2023-11-12
土瓜灣啟岸呢邊依家新開咗好多餐廳,今次介紹比大家呢間係有FINE DINING風格,而且菜式係混合西式同日式風格,賣相同味道兼備嘅一間餐廳。———————————————🌟香茅柑橘檸檬油甘魚刺身厚切油甘魚真心係超大舊又好食,唔需要點任何芥辣豉油,上面有好多白魚子一咬就爆汁,咸咸地襯托返油甘魚嘅鮮味。.🌟大阪意燒意大利飯呢個Risotto真心好有創意,飯粒本身食落都好有味,連同濃郁嘅大阪燒汁真係好唔錯😍入面仲有煙肉同其他蔬嬲,食落好香口。.🌟特色意大利芝士包配菜紫菜牛油呢個芝士包係佢地特色之一,個紫菜牛油好有和風嘅果種味道,麵包食落都好鬆軟仲充滿芝士香.🌟特色氣泡茶呢度仲有提供四種唔同口味嘅氣泡茶,我哋分別試咗梨青檸泡玉桂茶同玫瑰氣泡蝶豆花茶。倒出嚟已經好靚好適合打卡,味道更係唔話得,飲落唔會太甜同時又充滿果香同花香。.🌟蛋糕我地食咗培茶芝士蛋糕同特濃朱古力蛋糕,焙茶芝士個培茶味都幾濃郁,不過佢芝士唔係實心嗰種,食落係鬆軟果種。朱古力蛋糕味一樣超濃,朱古力愛好者一定要試!
———————————————
🌟香茅柑橘檸檬油甘魚刺身