2017-11-06
2027 views
星期一食完heysonut,我家姐話個老細都係新浦岡開左一間,有沙嗲牛肉窩夫食,咁就拉左我去食12點黎到都冇乜人係到食,可能太早啦,食到1點人就開始愈黎愈多望落既鋪內係舊式茶餐廳的裝潢,不過廚房係新式咖啡吧檯本身好想食的沙嗲牛肉窩夫消失左,咁只好叫蛋沙律窩夫三文治同匈牙利燴牛肉配法國麵包之後我家姐要飲手沖咖啡,講左堆唔知乜既英文,佢話中文係"日囇耶加雪夫",我當然和應一聲,噢,手沖咖啡黎到,咖啡師提到,開始有提子味,之後就會有花香味,其實我飲落味道都真係幾出,但我真係唔係好識欣賞飲完手沖咖啡就上左個例湯,個例湯都幾足料味道濃郁,當然之後黎就係主菜,首先燴牛肉配法國麵包,本身麵包脆卜卜抹上牛油已經好好食,再配濃郁的燴牛肉,感覺真係好法國,而且飲品我係叫法國玫瑰花茶,成件事係好chok,同埋佢用個隻玫瑰,感覺係真係特別香而蛋沙律窩夫,味道都分明,蛋白香配微甜的窩夫,清淡得黎又好食,不過本身諗住係想食玩沙嗲牛肉,所以想食濃味一點最後食完當然要叫甜品,但可惜既係2點後先有甜品叫,食唔到佢個苿莉鯛魚燒,但突然有個員工行過黎又話有個,九洲烘茶芝士餅試唔試下,好過冇啦,我懷疑佢係新野想俾人試下咁黎到
咁黎到又冇失望,食落佢既茶香又蓋過芝士味,食完個after taste亦都有好香既茶葉甘香,整體都有點驚喜