朋友推介這間日西fusion餐廳, 係前米之蓮法國廚師團隊😍😍,趁着放假,就過咗嚟食午餐,果然冇令人失望,食物品質高,店長仲同我哋傾偈,好細心介紹每樣菜式🫶🏻🌟澳洲殺物飼料和牛牛肉漢堡配薯條澳洲殺物飼料和牛牛肉優質上成,牛味濃郁,漢堡表面煎得金香,內裡則帶著多汁的牛肉,彈牙不韌口👍🏻搭配炸得酥脆薯條,非常滿足🫶🏻🌟海膽三文魚籽扁意粉賣相非常吸引,海膽新鮮,濃郁香滑,入口即化☺️三文魚籽鹹香得宜,為意粉帶來了豐富的海鮮風味✨意粉煮得剛好彈牙,配上醬汁,讓人一口接一口,回味無窮💗🌟藜麥沙律沙律菜新鮮爽口,配上藜麥和沙律醬汁,口感綿密,營養豐富,清爽又開胃✨🌟南瓜湯南瓜湯香甜又濃郁,加上忌廉,香氣更加突出,口感更加順滑,非常好飲🫶🏻🌟自家烘焙軟包軟包非常鬆軟,散發著麵包香氣。咬下去,可以品味到麵包的細膩感和微微奶香味,配上自製的香草牛油,感覺更加細滑💗🌟牛油果香蕉、蘋果、smoothie這款smoothie以新鮮牛油果、香蕉和蘋果為主要成分,口感順滑,口味清新又濃郁,好足料,有飽腹感,不錯的健康之選🫶🏻🌟蘋果氣泡水蘋果氣泡水係用新鮮的蘋果製作而成,清爽宜人,帶著淡淡的蘋果香氣🫧氣泡水的口感清新

🌟澳洲殺物飼料和牛牛肉漢堡配薯條
搭配炸得酥脆薯條,非常滿足🫶🏻

🌟海膽三文魚籽扁意粉

🌟藜麥沙律

🌟南瓜湯

🌟自家烘焙軟包

🌟牛油果香蕉、蘋果、smoothie

🌟蘋果氣泡水
蘋果氣泡水係用新鮮的蘋果製作而成,清爽宜人,帶著淡淡的蘋果香氣🫧氣泡水的口感清新,令人感到有開胃又消膩💗

🌟粟米芝士蛋糕
淡淡的粟米芝士香,蛋糕細膩而香滑,入口即化,為整個午餐畫上完美的句號🫶🏻
Type of Meal
Lunch
  • 海膽三文魚籽扁意粉
2023-11-29 61 views
KAKU's lunch: a must-try delight! Sea Uni and Salmon Roe Linguine, Roasted Iberico Pork, and sparkling teas await – seize your midday flavour escape! Lunch menu-Daily Soup 是日餐湯/ Salad沙律+ Bread麵包+ Drink飲品Mains:-Sea Uni Linguine, Salmon Roe 海膽三文魚籽扁意粉 $188The linguine is creamy, with a balanced firmness. It has a rich and fragrant egg flavour, and the salmon portion is generous. 意粉整體口感creamy,軟硬適中,扁意粉蛋香味香濃,三文魚份量十足。-Roasted Iberico Pork Rack with Apple Sauce 烤伊比利亞豬胺配蘋果醬 $268The pork rack is rich in f

Lunch menu

Mains:

The pork rack is rich in fat and the meat is tender. Paired with apple sauce, it's not greasy and very refreshing. The side dishes are also quite good. 豬胺油脂豐富,肉質鮮嫩。配上蘋果醬唔會膩,好清新。配菜方面亦都相當不錯。

Sparkling tea:
-Yuzu Genmaicha 柚子氣泡玄米茶 (+$28)
Made with real yuzu juice and genmaicha from Japan 嚴選日本柚子汁及玄米茶
Refresh and tangy 清香爽口 酸甜適中
-Pear lime cinnamon tea 梨青檸氣泡玉桂茶 (+$28)
Made with real French pears 嚴選香甜法國梨
Refresh 清新果香•微酸

