..總括黎講都幾好..下次都會再黎
今日突然心血來潮又去左食放題.
聽人講話兆萬10樓果間都唔錯..
米上去睇下囉..
上去睇佢menu..見佢真係好似有幾多野食..
係泰國越南日本菜..

我地霖住食9點半..時間未到..
所以BOOK位先..果日星期2..但係佢都好FULL
到左9點半...都仲好多人..
好彩我地BOOK左位..唔洗等
入到去第一時間就叫左好多野食..
我地叫左D係出面放題少食D嘅野.
一開始D野食黎得好快..但係後尾就黎得慢D..
D野都幾夠熱...賣相都幾吸引

但係甜品蛋糕翻黑森林蛋糕..

總括黎講都幾好..
下次都會再黎
青寧雞
越南生牛肉河..麻麻地
黑森林蛋糕
2011-10-04
$151.8
青寧雞
2011-08-27 25 views
呢日一班人嚟到旺角, 於兆萬中心芸芸食肆中揀咗呢間. 我地無訂位, 6個人等咗大約45分鐘先有得入去. 入去見到呢間和味館都幾逼狹下, 中間條通道好窄, D枱同凳擺得又密. 本來已經坐得唔太舒服, 之後侍應仲駁長咗隔離枱, 加咗兩個位俾其他客人, 搞到我同佢地幾乎全程膊撞膊. 雖然環境都幾幹凈企理, 但就點都稱唔上舒適, 呢方面要扣下分.好, 講番食物, 2個鐘任食, 我地叫咗:魚生: 都係例牌三文吞拿果D, 質素俾我預期中好少少, 起碼新鮮度OK, 無雪味. 三文魚幾肥美, 其他既就平平無奇. 甜蝦/火灸帆立貝壽司: 呢兩樣都唔錯. 甜蝦夠鮮甜, 火灸帆立貝切得薄咗D, 但貨係新鮮既, 食得出帆立貝既鮮香.三文魚/立魚/北寄貝壽司: 呢碟就唔多掂. D魚生乾爭爭到好似整好後吹足兩個鐘西北風咁--事實上以呢間鋪既忙碌程度嚟睇, 預先做好絕對唔出奇. 好在我地6個人食後都安然無恙, 舊壽司飯都握得可以, 未至於一挾即散.鰻魚/赤貝壽司: 鰻魚咪大路鰻魚味囉, 赤貝就無任何鮮味, 得個爽爽韌韌既口感.冬蔭公: 唔係我地叫, 係侍應哥哥神不知鬼不覺o係我手肘位隊上嚟既. 既然隊到上嚟我地咪飲

好, 講番食物, 2個鐘任食, 我地叫咗:
魚生, 甜蝦&火灸帆立貝壽司

三文魚, 立魚&北寄貝壽司
鰻魚&赤貝壽司

冬蔭公: 唔係我地叫, 係侍應哥哥神不知鬼不覺o係我手肘位隊上嚟既. 既然隊到上嚟我地咪飲囉. 碗湯味道單薄, 只有酸味同辣味. 裏面為數唔多既湯料似乎同碗湯完全無關. 你試下將醋&辣椒油撈埋再溝水, 睇下會好味得去邊?
唔錯既清酒煮蜆同埋多春魚
清酒煮蜆: 呢個有驚喜, 好好味. 蜆唔算大亦唔算肥, 但好鬼鮮甜下, 質感又creamy.
酒味就嗒唔到又聞唔到, 都唔知有無落.

燒物: 所有燒物都夠熱, 熱到燙嘴, 熱辣辣既食物點都比較滋味既. 多春魚唔腥, 燒得亦唔太乾. 雞串燒亦一樣, 唔乾, 入面仲有少少juicy. 豚肉串燒就較為詭異, D肉醃到無晒豬肉味, 都唔知自己食緊乜.

泰國鹹魚炒芥蘭&馬拉盞炒通菜: 又係驚喜之作, 估唔到呢度都有鑊氣呢囘事. 尤其後者, 裏面仲混有一粒粒細小既蝦米一齊炒, 令碟菜更惹味同有唔同既口感.
但可惜我地滿意得太早, 之後追加既幾碟, 鹹魚同馬拉盞味越來越淡, 最後果碟通菜直情完全無落馬拉盞--唔通馬拉盞用晒?

仲有就係呢度成日漏單, 無論要咩食物, 剔三碟只係嚟一碟, 甚至嚟都唔嚟--除咗飽肚既壽司, 呢樣就嚟得又快又足.
唔掂既蒸粉卷
越式蒸粉卷: 層粉皮蒸到霉霉爛爛, 一擺入口就自動溶化成漿糊, 諗起都唔多開胃.

