2024-07-16
✿✿【九龍城隱世高質日式燒肉!】✿✿📍#石一燒 (九龍城) (九龍城)九龍城啟德道55號AVA55地下6號舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️位於九龍城既石一燒,身處係滿是車房雜貨既街度,位置相對旺區較隱蔽,門外一看已經係好靚既日式設計,入面環境寧靜,比到我一種慢活既感覺❤️✨#極上和牛盛會|2人前💰$698✨沙律🥗沙律上面有好多鰹魚乾,配上酸酸甜甜嘅柚子沙律醋非常開胃✨前菜(三品)三款都很不錯,最令我深刻既係袖子蟹柳,味道酸甜,好開胃~✨櫻花蝦味噌湯超級多嘅櫻花蝦,但係唔會太濃鹹鮮味,用嚟清走前菜既味道恰到好處✨日本九州A4和牛三角胸油脂分布非常豐富,放上石板立即滿滿嘅牛香釋出,配上白飯真係幾塊就食晒一碗✨日本九州A4和牛上前腿肉同樣油脂分布非常豐富,但比起前者牛味更香濃,三款入邊我最鍾意呢款✨澳洲和牛封門柳牛柳粒要多啲時間去燒,因為都比較厚,唔錯!✨日式甜品自己加水去開抹茶醬,淋上去雲呢拿雪糕到,可以自己去控制抹茶醬嘅濃度,幾好玩▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#石一燒 (九龍城) (九龍城)
九龍城啟德道55號AVA55地下6號舖
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
✨#極上和牛盛會|2人前💰$698
✨沙律🥗
沙律上面有好多鰹魚乾,配上酸酸甜甜嘅柚子沙律醋非常開胃
✨前菜(三品)
三款都很不錯,最令我深刻既係袖子蟹柳,味道酸甜,好開胃~
✨櫻花蝦味噌湯
✨日本九州A4和牛三角胸
✨日本九州A4和牛上前腿肉
✨澳洲和牛封門柳
牛柳粒要多啲時間去燒,因為都比較厚,唔錯!
✨日式甜品
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️