2025-01-11
有時候收工都會想食點心,所以朋友介紹咗我去荃灣呢間新開嘅「老馮茶居」,佢哋點心全部都係即叫即蒸,保證新鮮熱辣,同埋環境打扮成6、70年代嘅老香港風,打卡超掂蜜汁叉燒腸 $26推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚腸粉唔會太厚,唔會一啖食落全部都係粉,而且餡料好足,啖啖都有叉燒老馮鮮蝦餃 $36推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝去飲茶又點可以唔食蝦餃,呢度嘅蝦餃食落皮薄餡靚,蝦肉爽口彈牙,而且加埋辣椒油一齊食就更加惹味金牌魚翅餃 $35推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝平時係出面好少見到會有,呢度見到有即刻叫嚟試吓,食落超足料,入面餡料爽脆,調味做得剛剛好古法牛肉球 $26推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚牛肉球大大粒,咬落去口感彈牙,而且食得出牛肉滿滿,唔似出面咁粉魷香肉餅飯 $37推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝肉餅大大塊,差唔多蓋過成個飯,基本上每一啖肉餅都有食到魷魚,而肉餅都唔會死實實,配搭上醬油一齊食就更加香✨整體來講,環境真係有果種6、70年代老香港嘅風格,而且全部點心都係即叫即整,食落唔會有長期蒸著導致皮變淋嘅問題
蜜汁叉燒腸 $26
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