炸物: 食咗泰式炸蝦餅同魚餅. 兩者都夠新鮮滾熱辣, 炸得脆口非常又唔油膩. 蝦餅質感彈牙, 都有D蝦鮮味. 而魚餅就非常辣, 嗒極都嗒唔出魚味, 都唔知用咗咩肉去做, 食到大家混混噩噩.
蕉葉(?)西米糕
甜品試咗蕉葉西米糕(敢問蕉葉何在?), 請註意件糕質地非常稀, 所以要用匙羹筆嚟食. 味道都幾好, 椰汁香濃又唔太甜. 仲有杯裝雪糕, 呢樣唔需要多介紹喇.

飲品方面有茶, 荔枝, 巨峰特飲等, 啤酒只有Blue Ice. 荔枝特飲夠凍, 清清地幾好飲. 遺憾既係正如上面所講, 漏單係呢間店既傳統, 當我飲完第一杯drink後想再加, 我有我不停遞紙, 佢有佢一直當我無到, 結果由頭到尾我只係飲咗一杯飲品.

食到接近尾聲, 到夠個半鐘會有人提你last order, 一踏正兩個鐘就有人自動拎張單俾你, 又係侍應哥哥無聲無息咁o係我手肘位攝張單上嚟. 好似倚天屠龍記個冷謙咁, 一個字廢話都唔講, 攝完隨即飄然遠去. 如果佢地能夠講番句:"唔好意思, 你地夠鐘喇, 可唔可以埋咗張單先?" 咁做客人既會覺得比較受尊重囉. 有時見佢地忙到踢晒腳都知唔可以太苛求, 但講多句說話又唔阻得你地幾耐, 希望佢地能夠注意下.

其實嚟得食呢類放題, 都會自動自覺將標準降低, 所以我覺得呢間店又未算太差, overall嚟講都值一個OK既. 嘻嘻哈哈又同朋友過一晚, 都幾好玩, 翻兜就無乜興趣喇.
2011-08-17
$158 (Dinner)
唔錯既清酒煮蜆同埋多春魚
  • 清酒煮蜆
  • 鹹魚炒芥蘭
  • 馬拉盞炒通菜
2011-08-24
已經第3次黎了, 雖然加左價, 但keep到水準~今次慶祝生日, book了7:45pm, 去到都要等一陣, 8:10入座食品冇咩變, 都係果d我地點左好多, 食物好快到, 但刺身就order10件比6件咁~野食都新鮮, 熱辣辣, 雖然係放題, 但d野食都幾好味推介: 辣味三文魚壽司, 希靈魚刺身, 喇沙
已經第3次黎了, 雖然加左價, 但keep到水準~

食品冇咩變, 都係果d
野食都新鮮, 熱辣辣, 雖然係放題, 但d野食都幾好味

推介: 辣味三文魚壽司, 希靈魚刺身, 喇沙
2011-08-22
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2011-08-11 13 views
一向都很喜歡和朋友們到處尋找哪裡有好吃的Buffet/放題,但今次真的中伏了。我甚至認為需要申請一個帳號來告訴大家請勿再試……在用餐日期的上個星期剛來到兆萬中心的其中一家放題,感覺不錯,便來試試第二間。各位說的漏單情況倒是不太嚴重,可能是我們到的時間尚早,在晚上六時去的。一去到便詢問是否需要訂位(因為有次路過時人潮湧湧……)服務生說不用,環境基本上是合格的,燈光、裝潢的氣氛不錯;只是後來吃的時候人越來越多,也就越來越嘈吵……一開始看到有火鍋,便覺得滿心歡喜,我們都很喜歡吃火鍋朋友不能吃辣,便不選冬陰功湯,而擇清湯。怎料”清湯”真的是清湯……淡而無味,後來跟朋友在服務生看不見的情況下,才偷偷倒了一點醬油下去,這才算吃得下去。火鍋的配料幾乎都漏單了(其實我們也只點了兩次,有一次漏單了,我們也就算了……反正這是放題很常見的情況)不過侍應常常來趕著收我們的火鍋,我們根本還沒有吃完啊……但是我想是桌子太小的關係,他們怕沒有位置放才收的。有些是服務生在附近,不好意思拍照,所以沒有拍很多。刺身:我認為是剛剛好合格而已,而且只有三文魚和甜蝦,雖然甜蝦的個子很小,但味道還是在的。一口炸豆腐:我和朋友一向

我甚至認為需要申請一個帳號來告訴大家請勿再試……

一去到便詢問是否需要訂位(因為有次路過時人潮湧湧……)

