【米芝蓮大廚木炭牛排🥩 - Charcoal Bar】@foodie.moodie.hk------------------------------🌈 - Crab Cake $148 (7/10)唔會太大份 蟹肉飽滿🦀️下面墊住嘅係由熱情果、芒果等做成嘅醬🍉食落都頗清新的 但就有小小冚住咗陣蟹味😗不過總括嚟講是不錯的👍.🌈- Sirloin US Choice Brandt Beef 200g $348 (8.5/10) 原本我哋諗住嗌荔枝木煙燻牛扒 但嗰日得返最平依款牛 諗住食落會普普通通 點知意外地又幾好食😋睇返先知原來間餐廳係米芝蓮星級廚師Bjoern Alexander開🤔牛排係用柴火烤🪵所以非常香口 Medium Rare熟度剛剛好肉味豐富 肉質唔算太淋不過都幾多根😗但味道上真係值得一試不驚豔但滿足的一塊牛排🥩.🌈- Potato Churros $88 (6.5/10) 炸薯仔油條配大蒜蛋黃醬🥚個人偏愛甜churros🤣食落口覺得比較淡 一般般🤨.🌈 - Crispy Rice Cake $188 (7.5/10)簡單嚟講就係fushion臘味焗飯有臘腸、鵝肝腸、Pa
【米芝蓮大廚木炭牛排🥩 - Charcoal Bar】
@foodie.moodie.hk
🌈 - Crab Cake $148 (7/10)
唔會太大份 蟹肉飽滿🦀️
下面墊住嘅係由熱情果、芒果等做成嘅醬🍉
食落都頗清新的 但就有小小冚住咗陣蟹味😗
炸薯仔油條配大蒜蛋黃醬🥚
個人偏愛甜churros🤣
食落口覺得比較淡 一般般🤨
簡單嚟講就係fushion臘味焗飯
有臘腸、鵝肝腸、Parmesan cheese🧀
有玩意的一款菜 香濃芝士焗飯夾加臘腸🥓
有興趣嘅都可以一試
Overall我覺得都ok (好過隔離間Amelia😂),但唔係一間好大興趣回頭嘅餐廳。食物嚟講,最好食係份牛排🥩。環境同服務都唔錯,坐窗邊會望到碼頭⛴️,服務員有禮貌有耐性,餐廳乾淨精緻。希望俾到參考大家吧!
Sirloin US Choice Brandt Beef
Crispy Rice Cake
Crab  Cake
$300 (Dinner)
Sirloin US Choice Brandt Beef
Crispy Rice Cake