終於過嚟試呢間頗出名嘅拉麵,店鋪主打雞,有時有期間限定嘅湯底等,但今次第一次嚟都決定試雞湯,食後感係如果鐘意雞白湯及雞湯濃嘅必定會喜歡~ 🍜先講雞白湯拉麵($138),湯上有泡沫,店鋪利用泡沫咖啡打泡法打出好細滑嘅泡沫,令到口感creamy,而雞湯鮮甜,油份唔多,叉燒同埋雞肉係用慢煮處理,所以亦都好滑身,麵身爽口有勁,麵上邊有炸牛蒡,蔥,混合湯一齊食,味道不錯。🍜如果喜歡更濃味,可以選擇雞沾麵($148),亦有附炸牛蒡同埋薑蓉比你連埋湯度點嚟食,亦都幾香口,沾麵汁當然比雞湯底更為濃郁,佢嘅濃郁程度係食到後期會覺得有啲膩(個人感覺),亦偏咸,食到一半已經覺得好漏,麵嘅口感好煙韌。🍗小食只有一款座銀炸雞($48),餐牌上指為唐揚炸雞,即炸新鮮但外皮稍微炸得過火咗,太脆身,令到全份炸雞並唔係平均地個個位置都嫩口,有啲位較「柴」。🍚另外仲叫咗一個牛蒡雞肉飯,因為賣相同味道都麻麻,所以無留影。呢個同行嘅朋友都唔係太喜歡,但如果喜歡牛蒡味道嘅朋友可以試試,因為佢成個飯都佈滿濃郁嘅牛蒡味道。服務好好👍🏻會時不時睇睇你有無需要,一坐低會問你需要暖茶定凍茶,每個麵都有附送返圍裙同埋濕紙巾抹手同防止彈到件

雞白湯拉麵

座銀炸雞

服務好好👍🏻會時不時睇睇你有無需要,一坐低會問你需要暖茶定凍茶,每個麵都有附送返圍裙同埋濕紙巾抹手同防止彈到件衫,枱與枱之間空間亦足夠。
雞白湯拉麵