2017-09-23 33 views
又到午餐時間,本身想自己隨便食d野,但見到一間好日式間格拉麵店之後,又忍唔住入左去!店內座位除吧枱外,其餘座位面前都有板遮住對面,個人空間感覺更好,岩晒今日一個人既我。餐牌好豐富,點餐時都有d難度,因為太多野想食啦!炙燒豚肉味玉拉麵加海苔,豚肉以厚切上陣,稍微經燒後肉香更出,帶少少香烤味之外,面頭有一點蒜香辣醬,濃濃蒜味配上微辣,非常好!而且湯底肉味非常濃郁,但食落又唔會有油膩感覺,只會令人更想食!配料有爽口味荀同軟軟糖心蛋,口感上亦得到補完!最後外加的海苔,個人認為必加的,濃郁而美味湯底被海苔吸收後一齊食,十分配合!羽根燒餃子,最大特色係有一塊比餃子更大的脆片,令鬆脆口感更外,同薄薄餃皮對比強烈,包裹住比例平均的菜肉餡料,美味!

餐牌好豐富,點餐時都有d難度,因為太多野想食啦!