KAKU (土瓜灣)
土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓11號舖
2023-11-22 60 views
《Kaku》啟岸西日fusion餐廳🥢🥢🥢🥢🥢 ▪︎Dinner Tasting Menu▪︎。Daily Soup。Bread。Starter。Main。Dessert↪️香濃椰菜花蓉餐湯配上熱辣辣homemade軟熟芝士餐包滋味滿滿。前菜分別點了金槍魚紅蝦他他和日本和歌山蕃茄蟹肉米餅。金槍魚紅蝦他他鮮甜美味,可配上西米脆餅一起食用。日本和歌山蕃茄蟹肉米餅用了甜度較高的蕃茄,與鮮甜的蟹肉雙得溢彰。主菜點了特盛海鮮釜飯和龍蝦烏冬。特盛海鮮釜飯份量十足,飯粒吸滿龍蟹湯,上面仲有爽口大蝦、嫩滑魷魚和帶子等。其中一個甜品好特別,係焙茶芝士蛋糕,估唔到焙茶同芝士又幾夾。 另外點了香港製造的有氣茶,分別係梨青檸氣泡玉桂茶和玫瑰氣泡蝶豆花茶,不單賣相靚,味道又夾,入口又順,而且唔會好甜,整體好balance,超推介。
《Kaku》
啟岸西日fusion餐廳
🥢🥢🥢🥢🥢

▪︎Dinner Tasting Menu▪︎
。Daily Soup
。Bread
。Starter
。Main
。Dessert
↪️

在openrice見到這間有很多like,裝修也很好,便訂了枱食晚飯試一下。晚餐有熱辣辣的小餐包,唔係揸流灘既蕃茄湯,好有特色既前菜,好好食既主菜,和唔會太甜既甜品。兩個前菜分別係海膽小飯糰,同蟹肉波波球,裝住蟹肉既波波球係脆既。主菜叫左白鱈魚同和牛扒,白鱈魚好滑,味道剛剛好。和牛好有肉汁,脂肪量剛剛好,配埋個牛肉汁更好食。廚師有料到,食材配撘好到位。甜品都好讚,唔係平時啲普通跟餐甜品咁簡單。最多,店內的服務非常好!可以再嚟。

甜品都好讚,唔係平時啲普通跟餐甜品咁簡單。

最多,店內的服務非常好!

可以再嚟。
2023-11-22
2023-11-19 54 views
正當諗緊去邊度食結婚週年飯之際,就發現呢間位於土瓜灣既餐廳,一入到餐廳就有一位非常貼心既職員介紹餐廳食物,推介當日精選。從食物既質素感受到廚師用心既製作,唯獨地址有點交通不便。
  • 宮崎A5和牛西冷扒
主打日式𝐟𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧菜系的這家西餐廳燈光昏暗,以金色和墨綠色作為主調的裝潢設計特別高級~坐在落地玻璃位置更可以俯視窗外的景色💚——— ✤ 𝟑𝟔個月伊比利黑毛豬火腿布拉塔乳酪芝士沙律吧|$𝟏𝟖𝟖鹹香豐富濃郁的𝟑𝟔個月伊比利黑毛豬火腿搭配柔軟的布拉塔乳酪芝士,超𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲的𝐛𝐮𝐫𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞口感細膩,形成口感豐富的沙律🥗~✤ 龍蝦汁北海道香煎帶子|$𝟏𝟗𝟖以綿密龍蝦汁泡沫提味,味道鮮甜濃郁🦞,搭配炙煎至香嫩的北海道帶子,帶子外層金黃香脆帶少許焦香🐚✤ 鮑魚蟹肉沾麵|$𝟐𝟐𝟖豪華慢煮磯燒鮑魚的肉質嫩滑無比,鮮美的絲絲蟹肉與粗身的麵條完美結合🍜搭配濃郁海鮮濃湯沾麵汁以及櫻花蝦整體味道豐富🌸🦐

