【大埔區】【齊柏林熱狗店】呢一餐其實已經食咗一段時間,不過嗰時都係六點堂食限聚令。以一個「未來人」嘅角度去睇返當時嘅防疫政策,感覺幾個月前病毒仲未變種時係好過而家。不過,其實個政策冇乜分別,仲多咗人打針,反而而家搞成咁。食呢餐嗰時係喺大埔,啱啱喺大埔運動場睇完菁英盃晉峰三比三打和標準流浪嘅賽事,標準流浪巴辛吐口水導致曾仲楠報復被逐嗰場。又用返未來人角度,嗰時係好痴線,趕去睇波、食嘢、返工,而家望返轉頭就覺得值得。喺睇完波同返工嘅時空夾縫之間,我仲有幾個字嘅空間食嘢,呢間熱狗店當然係我最好嘅選擇。據我所知大埔好似唔止一間齊柏林,所以我都會標示返係大埔區裡面近太和翠怡花園嗰間分店。努力改善緊個做法,歡迎畀意見。講咗咁耐都未入正題一陣又跌晒啲 like 落街,入到去諗食乜時見到宣傳 poster 講呢個「士林原味熱狗」套餐,多口問句係咪新出,店員回應出咗一段時間,好,未食過就當新啦。咁就叫一個嚟試吓,慢慢等佢上菜。上菜前睇佢嘅成份有「茄汁、黃芥末、酸瓜醬、燒烤汁、芝士粉、匈牙利腸」,都大概估到係點嘅味。嚟到之後見到果然係咁,就係偏濃味,不過食熱狗本來都避免唔到重口味醬汁,最重要係佢又真係幾好

上菜前睇佢嘅成份有「茄汁、黃芥末、酸瓜醬、燒烤汁、芝士粉、匈牙利腸」,都大概估到係點嘅味。嚟到之後見到果然係咁,就係偏濃味,不過食熱狗本來都避免唔到重口味醬汁,最重要係佢又真係幾好食,好快啪晒。

個餐仲有「芝士大薯條」,之前都食過,都係食到後尾覺得有啲鹹,咁樣就 $48 喇,都幾 okay 嘅價錢嚟。加多 $6 要咗罐維他「氣泡檸檬茶」,當時算新新哋嘅產品,而家就冇咩好講喇,都幾好飲。埋單 $54,係咁多。。。

(地址:大埔翠怡街 3 號翠怡花園 C 座地下 9A1 舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #1ambackup #1am0588 #globaleats #lunch #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am大埔區 #大埔 #齊柏林熱狗店 #齊柏林 #熱狗店 #hotdog #熱狗 #太和 #士林原味熱狗 #芝士大薯條 #氣泡檸檬茶
2023-05-02 316 views
講真,成日支持齊柏林,但係唔係間間分店都可以保持水準。但係,太和呢一間真係每次食都覺得好好食!落左單十分鐘,一行到入去就包好!又香又熱辣辣,二人餐先$90有兩個熱狗兩個小食兩杯汽水,芝士熱狗大量熔岩芝士,加埋粟米又香又好味;士林原味熱狗條香腸咋喎不過就覺得有啲辣,應該係啲芥辣同埋酸菜,但熱辣辣就是好食。薯條炸到卜卜脆,感覺就算凍咗都係好好食嘅;飲品如果要免費一定要汽水,如果係冇汽嘅飲品就要加$10,略嫌貴咗啲。 $90 黎講,兩個人有飽又好食,性價比很高。
2023-05-01
10 Minutes (TakeAway)
$45 (Lunch)
2022-09-07 426 views
呢個鋪頭真係好多分店, 有時行街都成日見到佢我時不時口痕想食熱狗果陣都會買~ 永遠都唔會中伏~~間鋪係做外賣為主.雖然即整但野食好快就拎得~熱狗包係自家工場生產 香港製造 不含防腐劑 !!我基本上都係叫澳式風情熱狗式者肉醬果隻 呢兩款都好岩我口味~熱狗GE芝士夠多同埋 薯條好好味~ 份量都多.佢連埋薯條果個醬真係必點 勁中意!!為左減低罪惡感 野飲我會簡返白色可樂 HAHA食完一個套餐 女仔來講都好飽LA~題外話::我朋友最中意佢個芝士薯條 話好好食
呢個鋪頭真係好多分店, 有時行街都成日見到佢

