2024-01-08
好耐無食越南野,早排碌ig見到又心癢癢,捉左朋友黎試呢間靚靚越南菜😚。喺香港食越南菜先入主都覺得係食pho,環境通常一般😂。但呢間餐廳裝修好靚好有feel🥺,好似去左越南咁😳 🔅炭燒越式豬頸肉 ($188)越南野必食之一,但同時又好易中伏🤫,不過呢間我同朋友大讚好出色😚。豬頸肉🐷燒到微燶邊,夠爽口又夠嫩👍🏻🔅串燒拼盤 ($158)見人comment串燒唔錯所以叫黎試下。有牛同雞,或者mix各3串。🐥肉質嫩滑,好香口,點埋醬一流😍🔅越南蕃茄蟹湯檬 ($168)呢碗見好多人都有叫所以跟機😎。蕃茄湯🍅幾鮮,蟹味好濃🦀,無味精👍🏻。大大隻軟殼蟹炸到好脆,加埋扎肉、豆腐同肉丸等配料好豐富😋🔅越式咖哩雞 ($168)咖哩有淡淡椰香🥥,無骨雞件好滑🤤,薯仔🥔勁腍勁入味。值得一讚直接用小火爐上菜,keep到熱,天氣凍都唔怕😌~🔅蒜蓉包(4pcs) ($30)🧄包好香好脆,唔怕口臭既真係必叫🤣🔅新鮮椰青 ($68)🔅自家製雪糕店家免費送,有越南咖啡同椰子味。雖然係自家製,但仲高質過出街食到既😂💬Overall同朋友都好滿意💮~雖然餐廳喺馬路邊,但環境唔會好嘈雜,店員又超級nice,野食都相當唔錯😋,值得
🔅越式咖哩雞 ($168)
🧄包好香好脆,唔怕口臭既真係必叫🤣
💬Overall同朋友都好滿意💮~雖然餐廳喺馬路邊,但環境唔會好嘈雜,店員又超級nice,野食都相當唔錯😋,值得推薦✨