2021-10-07
食素對健康好啲又可以提升免疫力💪🏻。位於尖沙咀金馬倫道 #雅·悠蔬食嘅素食賣相精緻,我被Menu內多元化嘅新派素食吸引住。餐廳裝潢以白色及粉紫色為主調,充滿幻紫色嘅少女心💜,打卡一流,下次帶埋朋友嚟一齊食素!午餐價錢由$78起,有前菜、中/西式湯、沙律/法包、飲品、甜品,有9️⃣種款式嘅午餐可以選擇,一齊Go Green❣️前菜: 藜麥沙律🥙沙律加入SuperFood藜麥,藜麥含有豐富蛋白質,有助纖體及保持心臟健康。中湯 (+$10): 西洋菜南北杏蓮藕湯🍲蓮藕爽脆,西洋菜湯清熱降火。主菜 (+$78): 冬菇🍄蘿蔔枝竹燘素腩煲配珍珠糙米飯🍚花菇厚身有嚼勁,蘿蔔軟腍,枝竹爽脆,素腩用麵根造 ~ 味道好似牛肉味,有誘人的鮮味。香芋黑糖珍珠 🧋(+$10 升級),黑糖珍珠Q彈軟糯,飲到啖啖香滑芋泥,好味道。鮮磨香滑腰果露🧉 (+$20),味道濃郁又夠香滑,少甜好健康。雅‧悠蔬食 @Leisurelyveggie📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓B號舖請關注我嘅openrice ❤
前菜: 藜麥沙律🥙
中湯 (+$10): 西洋菜南北杏蓮藕湯🍲
蓮藕爽脆,西洋菜湯清熱降火。
主菜 (+$78): 冬菇🍄蘿蔔枝竹燘素腩煲配珍珠糙米飯🍚
雅‧悠蔬食