2024-06-28
💖 南瀛水產 (尖沙咀)✨尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️做完產檢諗住返屋企,點知大塞車☹️,見有少少肚餓就諗住去食嘢,避一避呢個繁忙時間🥵。喺附近就醒起呢一間餐廳服務超好👍🏻,同老公🐻❤️好耐之前食過,所以就決定舊地重遊。-螢光魷魚🦑 $58呢道菜係用新鮮嘅魷魚,外表晶瑩剔透。魷魚嘅彈牙口感配上調製嘅醬汁😍,酸甜鹹香👍🏻-海鮮沙律🥗 $88除咗有新鮮脆口嘅沙律菜蔬🥬,佢哋仲加咗各款刺身,包括吞拿魚粒、三文魚粒等🫡,好豐富口感層次。每一粒刺身都新鮮,同沙律菜葉完美配合😘-南瀛玉子燒🥚 $88綿密柔軟,充滿蛋香😋,不過旁邊嘅蘿蔔蓉失色少少🥺,如果濃味啲就更加正。-蟹味噌甲羅燒🦀 $68喺我面前即燒,已經值回票價😏,賣相好靚仔😎,蟹膏、蟹肉、蟹籽、鵪鶉蛋、蔥花完美結合🤩,一路燒一路聞到好香😳,食落去覺得味道好濃郁。-雪場蟹腳🦀 $138又係即叫即燒😌,食落口肥美飽滿,咬落蟹肉鮮甜彈牙🤩。-雲丹蟹肉卷🍣 $228好糾結到底要嗌海膽刺身定係呢一個蟹肉卷🤣,到最後覺得呢一個比較抵食,又食到海膽又食到蟹肉所以就叫咗💁🏻♀️。一上到枱其實都嚇一嚇,冇諗過啲海膽咁多🧡,真係
💖 南瀛水產 (尖沙咀)
✨尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
-螢光魷魚🦑 $58
-海鮮沙律🥗 $88
-南瀛玉子燒🥚 $88
-蟹味噌甲羅燒🦀 $68
-雪場蟹腳🦀 $138
又係即叫即燒😌,食落口肥美飽滿,咬落蟹肉鮮甜彈牙🤩。
-雲丹蟹肉卷🍣 $228
好糾結到底要嗌海膽刺身定係呢一個蟹肉卷🤣,到最後覺得呢一個比較抵食,又食到海膽又食到蟹肉所以就叫咗💁🏻♀️。一上到枱其實都嚇一嚇,冇諗過啲海膽咁多🧡,真係多到漏😌,勁甜勁Creamy,最後當然好後悔冇嗌海膽刺身🤣
-牛肉烏冬🍲 $98
湯頭濃郁,牛肉嫩滑入味😚,配上Q彈烏冬更添層次。
-南瀛極上刺身丼🍱 $398
呢碗豪華丼飯集合咗時令最頂級嘅海鮮🥳包括帶子、拖羅、三文魚、赤身、海膽、甜蝦等等,每一種都係頂級品質,新鮮程度令人驚嘆🤩,好大碗,抵食😚
想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