———
✤ 𝟑𝟔個月伊比利黑毛豬火腿布拉塔乳酪芝士沙律吧|$𝟏𝟖𝟖

✤ 龍蝦汁北海道香煎帶子|$𝟏𝟗𝟖

✤ 鮑魚蟹肉沾麵|$𝟐𝟐𝟖
2023-11-19 52 views
今日朋友帶我去土瓜灣食好野。直接入主題,我地從主食上就感受到餐廳既心思係充足既!我地叫左和牛burger同 海膽三文魚子linguine。先講burger, 當我叫burger嘅時候,職員好主動咁問5成定7成熟,淨係喺呢個問題上面已經感受到餐廳對自己嘅牛肉quality非常有信心,因為如果本身個牛肉唔高質嘅話職員最多只會問要唔要7成熟或者全熟,而佢會問要唔要5成熟就已經證明咗餐廳對食材選用上嘅信心,印象分已經加好多。 上菜嗰陣,一見到個burger 就知道呢間餐廳係有心嘅, beef patties有封邊,芝士啱啱溶,塊bacon做到crispy and crunchy ,連塊蕃茄都係厚切。 burger嘅汁醬冇乜,可能因為佢個牛肉質素好好,唔需要其他汁醬去掩飾。所以即使冇乜汁醬我都中意。 食落去牛肉有適量調味。熟成程度啱啱好。Good finishing.我個人幾推薦。可以話係一個好簡單有精緻嘅burger。第二個主菜,海膽三文魚子扁意粉,上菜嘅時候第一眼就畀佢嘅三文魚子份量同色澤留咗個好印象。當我以為佢個海膽係融落個醬汁嘅時候,原來喺另一邊個意粉遮住咗一塊好大嘅海膽。所以喺佢
今日朋友帶我去土瓜灣食好野。
直接入主題,我地從主食上就感受到餐廳既心思係充足既!
我地叫左和牛burger同 海膽三文魚子linguine。

可以話係一個好簡單有精緻嘅burger。

第二個主菜,海膽三文魚子扁意粉,上菜嘅時候第一眼就畀佢嘅三文魚子份量同色澤留咗個好印象。當我以為佢個海膽係融落個醬汁嘅時候,原來喺另一邊個意粉遮住咗一塊好大嘅海膽。所以喺佢用料上絕不吝嗇既程度,佢係絕對對得住呢個價錢。雖然佢個意粉名叫做海膽三文魚子意粉,但係喺佢執醬入面原來係有加到煙三文魚,所以食得出個有陣煙三文魚既鹹香,為呢個意粉帶多咗一個層次咁。至於醬汁嘅texture我自己個人覺得略嚴厚身得滯,如果個醬汁做得稀少少,body輕少少咁就excellent。

