2024-05-24 83 views
Lunch都可以食omakase價錢平d仲有唔同set選擇,根據個人budget我就選左中間$468 既餐,包左15件壽司同埋手卷先上茶碗蒸比較重黑椒味,蛋好嫩滑,入面有菇同魚肉,令成個茶碗蒸充滿鮮味!之後就係15件壽司,其中13件由師傅發板,最後2件可自選食過既任何一件,呢個安排非常好,因為有d食一嚿會覺得唔夠喉,咁就可以encore一件😙。膠魚鯛係黎自最出名食鯛魚既愛媛,師傅話係將骨膠原打比d魚食,所以魚味會較重,肉質較嫩。北海道帶子配上酸酸地既柑汁,鮮味十足!。深海池魚肉質緊實而爽口、略帶油香!。鬚長蝦 係條鬚好長既蝦,用左海帶夾一晚,所以帶有海帶味!好特別!。金目鯛脂肪豐厚,味道濃厚!。赤貝。劍魚腩肉質柔軟脂肪多,鮮甜不油膩!。栗蟹配上醋整成既啫喱,酸酸地咁有d爆汁既感覺,蟹肉好甜!。中拖羅口感好柔軟。右口魚原來係左口魚既朋友,中間配有魚乾醬,頂既係右口魚既邊位,一啖有哂3重口感。吞拿魚背係浸左15分鐘醬油,好濃味,口感柔軟!。右口魚頂 呢嚿不得了,炙燒過後充滿油脂,油脂滲透飯粒!。俄羅斯海膽同北海道海膽,第一次食俄羅斯既海膽,味道都幾鮮甜!但個人比較鍾意北海道,所以到最後都e
Lunch都可以食omakase
價錢平d仲有唔同set選擇,根據個人budget
我就選左中間$468 既餐,包左15件壽司同埋手卷

先上茶碗蒸

。膠魚鯛

。北海道帶子
配上酸酸地既柑汁,鮮味十足!

。深海池魚
肉質緊實而爽口、略帶油香!

。鬚長蝦
係條鬚好長既蝦,用左海帶夾一晚,所以帶有海帶味!好特別!

。金目鯛
脂肪豐厚,味道濃厚!

。赤貝

。劍魚腩
肉質柔軟脂肪多,鮮甜不油膩!

。栗蟹
配上醋整成既啫喱,酸酸地咁有d爆汁既感覺,蟹肉好甜!

。中拖羅
口感好柔軟

。右口魚

。吞拿魚背
係浸左15分鐘醬油,好濃味,口感柔軟!

。右口魚頂
呢嚿不得了,炙燒過後充滿油脂,油脂滲透飯粒!

。俄羅斯海膽同北海道海膽,
第一次食俄羅斯既海膽,味道都幾鮮甜!
但個人比較鍾意北海道,所以到最後都encore左兩件

。吞拿魚蓉手捲
配有碎拖拿,黃蘿蔔,天婦羅碎同香蔥!

。布丁
用左湖北蛋加日本蛋整成,好嫩滑,重蛋味!

最後以北海道椰子雪糕作結!