入到去冇卡位坐,其它位比較不舒服,餐廳樓底矮、氣氛陰沉,有幾位大陸大媽喧譁嘈鬧,又不時換枱影相,加上臨走去洗手間時上一個人用完搞到廁所塞咗,令成程用餐體驗較差回歸正題,蝦餃燒賣同都比較大陣椒粉味,作為有煮食經驗的人,推斷是因為其冰鮮味較重於是落重手胡椒粉味闢味,灌湯餃並非傳統嗰隻,淨係得蟹肉同埋元貝冇其他料,湯底係史雲生清雞湯嗰啲叉燒包係肥叉包,食咗一啖即刻想嘔出嚟,包皮好似係人哋翻叮又翻叮,由朝頭早擺到下午茶嗰種點心質素大致同美心皇宮差不多,如果係大食,回本都唔係難事必點推介:瑤柱粥和芝麻糊;瑤柱粥足料鮮甜,出面食起碼50蚊一碗;酒店芝麻糊幾乎每枱都必點,而且呈上來的碗碟精美令人食指大動最後我同我老媽子兩人食了33碟,我一個人食了20碟以上,可能係我嘴刁食慣各大五星酒店放題,呢個自助餐並不推介大家來食

點心質素大致同美心皇宮差不多,如果係大食,回本都唔係難事

2022-04-15
$315 (Tea)
  • 瑤柱粥
  • 芝麻糊