終於完成咗件私人事,好開心要慶祝下,想食串燒,朋友仔就Book咗燒烤堂,佢話食過好食帶我去食咁話~一於試下la!入到去餐廳原本以為自己燒,同埋會好大陣燒烤味,原來係專人燒,坐定定等食就得la,即叫即燒上枱熱辣辣,我咩都想試叫咗好多串燒,上枱速度好快,店舖好窩心咁有串燒保溫爐保持食物溫度,慢慢食都得,唔驚d串燒凍哂~多款調味串燒,會係串燒紙列明串燒使用邊款調味:「日、泰、港、川、西、新疆、台、韓、堂(自家產品)」方便揀選自己鍾意食口味~🐥燒鳥:麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇(川) $28/串脹卜卜釀冬菇,冬菇味好出,川式麻辣味唔會太辣,符合香港人口味鹽燒原塊雞皮(堂) $22/串平時係街食開燒雞皮都係細細塊,依到係原塊燒勁滿足!雞皮燒到超脆口!加上惹味辣粉勁邪惡!食完即刻再加單!黑松露烤雞(堂) $28/串超推介!燒烤堂自家產品,滿滿黑松露醬+嫩滿烤雞肉,食落好香黑松露味仲有輕微芥辣味,辣辣地勁惹味!🐷燒豚:韓燒泡菜五花腩(韓) $28/串上枱有驚喜,真係同韓劇一樣有一片蒜片係面,加上泡菜醬同燒到好香五花腩,入口豚脂味洋溢好juicy,再有香濃泡菜味,鍾意韓式風味就一定要叫la 福岡味增松板豬(

🐥燒鳥:
麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇(川) $28/串

鹽燒原塊雞皮(堂) $22/串

黑松露烤雞(堂) $28/串

🐷燒豚:
韓燒泡菜五花腩(韓) $28/串

福岡味增松板豬(日) $28/串
日式風味串燒無濃/辣味調味,以味增醃製,用上優質松板豬燒製帶出原肉味,豬肉同脂肪比例均勻,口感一流

🍢手工心機卷物:
牛油果豚肉卷(堂) $28/串
軟綿綿口感,充滿牛油果同豚肉香,面層大量沙律醬同紫菜條再增添味道同口感

海苔黑豚肉鵪鶉蛋(堂) $28/串
超鍾意食鵪鶉蛋嘅Venus 即刻叫串試下,黑豚肉本身味道偏濃已經好好味,再加上鵪鶉蛋點會輸

鹽燒豚肉荔枝卷(日) $22/串
日式口味較著重以食材帶出原味,簡單用鹽燒豚肉再加清新荔枝,多汁又香甜

鹽燒豚肉蘆筍卷(日) $32/串
燒蘆筍已經好好味,再用豚肉包裹住再juicy d,咬開多汁、口感清新

麻辣豚肉韭菜花卷(川) $24/串
朋友超鍾意食依串,又真係好入味,韭菜花燒得勁香加上麻辣味好開胃

🦐海鮮:
香蒜咸蛋黃燒虎蝦(泰) $48/串
第一次食燒蝦配鹹蛋黃醬,原來都幾夾,鹹香加鮮美,成件事真係好泰式風味

香蒜鹹蛋黃燒墨魚滑(堂) $38/串
滿瀉鹹香蛋黃加彈牙墨魚滑,鍾意食鹹蛋黃就唔好錯過

麻辣手釣墨魚鬚(川) $22/串
雖然唔知手釣有咩關係?不過墨魚鬚就超彈牙!麻辣味激正!

蒜蓉燒廣島蠔2隻(日) $44/份
大大隻廣島蠔,飽滿鮮美,滿口蒜蓉加creamy 蠔,燒烤必備la

川燒活元貝(川) 時價
今晚元貝$68/隻,叫咗2隻試下,雖然少貴不過元貝真係好新鮮!粉絲吸收哂麻辣香蒜精華好入味,慶祝日就食豪d d la

🍆野菜:
燒萵筍伴蟹膏(堂) $26/串
雖然賣相一般,但蟹膏好香好好食,萵筍都好爽脆

牛油蒜蓉焗金菇(日) $32/份
平時自己燒烤都一定會焗金菇,依到牛油同蒜蓉好足料,金菇入哂味好香

川燒蒜蓉茄子(川) $36/條
原條茄子上,大過我隻手,外皮燒到香脆,內層鋪滿川辣醬、菜甫同香蒜,每啖茄肉都沾滿醬汁,諗唔到唔叫理由?

🍍甜品
蜜糖燒菠蘿(港) $18/串
本身菠蘿都好香甜,加上蜜糖再甜d,燒完更香口,一咬滿口蜜糖加菠蘿汁

🍸飲品:
青檸菠蘿梳打 $32
食燒烤配杯梳打先正!青檸菠蘿小清新配搭,解膩又解渴

冷泡白桃烏龍茶 $18
朋友叫咗依杯,試飲咗啖都唔錯,清清地啱哂食燒烤

🎉優惠放送:
晚上11點後黑松露烤雞 $1/串(每人限嗌2串)

燒烤堂
📍地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
2023-10-22
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 黑松露烤雞