2022-06-18
今次嚟到位於觀塘的壹.01 ✨放工時間嘅觀塘真係好多人😵💫一入到店舖門口就見到 「觀塘除咗塞車 仲有壹·01」店主們幾fun🤣同埋估唔到晚市竟然有九折 折完之後都幾抵!————————————————❶ 芒果魯肉飯 $58抱着獵奇嘅心態試吓🤣的確睇落好奇怪 食落好和諧😂芒果夠香甜而且唔酸 啱啱好可以中和咗肥膩嘅感覺 而魯肉嘅肥瘦比例啱啱好 撈飯食啱啱好😚❷ 邪惡蛋之戀 $49 aka 芋泥肉鬆脆皮蛋餅一嚟到就係切開咗六件+2件蛋餅的頭尾😋食落個皮唔算係好煙韌 容易咬開🤣 芋泥份量好充足 相對上肉鬆嘅份量冇咁多 ❸ 牛肉汁煮風琴豆腐 $12呢個反而有驚喜✨風琴豆腐吸晒啲牛肉汁 所以每一啖都食到好濃嘅牛肉味!➍ 蜜汁台灣腸 $15有三粒台灣腸 外皮燒得幾香 由於有蜜汁嘅關係所以食落甜甜地🤣❺ 蘇子青瓜手撕雞 $25 手撕雞嘅味道重麻油味 個人覺得適合撈飯食多過單嗌🤪❻ 雙檸冬瓜茶 (中) $17❼ 古早紅茶 (中) $14雙檸其實就係青檸同埋檸檬🤣 由於驚太甜嘅關係揀咗少甜 出到嚟效果啱啱好 而且杯嘢飲真係好消滯🤣飲飲下唔覺意飲晒成杯🤪————————————————推薦指數: 🌕🌕🌕
————————————————
❶ 芒果魯肉飯 $58