另外,butterfly pea flower tea 都推荐。

總結,Kaku係值得一試,喺附近出沒嘅朋友值得嚟試一次。

澳洲穀物飼料和牛牛肉漢堡配薯條
海膽三文魚子扁意粉
2023-11-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
澳洲穀物飼料和牛牛肉漢堡配薯條
海膽三文魚子扁意粉
  • 海膽三文魚籽扁意粉
  • 海膽蟹肉龍蝦汁意粉
自從地鐵站多了宋王臺站後到土瓜灣吃飯愈來愈方便今天放假就特意來到土瓜灣啟岸吃午餐到店後覺得餐廳十分開揚餐廳的落地玻璃和別致裝修都是女仕打卡的好地方😍😍重點食物質素也是很高質💕💕🥖意大利芝士麵包配紫菜牛油麵包有淡淡的芝士味牛油很香滑 配上紫菜令麵包更香🥣椰菜花忌廉湯未試過西餐有椰菜花忌廉湯🫢很特別,味道鹹鹹的, 十分香滑 很香的椰菜味🍚日式生薑燒肉鵪鶉蛋釜飯份量很多😂鵪鶉蛋加上燒汁味道很配合釜飯配燒肉亦因此變得更香 🦐烤虎蝦龍蝦汁意大利燴飯虎蝦十分彈牙和入味 意大利燴飯口感適中且粒粒分明醬汁不會太稠又不會太膩非常適合香港人口味🍸Sparking white peach earl grey不太甜的白桃味 又有earl grey茶味道同時又有氣泡感 順口香醇 風味清甜🍸Dragon fruit apple banana 含有豐富膳食纖維及植物素有維持腸道健康及具抗氧化功效純香蕉和火龍果的甜味已令這飲品味道增色不少不會太甜但又有水果香甜味道🍰芝士蛋糕甜而不膩 很香茶味

自從地鐵站多了宋王臺站後

麵包有淡淡的芝士味
牛油很香滑 配上紫菜令麵包更香

🥣椰菜花忌廉湯
未試過西餐有椰菜花忌廉湯🫢
很特別,味道鹹鹹的, 十分香滑 很香的椰菜味

🍚日式生薑燒肉鵪鶉蛋釜飯

不會太甜但又有水果香甜味道

🍰芝士蛋糕
甜而不膩 很香茶味

2023-11-12 38 views
土瓜灣開了很多特色餐廳,屯馬線開通後,來往該區就更加便利,而位於啟岸之Kaku絕對值得一試,於地鐵站只需行5分鐘左右就到達。餐廳以草綠色為主,環境舒適,座位與座位之間距離遠,可慢慢享受寧靜的時刻。而店員服務相當優質,會細心了解客人的口味之後再介紹相關的菜式👍前菜日本和歌山蕃茄蟹肉米餅 $228店員強烈推介,亦是餐廳必點之一,將米餅做成一個個小波,而中間用偽罐罐放了滿滿的蟹肉,將蟹肉放入小波波內再一次過放入口,脆口的米餅配上Juicy的蟹肉,令人難以忘懷,而且賣相精緻,非常吸晴👀,看得出廚師的心思。Lunch Set*沙律🥗/湯🥣 (2選其1):平時不會食沙律的我都忍唔住食晒,新鮮蔬菜,完全沒有草青味,配上黑醋汁,非常開胃。*餐包🍞:麵包鬆軟,配上自家製牛油,令人想一個接一個。🤤*主菜🍤🥩:美國穀飼肉眼配烤雜菜配荷蘭汁 $258食材新鮮,牛扒肉味濃郁,肉質軟滑,生熟程度剛好,配上自家製荷蘭汁,令口感再提升。龍蝦汁烤虎蝦扁意粉 $188虎蝦十分爽甜,意粉軟硬適中,每條意粉都沾上龍蝦汁,十分惹味。*跟餐餐飲蜜桃烏龍茶血橙果粒茶雖然價錢不算便宜,但新鮮食材,廚師用心製作特別佳餚,店員優質服務,