我時不時口痕想食熱狗果陣都會買~ 永遠都唔會中伏~~
間鋪係做外賣為主.雖然即整但野食好快就拎得~
熱狗包係自家工場生產 香港製造 不含防腐劑 !!
熱狗GE芝士夠多同埋 薯條好好味~ 份量都多.
食完一個套餐 女仔來講都好飽LA~
題外話::我朋友最中意佢個芝士薯條 話好好食

而家愈開愈多分店 想食隨時可以去食🤤好鍾意佢地啲熱狗 佢地個熱狗包都係自家廠房生產架😍好正 可以自己買返去食熱狗食🤤💕士林原味熱狗 $33好經典既熱狗🤤太耐冇食都係要嗌返個食下😋條熱狗腸唔會好乾 醬汁都好足夠💕紐約辣味熱狗 $38鍾意食辣既一定要試吓呢個紐約辣味熱狗😍熱狗上面放咗滿滿嘅特製辣黃芥末同茄汁 自己個人認為都幾重口味🙊但食落去每一啖都好滿足🤤而且好夠辣 越食越過癮 所以如果唔係好食得辣嘅朋友仔就要留意一下啦😉另外都想讚下佢哋嘅匈牙利腸 好有肉汁啊🤤💕澳式風情熱狗 $38呢個完全係第一位必叫嘅熱狗‼️好有驚喜😍入邊係有芝士🧀煙肉🥓菠蘿🍍千島醬同紐倫堡腸🤤返到去用焗爐整返熱黎食都好正 啲芝士溶溶地好邪惡😈仲有拉絲添🫢估唔到會食到菠蘿🤣出黎既感覺比我想像中好好多 小清新令到成個熱狗冇咁滯☺️呢個熱狗腸同啱啱嗰兩款有啲唔同 佢係比較幼身 好juicy好多汁😋我鍾意呢款多啲💕💕黑松露醬大薯條 $30份量超級大😍薯條都即叫即炸好香脆 同黑松露醬真係絕配🤤好濃黑松露味 又唔會好漏😚最重要係好豪氣咁比左兩兜黑松露醬 咁就唔怕食到一半唔夠醬點啦😌鍾意食黑松露既一定要試下佢地既黑松露醬薯條‼️💕炸魚薯

💕士林原味熱狗 $33

💕紐約辣味熱狗 $38

💕澳式風情熱狗 $38

💕黑松露醬大薯條 $30

💕炸魚薯條 $30
驚屋企人唔夠食 嗌多左個炸魚薯條☺️估唔到份量係超級多 炸魚有驚喜‼️炸得啱啱好 食落去都唔會太乾 好好食🥳

💕辣雞 $24兩件
佢地啲炸物真係唔錯🤤舊雞好香脆 咬落去都仲食到肉汁‼️而且辣辣地好惹味😋

💕菊9汽 $9
試左佢地新推出既飲品🤣其實係有汽既銀菊露 味道都幾特別🫢好啱解下油膩既感覺 而且佢有汽好爽😚

講起熱狗🌭一定會記得起呢間港九新界都有既齊柏林🥳食過好幾次唔同既分店 質素都係保證之上熱狗店以外賣為主 有啲分店會有bar枱堂食位置食物係即整 不過需時唔洗好耐😌唯一改善既地方係油煙味既處理 抽風系統需要加強🫢➷ 呢度既熱狗包係自家廠房生產 香港製造🤟🏼食包都要保持高質素之餘 仲可以食得安心🤤➷❐ 火炙芝士辣肉醬熱狗❐ 澳式風情熱狗先講吓個包 咬口真係幾軟熟 外皮仲有少少脆口感🌭個人認為就咁食個包都唔錯 又唔會乾身👍🏼餡料亦好足 隻隻熱狗都係咁豐滿 見到都流晒口水🤤今次揀咗兩款都係店舖既皇牌 配搭上都好夾😋辣肉醬芝士 千島醬菠蘿煙肉 完全係邪惡之選微辣既肉醬令到我一口接一口不停食🫢澳式風情好有食pizza既感覺 係一個唔會失敗既味道😆最緊要係面頭個層芝士🧀簡直係熱狗既靈魂🤤隻熱狗真係好大隻 拎起都覺得好聚手😂➷❐ 黑松露醬大薯條❐ 脆香單骨雞翼❐ 炸薯餅佢無講錯 薯條真係大 又大份又大條🍟炸得幾脆身 未沾醬前都已經先加分黑松露醬既黑松露味都幾濃郁 唔算淡口👍🏼配上薯條又係一個絕配 佢都係必點既item之一😋➷❐ 菊9汽汽水好有趣既一個名 同時創意度好高🫢因為未遇過涼茶汽水😂其實佢係銀菊
講起熱狗🌭一定會記得起呢間港九新界都有既齊柏林🥳