一開始看到有火鍋,便覺得滿心歡喜,我們都很喜歡吃火鍋
朋友不能吃辣,便不選冬陰功湯,而擇清湯。

不過侍應常常來趕著收我們的火鍋,我們根本還沒有吃完啊……
但是我想是桌子太小的關係,他們怕沒有位置放才收的。

有些是服務生在附近,不好意思拍照,所以沒有拍很多。

一口炸豆腐:我和朋友一向都很喜歡吃豆腐,朋友更說從沒有吃過這麼糟糕的豆腐;
我認為這個豆腐不止一口,而且沒有醬汁更好吃。那個醬料像是燒鰻魚的燒汁,很奇怪……

味噌湯:我從是有個壞習慣,吃日本料理前一定要喝一碗味噌湯。這裡的味噌湯,味噌的味道不足,而且放了很多生蔥……
嘗試把它當作是一碗紫菜湯來喝,味道也是不錯的,要是你喜歡把它當作味噌湯,我只能說:零分……

金菇肥牛卷:牛肉很老,老得甚至咬不下去,那個醬汁也是怪怪的。

甜品類:

藍莓芝士蛋糕:Cream Cheese 打得不夠滑,一吃就知道了。藍莓果醬也很糟糕,一看便是最便宜的那種,沒有帶任何果肉。坦白說,我自己做的也比它好吃……

甚至連牛奶公司的雪糕杯也是半溶、很Creamy狀的雪糕……本來以為這是最安全的,卻是……

以後也不會再來了,也會好好跟身邊的朋友說,不要嘗試這家放題
金菇肥牛卷
味噌湯
一口炸豆腐
沒有下次了
2011-07-29
$138 (Dinner)
  • 沒有
2011-08-09 4 views
睇左好多食評 去過幾間放題試但係今次一定要寫食評 ^___^真係睇唔過d人去食呢間和味館 入去中伏 :S !5點幾無啦啦想食放題 就bk左位7點半 去到要等10分中都冇咩野既睇openrice食評唔太差 以為都有番咁上下點知 ..... sorry 相我冇咩點影* 魚生. 三文魚可以再細塊d ^___^得意到有埋薄切三文魚 真可愛 ^___^一d都唔新鮮 我第1次係食三文魚食到唔想食.. 甜蝦係我唯一算滿意既魚生 都okay既. 之後有d八爪魚呀 吞拿魚呀 好難入口 好腥 :S* 壽司 卷物.火燄三文魚麻麻地.卷物 我更加唔知係咩來 d飯搞到好似趕住收工咁散既 爛既 真係好難食P.S. 圖入面係我未食過既 本身巳經係咁 * 牛油炒雜菜 應該係牛油炒伴菜至岩 ^___^得耶菜同蘿蔔絲..呀 我好采 搵到條菇 )不過真係好似炒梗做伴碟既菜份量可以再少d ^____^一隻碟 佢可以將d菜放到平既 甚至'lup'左入去真係過分左d*串燒牛 好un雞軟骨 冇味豚肉 接受到*天婦羅好厚粉 但係都熱既*蟹子沙律 麻麻 冇特別*甜品 .木糠布丁 睇d食評話好好味 一定要試點知 同普通一間西餅店既味道
睇左好多食評 去過幾間放題
但係今次一定要寫食評 ^___^
真係睇唔過d人去食呢間和味館 入去中伏 :S !

5點幾無啦啦想食放題 就bk左位
7點半 去到要等10分中
都冇咩野既
睇openrice食評唔太差 以為都有番咁上下
點知 .....

sorry 相我冇咩點影

* 魚生
. 三文魚可以再細塊d ^___^
得意到有埋薄切三文魚 真可愛 ^___^
一d都唔新鮮 我第1次係食三文魚食到唔想食.
. 甜蝦係我唯一算滿意既魚生 都okay既

不過真係好似炒梗做伴碟既菜
份量可以再少d ^____^
一隻碟 佢可以將d菜放到平既 甚至'lup'左入去
真係過分左d
牛油炒伴菜 ^____^ 好食?.....到嘔 :o)
*串燒

.cheesecake 直程冇哂tim
.黑森林蛋糕 簡直係極品 ^____^
我勉強食左落肚
我個fd食左一細啖就嘔番出來
真係好難食 成世人未食過咁難食既蛋糕!
黑森林蛋糕 簡直係惡夢 想挑戰自己既能耐就去試下啦 ^____^
*飲品
真係火都來 我地3個人order 2杯7up .1杯巨'風'提子
第1次 漏單 都算

先上哂d野飲 一次過來左5杯
明玩野姐.
仲有林埋單前先來齊d野食
分明係故意漏單啦 - -
好差 接受唔到.

但係又唔平喎
星期日 7點半入 $168 加$10 服務費 再加1
一百九十幾蚊 咁既價錢俾d咁既食物同埋服務真係好唔抵!
真係下次請我都唔會去食 !
2011-08-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)