前菜
日本和歌山蕃茄蟹肉米餅 $228

Lunch Set
*餐包🍞:麵包鬆軟,配上自家製牛油,令人想一個接一個。🤤

*主菜🍤🥩:
美國穀飼肉眼配烤雜菜配荷蘭汁 $258
龍蝦汁烤虎蝦扁意粉 $188

*跟餐餐飲
蜜桃烏龍茶
血橙果粒茶

雖然價錢不算便宜,但新鮮食材,廚師用心製作特別佳餚,店員優質服務,絕對值得一試。
2023-03-04
Type of Meal
Lunch
  • 日本和歌山蕃茄蟹肉米餅
土瓜灣啟岸呢邊依家新開咗好多餐廳,今次介紹比大家呢間係有FINE DINING風格,而且菜式係混合西式同日式風格,賣相同味道兼備嘅一間餐廳。———————————————🌟香茅柑橘檸檬油甘魚刺身厚切油甘魚真心係超大舊又好食,唔需要點任何芥辣豉油,上面有好多白魚子一咬就爆汁,咸咸地襯托返油甘魚嘅鮮味。.🌟大阪意燒意大利飯呢個Risotto真心好有創意,飯粒本身食落都好有味,連同濃郁嘅大阪燒汁真係好唔錯😍入面仲有煙肉同其他蔬嬲,食落好香口。.🌟特色意大利芝士包配菜紫菜牛油呢個芝士包係佢地特色之一,個紫菜牛油好有和風嘅果種味道,麵包食落都好鬆軟仲充滿芝士香.🌟特色氣泡茶呢度仲有提供四種唔同口味嘅氣泡茶,我哋分別試咗梨青檸泡玉桂茶同玫瑰氣泡蝶豆花茶。倒出嚟已經好靚好適合打卡,味道更係唔話得,飲落唔會太甜同時又充滿果香同花香。.🌟蛋糕我地食咗培茶芝士蛋糕同特濃朱古力蛋糕,焙茶芝士個培茶味都幾濃郁,不過佢芝士唔係實心嗰種,食落係鬆軟果種。朱古力蛋糕味一樣超濃,朱古力愛好者一定要試!

———————————————
🌟香茅柑橘檸檬油甘魚刺身
🌟大阪意燒意大利飯
🌟特色意大利芝士包配菜紫菜牛油
🌟特色氣泡茶
🌟蛋糕
2023-11-11 23 views
{Fusion Fine Dining}麻甩佬都有時要食下啲高級嘢😁呢一間前米芝蓮法國廚師團隊主理嘅Kaku,啱晒我用嚟提升麻甩佬嘅品味!美味前奏由餐廳主理嘅signature 麵包,配合沙律同埋餐湯!每一樣都好清新,由擺盤到食物質素,都令人有繼續期待嘅感覺。香煎三文魚配香草醬炒雜菜呢個香煎三文魚,外皮濺到好香脆,但係三文魚能夠保持新鮮嫩滑。香草醬加入雜菌炒出嚟嘅雜菜雖然唔係主角,但係都令人食到停唔到口。烤虎蝦龍蝦汁龍大利燴飯第一啖放入口就已經感動流淚,雖然寫出嚟好似好誇張,但係內心當時真係非常之感動,因為激發整個味蕾都有着龍蝦汁同埋虎蝦嘅美味!呢個燴飯唔簡單,好明顯係落足心機咁樣去準備龍蝦汁,然後再用呢啲咁美味嘅湯汁嚟煮飯!特色餐飲梨青檸氣泡玉桂茶同埋牛油果香蕉smoothie,兩種飲品都充滿特色,起碼可以講喺出面完全冇可能買到,入口有清新又有新意嘅感覺,作為一餐美食作結真心完美。美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 KAKU (土瓜灣)土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓11號舖
{Fusion Fine Dining}

美味前奏

香煎三文魚配香草醬炒雜菜

烤虎蝦龍蝦汁龍大利燴飯

特色餐飲

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 KAKU (土瓜灣)
土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓11號舖
2023-11-11 29 views
節日慶祝去邊食好又唔想食得太貴太破費?咁啱俾我見到呢一間fine dining,即刻book枱去試吓有落地玻璃,環境舒服,食物質素好,唔算好貴,openrice 訂枱有折,fine dining 黎講唔想食得太貴又想食有質素的,呢間係我首選 (埋單人均不用$1000)特別推介:特盛海鮮釜飯❗️最有名嘅係特盛海鮮釜飯,睇落好普通,但非常美味!原來係用咗龍蝦湯嚟到煮米!欣賞佢地對美食嘅堅持!日本和歌山蕃茄蟹肉米餅❗️有個人特色,大量蟹肉可以自己放入一個脆波波入面,好豐富,又好味 😍
節日慶祝去邊食好又唔想食得太貴太破費?

