2017-11-27 486 views
本人因家裡有2個BB要照顧的關係,外出用膳比較不方便,所以今日下午我媽媽係上水石湖墟街市「何俊記」買外賣回我家一起吃,她點了最愛的「燒鵝油雞脾飯」,媽媽說當時見到斬燒鵝男人鬼鬼祟祟的,都已經覺得奇怪,點解掛燒味架有咁多位唔掛,要將剛斬的「燒鵝」收埋入去呢?,但只因趕時間,拎了外賣就走了。點知回家打開外賣盒就發現「燒鴨」竟然扮「燒鵝」,真心覺得有冇攪錯呀!見我媽媽老弱婦孺好好呃嗎?而且仲收了燒鵝的價錢,呃老人家錢!真黑心無良呀!媽媽回想起就知道點解隻「燒鵝」要收埋入面,係唔想俾我媽媽睇到其實係「燒鴨」!我們以後都不會再去買食的,大家都小心被呃呀!
2017-11-27
TakeAway