2016-10-18 5829 views
拜訪三星廚魔第一次同朋友食分子料理 好期待呀 我地點左個 jasmine blossoms tea 幾得意 睇住個花慢慢開 而每一道菜色佢地都會簡單介紹 不錯👍 當中的咸雞蛋仔都幾好食 佢地用左欖菜同西班牙火腿做,好好味。再來一道慢煮牡丹蝦,表面碳燒 內刺身 鮮嫩爽口,感覺新鮮,再配上用蝦米油炒過粉絲,香口非常。激讚 跟著有我最愛的鵝肝 厚厚的鵝肝配上超salty 梅菜雪糕同蘋果泡沫 哇哇 一口一難忘 從未試過如此食法。 再來一個 皇帝飲嘅酒杯 要舉杯至90度 有如古時皇帝豪飲的感覺 哈哈 如果有小小飽滯 飲這個絕對開胃 Main course 係佐賀和牛同黑松露煎腸粉,和牛好味,最surprise 係腸粉,得3條太小了 再來一個仙氣雪糕 作為甜品作結尾 perfect 椰子雪糕份子料理,味道甜甜帶椰香,口感脆滑 軟硬有道 新奇好味每位 $1200 (連加一)
拜訪三星廚魔

第一次同朋友食分子料理 好期待呀

再來一個仙氣雪糕
作為甜品作結尾 perfect

每位 $1200 (連加一)