由麵包到配料都係用心製作 熱狗黎講佢已經好高質🥳

🧸🌞C.ookingbear推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2022-05-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
火炙芝士辣肉醬熱狗
澳式風情熱狗
炸薯餅
黑松露醬大薯條
脆香單骨雞翼
菊9汽汽水
嘩嘩嘩🥳恭喜齊柏林不知不覺間已間踏入7周年啦🥰成為左好多香港人心中嘅良心熱狗店🫶🏻💛依家佢哋仲搞緊7️⃣周年活動 快啲去懲罰佢哋啦‼️🌭澳式風情熱狗💲3️⃣8️⃣雖然係王牌熱狗但係我都係第一次嗌🤫係用咗豬肉紐綸堡腸🐷第一啖咬到菠蘿所以甜甜地🍍佢仲有煙肉芝士呢啲配料㗎🤩有芝士但係食晒成個都唔會好漏!🌭田園風味熱狗💲3️⃣8️⃣次次都係嗌呢個 今次都唔例外!有好多洋蔥絲.蕃茄 食落好Fresh啲千島醬同沙律醬俾得好多 包食落唔會乾酸酸甜甜咁真係好開胃 輕鬆食晒成個🤭🍞另外見到佢哋而家都有淨熱狗包買啦見佢哋ig話係香港自家工場製造🇭🇰唔含任何防腐劑 唔怪得知食落咁鬆軟啦😍🍟黑松露大薯條💲3️⃣0️⃣條條都炸到金黃色 份量仲要好多 好抵呀😆好貼心咁分開咗兩小瓶黑松露醬🥰醬仲要係加入15%高濃度黑松露整嘅🤫雖然返到屋企食淋咗少少 但係都冇令我失望😋鍾意食黑松露嘅朋友可以go啦😙🥤菊9氣汽水💲1️⃣8️⃣(套餐加購價$8)其實就係銀菊露汽水 聞落好香菊花味🌼用咗低糖配方 飲落有啲苦苦地係一款又健康又消毒解暑嘅夏日飲品間唔中飲下可以下下火🔥等個人唔使咁燥🌽牛油粟米杯(+$15套餐小食)粟米好清甜 配埋牛油真係令一個層次🧈仲要唔會因為係套
嘩嘩嘩🥳恭喜齊柏林不知不覺間已間踏入7周年啦🥰

雖然係王牌熱狗但係我都係第一次嗌🤫
係用咗豬肉紐綸堡腸🐷
第一啖咬到菠蘿所以甜甜地🍍
佢仲有煙肉芝士呢啲配料㗎🤩
有芝士但係食晒成個都唔會好漏!

🌭田園風味熱狗💲3️⃣8️⃣
次次都係嗌呢個 今次都唔例外!
有好多洋蔥絲.蕃茄 食落好Fresh

好貼心咁分開咗兩小瓶黑松露醬🥰
醬仲要係加入15%高濃度黑松露整嘅🤫
雖然返到屋企食淋咗少少 但係都冇令我失望😋
鍾意食黑松露嘅朋友可以go啦😙

🥤菊9氣汽水💲1️⃣8️⃣(套餐加購價$8)
其實就係銀菊露汽水 聞落好香菊花味🌼
用咗低糖配方 飲落有啲苦苦地
係一款又健康又消毒解暑嘅夏日飲品
間唔中飲下可以下下火🔥等個人唔使咁燥

