2022-08-21
呢間舖頭位於尖沙咀韓國街入面一間小店。全間店舖只有六個座位,三張二人枱。人手只有一位!老闆同時係廚師,亦都係接待員同清潔員!聽講開幕初期無論你幾時嚟總會見到門外有幾個客人等緊,有時候等候時間更加需要個幾至兩小時!(因為地方同人手真係有限)舖頭只有三碗麵可以選擇!分別最主要係個湯底!牛肉都係一樣!牛肉肉質都算唔錯!幾有牛肉味!老闆係用火槍將牛肉燒熟👍🏻不過我嗰日碟嘅牛肉的確比較生,個底比較生感覺似medium rare,面頭就OK嘅!如果大家唔想食咁生一定要同老闆講聲!講返個湯底先!今次叫左2碗麵💙海鮮濃湯伊麵飲落去嘅感覺就好似有好多隻櫻花蝦一樣,超級濃味!都唔算太口渴、太味!💚胡椒豬骨濃湯伊麵胡椒味有少少強勁,食落去感覺有啲辣兩款湯底比較我會選擇海鮮濃湯多啲👍🏻伊麵方面不算太掛湯,不過喺香港好少識到伊麵湯面,所以感覺都幾特別👍🏻🔵整體來講都覺得唔錯👍🏻不過要有心理準備等候時間會比較長!
全間店舖只有六個座位,三張二人枱。
人手只有一位!老闆同時係廚師,亦都係接待員同清潔員!
舖頭只有三碗麵可以選擇!分別最主要係個湯底!牛肉都係一樣!
講返個湯底先!今次叫左2碗麵
💙海鮮濃湯伊麵
💚胡椒豬骨濃湯伊麵
胡椒味有少少強勁,食落去感覺有啲辣
兩款湯底比較我會選擇海鮮濃湯多啲👍🏻
🔵整體來講都覺得唔錯👍🏻不過要有心理準備等候時間會比較長!