特別推介:

特盛海鮮釜飯❗️
最有名嘅係特盛海鮮釜飯,睇落好普通,但非常美味!
原來係用咗龍蝦湯嚟到煮米!欣賞佢地對美食嘅堅持!

日本和歌山蕃茄蟹肉米餅❗️
2023-11-10 15 views
自從土瓜灣有地鐵站後到訪土瓜灣就方便好多!雖然係屬於舊區但其實有好多餐廳都幾值得試,KAKU係主打西日fusion,從餐牌當中都睇得出主廚既用心,有好多食品都幾創新吸引,餐廳仲會定時轉換MENU。環境方面用咗落地大玻璃既設計,係中午時間採光度超高,令人有種休閑舒適感鮑魚蟹肉沾麵 $228鮑魚幾大隻用了磯燒方法令到入味,麵質是烏冬麵上層鋪了大量的櫻花蝦,一口沾著醬汁吃不錯,份量挺多的龍蝦汁香煎北海道帶子 $198在主MENU內選擇了這款前菜,龍蝦汁打成泡沫,帶子厚身而嫩,面頭更加上魚子醬,令整個前菜更矜貴澳洲和牛漢堡扒配薯條 $208LUNCH SET的和牛漢堡,漢堡扒的熟成度控制得不錯👍🏻而搭配的薯條都非常新鮮熱辣辣玫瑰汽泡碟豆花茶|白桃汽泡伯爵茶與本地手工商合作,清新的有汽茶,店家配上香檳杯呈上、更有一番風味

鮑魚蟹肉沾麵 $228

龍蝦汁香煎北海道帶子 $198

澳洲和牛漢堡扒配薯條 $208

玫瑰汽泡碟豆花茶|白桃汽泡伯爵茶

位於土瓜灣啟岸商場一樓的KAKU,是一家西日fusion的精品餐廳,以金色和綠色做主調,裝修清雅華麗,到處也擺放了不少綠色的植物,增添了室內輕鬆寫意的氣氛;除了用餐區之外,餐廳更有一個長長的綠色梳化,可以比客人輕輕鬆鬆坐低飲番杯;餐廳更設室外的位置,夜晚比較清涼的時候,坐喺外面同朋友傾吓偈chill得很呢~ 餐廳經理也十分健談,仔細的介紹Menu上面的菜式,閑談之間,原來KAKU餐廳是由前米芝蓮法國廚師團隊主理的,難怪每道食物不但味道出色,賣相也十分精美 🔮鮮火龍果,蘋果,香蕉奶昔以新鮮的紅肉火龍果,蘋果,香蕉加上鮮奶打成的smoothie ,絕對無添加,純粹是生果的清甜味,整杯飲品相當養眼,鮮粉紅色十分吸引眼球,入口純粹的清甜,絲滑順口,而且就咁睇個ingredients 就知道維他命豐富啦,絕對係有營之選呀~ 🔮蝶荳花玫瑰花氣泡水本地釀製品牌,Made in Hong Kong的,當然要支持吓啦!紫色真係好浪漫呀,美美的,微微的玫瑰花香,清甜又爽口,甜度也只是取之於天然的甘蔗和蜜糖的,非常之Organic啊 🔸️Lunch menu商務午餐都會跟餐湯,沙律和餐包 🔮南瓜濃湯真材實料,