🌽牛油粟米杯(+$15套餐小食)
粟米好清甜 配埋牛油真係令一個層次🧈
仲要唔會因為係套餐而份量過少😉
2022-05-09 183 views
【大埔•齊柏林熱狗店】————————————————————————#齊柏林熱狗店 相信大家聽過唔陌生 多分店 港九18區都有分店食過好幾次未岀過post🙈 蜜糖小姐成日叫「田園風味熱狗」好欣賞勁爆多醬熱狗果然好啱外賣食 食到成口成手都係醬😂齊柏林自家廠生產熱狗包 香港製造不含防腐劑純天然紐西蘭牛油 日式湯種製法🌭🌭🌭🌭熱狗包內外烘到微微燶 食落口感外脆口內軟熟 店舖5月份開始推岀「菊9汽汽水」想知咩?快啲試本身都想試吓但咁岩賣晒 oops🫢🍯士林原味熱狗配芝士大薯條 HKD48茄汁。黃芥末。酸瓜醬。燒烤汁。芝士粉。匈牙利腸個酸瓜醬幾突出 酸酸甜甜 配微辣匈牙利腸 中和番芝士大薯條超級正😍😍邪惡之選 大量芝士 強勁拉絲 份量多到屋企人嘩咗聲🍯澳洲風情熱狗 HKD38芝士。煙肉。菠蘿。千島醬。紐綸堡腸鬆軟麵包配最愛千島醬 酸酸甜甜 🍯紐約辣味熱狗 HKD38炒洋蔥。茄汁。特製辣黃芥末。粗匈牙利腸兩隻醬溝埋都幾濃味 啖啖都食到醬汁 大前提食得辣先好叫其中一個轉了套餐+HKD15 揀了粟米🥤齊茶樽仔奶茶 套餐+HKD10英女王(伯爵奶茶)& 回憶(傳統港式奶茶)齊柏林自家製奶茶 今次試回憶
【大埔•齊柏林熱狗店】
————————————————————————
#齊柏林熱狗店 相信大家聽過唔陌生
多分店 港九18區都有分店
食過好幾次未岀過post🙈
蜜糖小姐成日叫「田園風味熱狗」
好欣賞勁爆多醬
熱狗果然好啱外賣食 食到成口成手都係醬😂

齊柏林自家廠生產熱狗包 香港製造不含防腐劑
純天然紐西蘭牛油 日式湯種製法🌭🌭🌭🌭
熱狗包內外烘到微微燶 食落口感外脆口內軟熟

店舖5月份開始推岀「菊9汽汽水」
想知咩?快啲試
本身都想試吓但咁岩賣晒 oops🫢

🍯士林原味熱狗配芝士大薯條 HKD48
茄汁。黃芥末。酸瓜醬。
燒烤汁。芝士粉。匈牙利腸
個酸瓜醬幾突出 酸酸甜甜
配微辣匈牙利腸 中和番

芝士大薯條超級正😍😍邪惡之選
大量芝士 強勁拉絲 份量多到屋企人嘩咗聲

🍯澳洲風情熱狗 HKD38
芝士。煙肉。菠蘿。千島醬。紐綸堡腸
鬆軟麵包配最愛千島醬 酸酸甜甜

🍯紐約辣味熱狗 HKD38
炒洋蔥。茄汁。特製辣黃芥末。粗匈牙利腸
兩隻醬溝埋都幾濃味 啖啖都食到醬汁
大前提食得辣先好叫

其中一個轉了套餐+HKD15 揀了粟米
🥤齊茶樽仔奶茶 套餐+HKD10
英女王(伯爵奶茶)& 回憶(傳統港式奶茶)
齊柏林自家製奶茶 今次試回憶
香港人味道 順滑香醇

