2024-09-05
發掘到一間出色嘅中菜館,全餐飯都好滿意,服務亦無得挑剔😼 除咗川菜系列,仲有傳統菜式如焗魚腸,荔芋香酥鴨等,珍惜所有肯做手工菜既餐廳🫶🏻 ✨藤椒象拔蚌 $198幸福指數: ❤️❤️❤️❤️❤️涼拌方式,口感清爽彈牙,保留滿滿藤椒香氣,仲有若隱若現嘅蒜香餘韻,辣度不高,開胃兼有驚喜既前菜,連底層嘅蔬菜都好食!✨高湯竹笙釀蘆筍 $218幸福指數: ❤️❤️❤️❤️❤️蘆筍新鮮無渣,竹笙吸收晒湯汁嘅精華。而靈魂係高湯,鹹鹹香香,恰如其分嘅調味,十足既金華火腿香氣。✨雞油花雕蒸馬友 $398幸福指數: ❤️❤️❤️❤️🤍之前食過花雕蒸蟹,第一次配蒸魚食。雞油同花雕比例剛好,唔會有酒既強烈苦澀味道,亦無油膩之感。魚肉質地細軟,不算彈牙,但味道仍然不錯。✨渝洲涼麵 $68幸福指數: ❤️❤️❤️🤍🤍麵條條條分明,份量十足,不過比較辣🥵 唔食得辣一定要指明要bb辣🤯✨蜜瓜西米露幸福指數: ❤️❤️❤️❤️❤️令我驚艷既味道!說來慚愧,本身擔心只係純粹普通西米露加蜜瓜,特登問清楚店員先放心落單。西米露汁底Blend左蜜瓜,望落去係淡淡嘅綠色,飲落去好清甜🍈 好天然嘅水果香氣😍 我會為咗呢個甜品encore再黎🥰
✨藤椒象拔蚌 $198
✨高湯竹笙釀蘆筍 $218