2024-12-01
唔講唔知原來尖沙咀諾士佛台有間隱世居酒屋,仲係用江戶時代嘅裝修風格,令人覺得置身於日本古代,環境好舒服,食物亦都好高質!⛩️炸芝士海膽配抹茶海鹽係一道送酒菜,芝士同海膽都軟綿綿,喺口入面完美融合🤤⛩️八爪魚沙律加咗秘製醬汁捲埋一齊食,好開胃⛩️海膽蟹肉卷賣相超精美!😍😍滿滿嘅海膽同蟹肉,加上包住牛油果同牛蒡嘅壽司,口感好夾,味道亦都非常唔錯👍🏻⛩️蟹肉忌廉炸得幾脆口,食到一絲絲蟹肉,口感creamy,好滿足⛩️刺身拼盤吞拿魚腩- 肉質肥美,好滑,唔會好肥,唔腥磯煮鮑魚- 超好食!腍身入味牡丹蝦- 鮮味彈牙仲有金目鯛同油甘魚都非常新鮮⛩️串燒我哋嗌咗免治雞肉,豚肉蘆筍,豚肉蕃茄,燒牛舌,燒活鰻,調味真係好好,而且燒得剛剛好。燒活鰻非常肥美,牛舌彈牙,豚肉蘆筍同蕃茄都爆汁,免治雞肉入面亦都有雞軟骨碎,口感好好!⛩️牛油燒帶子帶子粒好鮮甜,牛油唔會好膩🤤推介!⛩️鴨肉烏冬烏冬係用咗讚岐烏冬,口感好彈牙,鴨肉鹹鹹地,加上高湯湯底,呢個組合唔錯~⛩️新鮮生果茶/陳年柑桔蜜味道好濃郁,好抵飲👍🏻⛩️蜜桃梳打/巨峰梳打滿滿童年回憶😍正❣️
⛩️炸芝士海膽配抹茶海鹽
係一道送酒菜,芝士同海膽都軟綿綿,喺口入面完美融合🤤
⛩️八爪魚沙律
加咗秘製醬汁捲埋一齊食,好開胃
⛩️海膽蟹肉卷
⛩️蟹肉忌廉
炸得幾脆口,食到一絲絲蟹肉,口感creamy,好滿足
⛩️刺身拼盤
吞拿魚腩- 肉質肥美,好滑,唔會好肥,唔腥
磯煮鮑魚- 超好食!腍身入味
牡丹蝦- 鮮味彈牙
仲有金目鯛同油甘魚都非常新鮮
⛩️串燒
⛩️牛油燒帶子
帶子粒好鮮甜,牛油唔會好膩🤤推介!
⛩️鴨肉烏冬
⛩️新鮮生果茶/陳年柑桔蜜
味道好濃郁,好抵飲👍🏻
⛩️蜜桃梳打/巨峰梳打
滿滿童年回憶😍正❣️