餐廳環境:📸📸📸📸
服務質素:😊😊😊😊😊
食物味道:👅👅👅👅
性價比:💰💰💰💰💰消費 HKD149

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#nkiki大埔 #nkiki小食店
🏠 齊柏林熱狗店 (翠怡花園)
📮 大埔翠怡街3號翠怡花園C座地下9A1號舖
  • 芝士大薯條
2022-03-29 78 views
今日去左💛既熱狗店!呢間鋪既熱狗好好食!之前食過佢既薯餅8蚊一塊好大塊!今次就叫左個熱狗加d小食,小食有薯圈同雞翼,全部都好新鮮,即叫即炸!好熱辣辣!唔會話放左好耐淋曬!
今日去左💛既熱狗店!
呢間鋪既熱狗好好食!
之前食過佢既薯餅8蚊一塊好大塊!
今次就叫左個熱狗加d小食,
小食有薯圈同雞翼,
全部都好新鮮,即叫即炸!
好熱辣辣!唔會話放左好耐淋曬!
TakeAway
2022-03-16 86 views
暫時想唞一唞,出去支持一吓仍在疫情期間提供晚餐🥣外賣🥡嘅店舖🌭———————————————————————————見到個「齊齊行運二人套餐」係聯乘「燒賣皇后」幾有趣就試吓,超級吸引:⚜️LZ137燒賣熱狗🌭️💬當然無食過燒賣配熱狗🌭️,「燒賣皇后」嘅香菇燒賣,配上炒洋蔥🧅、咖喱辣汁、辣椒粉🌶️,都幾惹味,醬汁豐富😎.⚜️LZ129澳式風情熱狗🌭️💬芝士🧀、煙肉🥓、菠蘿🍍,配上最愛嘅千島醬,搭上紐倫堡腸,無可能抗拒😅,大家又喜歡邊一款熱狗🌭️呢?🤔.⚜️燒賣+飛船小食+薯餅💬有炸燒賣、炸洋蔥圈、炸雞塊、大薯條🍟、炸薯餅,超級熱氣先知係勁有睇頭,食得好滋味😝.⚜️齊茶🧋💬無可能唔轉嚟飲,「英女王」與「回憶」是兩種茶嘅口味,有趣有趣😅.⚜️惹味香辣雞塊🐔💬聽講話係好好食,又夠香辣而且肉又嫩,果然真係有驚喜,唔係講笑,好食過好多賣雞嘅店舖😅.⚜️LZ124士林原味熱狗🌭️💬搭多咗隻原味熱狗🌭️,無花巧,齋經典,啱晒話唔想要咁多花臣嘅長輩👴🏼🤣
———————————————————————————

⚜️LZ137燒賣熱狗🌭️
⚜️LZ129澳式風情熱狗🌭️
⚜️燒賣+飛船小食+薯餅
⚜️齊茶🧋
⚜️惹味香辣雞塊🐔
⚜️LZ124士林原味熱狗🌭️
好耐無食燒賣皇后但屋企附近又無分店...原來齊柏林熱狗店同燒賣皇后有個「新春限定」crossover!燒賣皇后×齊柏林熱狗店《齊齊行運2人套餐》➖$128 🧧套餐包括咗LZ137 燒賣熱狗、LZ129澳式風情熱狗、燒賣x飛船小食杯、薯餅2塊、汽水2罐。🌭燒賣熱狗🌭估唔到香菇豬肉炸燒賣可以擺入熱狗,出嚟嘅效果都好夾!有大量炒香咗嘅洋蔥加埋咖哩茄汁同辣椒粉配合,味道非常香濃!🌭澳式風情熱狗🌭餡料有煙肉、菠蘿、燒芝士、紐綸堡腸,配上千島醬,味道有點像夏威夷風味的薄餅。面層好多芝士,千島醬和菠蘿最夾,帶出少少酸味中和油膩感。🥡燒賣x飛船小食杯🥡份量豐富,入面有香菇豬肉燒賣、薯格、洋蔥圈、雞塊。香菇豬肉燒賣炸得外皮香脆,內裡煙煙韌韌,咬落去菇香濃郁。🥔薯餅🥔香口嘅薯餅,入面見到粒粒黃色薯仔,想Encore!🧋齊茶奶茶🧋餐飲轉配加$20。有兩款口味,分別係回憶,英女王。回憶係香港人回憶,用鍚蘭紅茶茶葉沖出嚟嘅奶茶,茶味香濃,入口回甘。英女王就是港式茶底加入伯爵茶,使用7種茶葉沖調,口味香淳柔滑。

好耐無食燒賣皇后但屋企附近又無分店...

燒賣皇后×齊柏林熱狗店《齊齊行運2人套餐》➖$128 🧧

🥔薯餅🥔香口嘅薯餅,入面見到粒粒黃色薯仔,想Encore!

