2021-09-20
本來打算同朋友去荃灣影「青春無限🧏🏻♀️」嘅貼紙相,點知8點就關咗門了🥲⋯附近仲要冇咩野食,好彩最後朋友搵到間頗有人氣嘅泰國菜餐廳仲有位🥳不枉我哋山長水遠走入荃灣❣️✍🏻NO.1推薦「大蝦炒金邊粉」💰價錢:HK$108食泰國菜必嗌嘅菜式之一,雖然啲蝦嘅味道比較淡,而金邊粉就好似偏幼身,但整體味道好豐富,重點係一啲都唔油膩,份量好足、好大碟,3個人一齊食都夠👅❣️✍🏻「泰式燒豬頸肉」💰價錢:HK$72居然3個人食到最後你推我讓🤣到底係我哋細食定份量太足呢⋯另外,提提大家豬頸肉真係肥過五花腩㗎~網上資料仲話美國農業部嘅營養數據庫顯示,豬頸肉嘅脂肪量比五花腩足足多出1.3倍,唔好畀佢善良嘅外表呃到啊🥶❣️✍🏻「泰式蝦餅(4件)」💰價錢:HK$68影完相食落都仲熱辣辣,夠曬彈牙,食果時未諗到點解個形狀係分咗兩邊肉咁,依家再睇返可能係扮緊蝦嘅形狀,有心思😆✨✍🏻「青咖哩(雞)」💰價錢:HK$88本來仲嗌咗份薄餅用嚟點咖哩⋯點知原來呢碟咖哩係好水,好似湯,而雞肉份量亦偏小,有啲失望⋯但蔬菜份量就好多,多到食唔曬。如果將呢碟野當湯飲,味道係唔差嘅🙈💦✍🏻「泰式炸素春卷(4件)」💰價錢:HK$58呢碟係我要
✍🏻NO.1推薦「大蝦炒金邊粉」
💰價錢:HK$108
✍🏻「泰式燒豬頸肉」
💰價錢:HK$72
✍🏻「泰式蝦餅(4件)」
💰價錢:HK$68
✍🏻「青咖哩(雞)」
💰價錢:HK$88
✍🏻「泰式炸素春卷(4件)」
💰價錢:HK$58
呢碟係我要落單嘅菜式,結果好一般,可以不用試😛
🍽美味指數:❤️❤️❤️❤️🤍
💰價錢:HK$180/人