2023-06-27
觀塘工業區,車多、人多、餐廳都好,即使用Google Maps,好多時候都好易行錯路去工業大廈搵食😂今次去左駱駝漆,呢度不嬲出名等lift等好耐😂人流好多,但lift既數目好少,而且一定層層停而今次停左係呢間餐廳,餐廳室內設計好簡單,有高枱低枱選擇,但最吸睛既就係佢嗰部復古既可樂雪櫃,細細部好可愛😍。”山” 手工和牛漢堡 (港式醬汁) + 健康沙律 + 可樂 ($98)漢堡包既麵包都有烘一烘,而當中既和牛都幾厚身,比較嫩口,仲好juicy添😍港式醬汁- 係有10種香港特色醬料混合而成,甜甜地、酸酸地、又鹹鹹地,食起尼感覺好特別,整體漢堡包都好多汁,食到成手都係汁😂沙律,正常發揮可樂,係以前復古嗰種開瓶可樂😍好夠氣。”葵” 手工和牛漢堡 (山葵醬汁) + 紫菜薯條 + 無糖蜜桃茶 ($98+$4+$6)漢堡包既麵包都有烘一烘,而當中既和牛都幾厚身,比較嫩口,仲好juicy添😍山葵醬汁- 食落少少辣,但係整體都幾清新,一樣都會食到成手係汁😂紫菜薯條,本身都已經幾大條,而且好脆口,混合埋紫菜,好香身,差啲想食多個無糖蜜桃茶,因為冇糖,而茶味比較淡啲,整體都幾好飲食完都幾飽肚,而且用呢好抵既價
今次去左駱駝漆,呢度不嬲出名等lift等好耐😂
人流好多,但lift既數目好少,而且一定層層停
沙律,正常發揮
可樂,係以前復古嗰種開瓶可樂😍好夠氣
無糖蜜桃茶,因為冇糖,而茶味比較淡啲,整體都幾好飲
食完都幾飽肚,而且用呢好抵既價錢食和牛,不得了😝
回頭指數: ⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰(人均消費$98+)
環境質素: ☘️☘️🍀
* 保家山 (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座5樓O室
同類餐廳 #cocofood_西餐 #cocofood_burger
同區餐廳 #cocofood觀塘
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