2022-02-06 73 views
⭐️支持黃店 你我有責⭐️ 又到左外賣自取嘅季節🥲 熱狗 好簡單嘅食物 但價錢絕非便宜😂 不過都係令人好想食☺️ ✨依家仲有shake shake薯條‼️😍 - 紐約辣味熱狗🌭️ ($38) 澳式風情熱狗🌭️($38) 大薯條($18)加shake shake粉($3) 雞件9件 ($20) 洋蔥圈 9 件 ($20) 辣雞塊 買一送一 ($15 有2塊😍) - 熱狗方面澳式風情會好食啲 如果鍾意食辣嘅 食辣肉醬熱狗正啲 最正嘅就係個薯條 芥末紫菜shake 正😙 洋蔥圈都好味😋不過燶左D =麥樂雞嘅雞件 點醬食 好食‼️ 辣雞扒更加係非常好食‼️外脆內軟😍 仲要買一送一非常抵食😍😍😍 - 整體我覺得小食好食啲 熱狗就不過不失 性價比算係高💪🏼☺️ - 外賣季節 大家都要保重身體 又要增加幾kg🤣🤣🤣🤣 - -📍Zeppelin柏林熱狗🌭️ (各大分店)
⭐️支持黃店 你我有責⭐️
 又到左外賣自取嘅季節🥲
熱狗 好簡單嘅食物 但價錢絕非便宜😂
不過都係令人好想食☺️ ✨
依家仲有shake shake薯條‼️😍 -

紐約辣味熱狗🌭️ ($38)
澳式風情熱狗🌭️($38)
大薯條($18)加shake shake粉($3)
雞件9件 ($20)
洋蔥圈 9 件 ($20)
辣雞塊 買一送一 ($15 有2塊😍) -

熱狗方面澳式風情會好食啲
如果鍾意食辣嘅 食辣肉醬熱狗正啲
最正嘅就係個薯條 芥末紫菜shake 正😙
洋蔥圈都好味😋不過燶左D =麥樂雞嘅雞件 點醬食 好食‼️

整體我覺得小食好食啲 熱狗就不過不失 性價比算係高💪🏼☺️
- 外賣季節 大家都要保重身體 又要增加幾kg🤣🤣🤣🤣

- -📍Zeppelin柏林熱狗🌭️ (各大分店)
2022-01-14
10 Minutes (TakeAway)
$40 (Dinner)
2022-01-10 63 views
又食齊柏林啦😂真係食極都唔厭😋❤️澳洲田園風情熱狗 平時最中意食芝士辣肉腸味,轉下口味試呢個芝士煙肉菠蘿+紐倫堡腸+千島汁,同樣都係大大個熱狗,好多芝士好味又好飽!🧡9件雞塊 最中意點德國咖哩茄汁同埋日式芥末蛋黃醬,又香又脆,一件接一件💛Chock Chock 薯條 即炸薯條脆卜卜,芥菜紫菜粉少少攻鼻夠刺激,地道椒鹽粉好香椒鹽味,好有大排檔小炒風味,好特別!💚英女皇Queen 齊茶奶茶 好香既伯爵茶味,又香又滑,茶味濃郁💙回憶奶茶Memory 即係港式奶茶,好香滑!
又食齊柏林啦😂真係食極都唔厭😋

💙回憶奶茶Memory 即係港式奶茶,好香滑!
2022-01-08
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch
今次收走嚟到太和呢邊翠怡花園食熱狗😋 一向都有食齊柏林,不過就第一次食翠怡花園分店。今次係度食好有驚喜😋 唔知點解好似呢間特別足料😂 啲配菜同芝士特別多🤪🤪 食落去啖啖都係料,勁juicy👍🏼另外見到佢升級大薯條有chok chok粉💓 所以升級咗,試左紫菜味😋 要讚下齊柏林嘅薯條係較粗身嘅薯條,有薯味。加埋chok chok粉真心正👍🏼我哋都加配咗兩款小食,包括洋蔥圈同細雞塊💓由於佢真係即炸,所以好脆口好好食👍🏼最後想提下信唔到佢出咗奶茶,今次飲咗款叫「齊茶」😋 好有港式奶茶嘅味道,正啊💓

見到齊柏林新出嘅Chok chok 薯條即刻狗衝去食😍 兩年無揸過個紙袋chok 紫菜粉🤣 啲回憶返哂嚟呀☺️仲有埋雞塊食,老實講,真係好抵食😋——————————————————🍟Chok Chok薯條 - 芥末紫菜芥末紫菜粉真係有少少辣嘅🤪 一包仔已經可以沾滿哂成盒粗薯😙 每一條都有粉😍 好肥仔呢😜 果然係我摯愛😍 佢仲有另外3種味,包括地道椒鹽、香甜蕃茄同惹味麻辣😜 對麻辣好有興趣😗 下次要試哂去先得😚-🐤SNACK - 9件雞$20/9 件真係好抵食😂 重點係有BBQ醬🤪 食得出係"真"雞肉 無溝啲咩雜質落去😆 唔錯唔錯😊 -🌭田園風味熱狗 / 澳式風情熱狗 / 牛油粟米每次都必食嘅兩款熱狗😚 多醬多芝士都係佢嘅特色😋 啲芝士鋪滿喺熱狗腸面😍 仲有得拉絲,飽飽😛 牛油粟米係跟餐,份量都唔少喎☺️ 好重牛油味 I like it😛
見到齊柏林新出嘅Chok chok 薯條即刻狗衝去食😍
——————————————————
🍟Chok Chok薯條 - 芥末紫菜
🐤SNACK - 9件雞
🌭田園風味熱狗 / 澳式風情熱狗 / 牛油粟米