🔮鮮火龍果,蘋果,香蕉奶昔

🔮蝶荳花玫瑰花氣泡水

🔸️Lunch menu
商務午餐都會跟餐湯,沙律和餐包

🔮南瓜濃湯
真材實料,南瓜味道濃郁清甜又綿滑

🔮和風沙律蒜藜麥
新鮮的沙律菜,再加上和和風醋汁,清爽酸甜又開胃,配上藜麥籽,更多添一份健康感呀~

🔮美國穀飼西冷配烤雜菜燒肉汁
US Grain Feed Striploin with Seasonal Vegetables, Gravy
牛扒的size比我的手板還要長,亦差唔多有成寸半厚,牛香撲鼻,外面煎至微焦的效果,輕輕切開裏面還是粉紅嫩嫩的,入口非常軟腍,牛肉汁非常豐溢,再淋以牛肉熬成的燒肉汁,更加惹味;旁邊的雜菜,先以橄欖油炒香,再加上簡單的調味烤焗,既香口又新鮮,更可平衡牛扒的油脂感

🔮烤虎蝦龍蝦汁意大利飯
Grilled Tiger Prawn Risotto with Lobster sauce
整道菜賣相非常吸引,一定要手機先食;意大利飯完全吸收了濃郁的龍蝦汁,飯粒軟綿,入口鮮蝦味十足,鹹鮮惹味!大大隻虎蝦新鮮爽口又彈牙,連蝦頭位置也煎得很甘香,還可以絕啜一下大頭蝦的蝦膏,香口又滋味

🔮意大利朱古力蛋糕
黑朱古力的蛋糕,微甜而已,蛋糕質地鬆軟,反而我更愛那種濃香的可可豆味道

🔮自家烘焙餐包配特製紫菜牛油
麵包煙靭有彈性,特製的紫菜牛油也很香口
意大利朱古力蛋糕
鮮火龍果,蘋果,香蕉奶昔
自家烘焙餐包配特製紫菜牛油
和風沙律蒜藜麥
2023-10-27 38 views
今日放工又想chill下於是黎到土瓜灣嘅啟岸呢度有好多餐廳途經樓下望一樓見到一間好寫意嘅餐廳有室外area 好有feel咁🫣於是就黎幫襯下發現餐廳係用前米芝蓮法國廚師團隊咁食物質素一定有晒保證啦😋✨Daily bread非常之軟熟既一個包佢最特別之處係牛油牛油充滿咗海苔再加埋包配搭一流✨南瓜湯味道好濃郁 賣相亦都好靚好橙黃色✨中黑毛豬火腿布拉塔乳酪芝士沙律$188一向都幾鍾意中地之餘再配上乳酪芝士令加上新鮮沙律同黑醋酸酸地零舍特別開胃🤤✨大阪燒意大利飯$198(青椰菜、甘筍、豬腩肉)大阪燒加意大利飯喺fusion嘢個組合有幾創新 但味親又意外地夾🤭✨鮑魚蟹肉沾麵$228(蟹膏昆布鰹魚湯、清酒慢煮鮑魚)個沾麵有少少似烏冬但非常此彈牙 再加埋濃郁嘅鰹魚湯同配上好多蟹肉 啖啖肉口感確係正✨梨青檸汽泡玉桂茶呢個味道好清新 梨同肉桂茶原來都幾夾下🫢🤭佢主打係用新鮮水果同純天然既🤭✨藍蝶豆花茶味道亦唔差 重點樽身都好靚✨焙茶芝士蛋糕本人都幾喜愛焙茶因為比較健康又有味道焙茶加上芝士蛋糕完全唔會奇怪從相當好食添😋
今日放工又想chill下

一向都幾鍾意中地之餘再配上乳酪芝士
令加上新鮮沙律同黑醋
酸酸地零舍特別開胃🤤

✨大阪燒意大利飯$198
(青椰菜、甘筍、豬腩肉)
大阪燒加意大利飯喺fusion嘢
個組合有幾創新 但味親又意外地夾🤭

✨鮑魚蟹肉沾麵$228
(蟹膏昆布鰹魚湯、清酒慢煮鮑魚)
個沾麵有少少似烏冬
但非常此彈牙 再加埋濃郁嘅鰹魚湯