2023-08-31 40 views
一直都好想試陳儀興,終於試到啦,覺得好滿意😆無論食物質素,餐廳環境,及服務態度,都非常讚👍🏻本時食潮州菜,個環境都係一般般,但呢度個裝修就好唔同,裝修得橘子,坐得舒服😌見到佢有個湯好得意,叫「護國菜」,睇字面解釋係好難明白,原來係潮州特色嘅菜式,係用幾種菜煮成的,上枱果下見到好驚喜,食落都好好味,口感細滑,又唔會有草青味,推介👍🏻另外都試咗鹹菜花蛤湯,都好飲,好香胡椒味,花甲又大大隻幾厚肉👍🏻潮州凍馬友都好出色,淡淡的鹹味,再配合軟綿綿嘅魚肉,好鮮味,可以配豆醬一齊食,夾埋潮州白粥一齊食,食到停不了😌招牌鵝三寳(鹅肉、鵝肝、鵝腸),個滷水汁滷得好入味,鵝肉好軟滑啖啖肉,鵝肝好柔滑,識落好似食緊芝士咁,鵝腸爽脆,條條都清得好乾淨,非常好味😋方魚炒芥蘭,芥蘭苗柔嫩,配左好香嘅酒味一齊抄,食落爽脆最後忍唔住叫咗反沙芋頭(8件),啲芋頭好靚,好粉滑,個糖又好脆,令我食過不停🥰
一直都好想試陳儀興,終於試到啦,覺得好滿意😆
無論食物質素,餐廳環境,及服務態度,都非常讚👍🏻

方魚炒芥蘭,芥蘭苗柔嫩,配左好香嘅酒味一齊抄,食落爽脆

Type of Meal
Dinner