Type of Meal
Dinner
想食熱狗🌭️諗唔諗到去邊食最好?當然去齊柏林啦‼️ 分店多質素又好👍🏻買個陣仲發現佢新出左chok chok薯條🍟即刻要買黎Try try🤪📍雞雞餐 ($32)omg $32有9件雞 + 細薯條+可樂真係好鬼平🤣 窮人恩物9件雞仲配4個醬— 燒烤、黃芥、蛋黃、茄汁千島小編最推茄汁千島同蛋黃🤘🏻茄汁千島仲要係餐廳調製 真心好食點薯條同雞都好夾😍雞就同麥樂雞差唔多 仲夠熱✨ 推~📍ChokChok 薯條🍟 ($5)雞雞餐+$5加大就可以要埋chokchok薯條啦🤣chok粉有四種味道可以選擇包括紫菜芥末、地道椒鹽、香甜番茄同埋惹味麻辣會加多$3就可以要多一包粉😎小編試咗椒鹽同埋麻辣好正 辣得來有少少香 😙📍澳洲風情熱狗🌭️($38)呢個熱狗真係十級正 超大🤩有好大條腸之外 仲有煙肉碎菠蘿同埋千島醬😋所有嘢都係小編鍾意食😈麵包有微微烘過 🧀芝士有燒過 呈半溶狀態食落去酸酸甜甜好開胃最正係中間嗰pat芝士真係有拉絲腸又夠juicy唔過乾🤙🏻熱狗來講真係稱得上100分💯📍炸魚手指 ($20)再次聲明小編真係好鍾意食魚🐟呢個魚手指夠熱夠脆👍🏻好可惜佢冇跟醬料😭 想點沙律醬食落去啲肉都好軟淋 唔會一舊舊!
想食熱狗🌭️諗唔諗到去邊食最好?
當然去齊柏林啦‼️ 分店多質素又好👍🏻
買個陣仲發現佢新出左chok chok薯條🍟
即刻要買黎Try try🤪

📍雞雞餐 ($32)
omg $32有9件雞 + 細薯條+可樂
真係好鬼平🤣 窮人恩物
9件雞仲配4個醬— 燒烤、黃芥、蛋黃、茄汁千島
小編最推茄汁千島同蛋黃🤘🏻
茄汁千島仲要係餐廳調製 真心好食
點薯條同雞都好夾😍
雞就同麥樂雞差唔多 仲夠熱✨ 推~

📍ChokChok 薯條🍟 ($5)
雞雞餐+$5加大就可以要埋chokchok薯條啦🤣
chok粉有四種味道可以選擇
包括紫菜芥末、地道椒鹽、香甜番茄同埋惹味麻辣
會加多$3就可以要多一包粉😎
小編試咗椒鹽同埋麻辣
好正 辣得來有少少香 😙

📍澳洲風情熱狗🌭️($38)
呢個熱狗真係十級正 超大🤩
有好大條腸之外 仲有煙肉碎菠蘿同埋千島醬😋
所有嘢都係小編鍾意食😈
麵包有微微烘過 🧀芝士有燒過 呈半溶狀態
食落去酸酸甜甜好開胃
最正係中間嗰pat芝士真係有拉絲
腸又夠juicy唔過乾🤙🏻
熱狗來講真係稱得上100分💯

📍炸魚手指 ($20)
再次聲明小編真係好鍾意食魚🐟
呢個魚手指夠熱夠脆👍🏻
好可惜佢冇跟醬料😭 想點沙律醬
食落去啲肉都好軟淋 唔會一舊舊!

—————————————————————
味道😋:8/10
抵食🥳:8/10
環境🥂:7/10
$50 (Tea)