2022-07-29
Bacaba Restaurant & Bar - 地方好大坐得好闊落舒服,有分室外同室內空間🥳~StarterHouse Salad一般沙律🥗,啲醬汁有少少似泰式酸辣汁,味道都算中規中矩👍🏻MainBaby back ribs with fries $130🤩嘩!一上枱就已經好吸引。個ribs俾我想像中多,啲骨都唔算好大,唔會剩係得骨冇肉~🫶🏻至於啲肉質真係煮到好淋,基本上一切就會散開咁,我覺得幾唔錯!而啲薯條係粗既直薯泥既,好食好食🥳🥳🥳Augus sirloin steak 8oz $138叫咗5成熟,係有啲嚡既,如果大家食可能叫返3成會比較好😗!塊steak都算幾大塊,😮💨不過味道就比較普通,唔算好有牛味,亦都有啲筋位,不過唔算好多既!🤓而啲醬汁係普通既黑椒汁,好嘅位係佢分開上,可以選擇點或者唔點!👍🏻👍🏻👍🏻都係揀咗配薯條🍟Beach boy pizza $130聽個名真係完全唔知咩嚟!不過個menu會寫明左係ham pineapple pepperoni🍕,呢度嘅Pizza又係屬於薄批脆底既!上面唔算多材料,pepperoni個分佈唔係好平均😂,不過食落都好香芝士味既👍🏻
Stella Artois
Set Lunch
Starter
House Salad
House Salad
一般沙律🥗,啲醬汁有少少似泰式酸辣汁,味道都算中規中矩👍🏻
Main
Baby back ribs with fries
Augus sirloin steak 8oz
Augus sirloin steak 8oz $138
Beach boy pizza
Beach boy pizza $130
Dessert 🍨
Tropical Cheese Cake
呢個唔記得咗影!不過係一舊好麻麻既cheese cake🍰,味道偏甜但有冇乜芝士味🥲反而覺得有啲蛋味,佢個質感係似焗過嘅芝士蛋糕😗
Drink
Iced coffee +$15
唔錯~係一般咖啡機磨出嚟嘅咖啡!👍🏻
Beer +$68
坐咗室外,緊係要飲返啲冰涼嘅啤酒!咁啱果日Stella Artois買1送1,超抵飲啊!🥳
總括🥄
整體來講,成個午市套餐算係幾抵食,有前菜,主菜同埋甜品🍮🫶🏻同埋食物質素都幾唔錯!推介大家可以叫baby back ribs啊,仲可以同朋友一齊share tim!👍🏻同埋侍應都好friendly😂見OpenRice有人話服務唔好,我果日又好唔錯喎!🥳
———————————————————————————
📍 將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下9號舖
價錢:🎖🎖🎖🎖
食物:🎖🎖🎖
*5🎖為最高
⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
🔍#是但求其將軍澳