2019-01-19
星期六午市諗住簡單食個快飯,就揀左大家樂。叫左個雞皇焗菜,屬於平餐之一,點知就中左伏。我等啊等,等啊等,眼見遲過我來的人都已經上菜,但我仍未有,而餐廳已經開始由無咩人變得越來越多人,於是在等了10分鐘的時間問職員是否漏單。職員好有禮貌咁道歉,又話焗野要等4分鐘。我心諗,好,再等4分鐘。當然,4分鐘後都仲係無,我開始黑面,企係度望住啲職員,那經理就即幫我拎左張單,又call廚房話急單。然後十多秒就有得食。不過肥女經理好有禮,係咁道歉,態度真誠。當我坐下時,隔離有位男士都好嬲咁鬧話等左好耐,而我見佢並唔係食焗野。呢個係平餐,預左會係咁。雞粒有3小件,飯唔夠,有一半是茄汁焗菜。老實講,我唔覺得有焗過,個錫紙盒完全唔熱。只能講辛苦前線員工,好心大家樂請多啲人,對員工好啲
只能講辛苦前線員工,好心大家樂請多啲人,對員工好啲