2018-02-11 167 views
今晚單獨約左母親大人晚餐,母親大人前排食過呢間位於松山道嘅小店下午茶之後,覺得質素唔錯,今晚就特登帶埋我,去試試佢地嘅晚餐。其實前幾年尖沙咀分店未開之前,已經同朋友幫襯過西貢分店,試過佢地嘅全日早餐。英式鬆餅配果醬($18)之前見其他人好推薦佢地嘅英式鬆餅,所以就叫左一個試下,鬆餅比想像中細,另外叫鬆餅會配上一款自選嘅自家製果醬。鬆餅焗熱呈上,一上枱就聞到濃濃嘅牛油香。鬆餅食落外脆內軟,每一啖都充滿濃郁牛油香,其實就咁食已經好出色,配上桂花雪梨果醬又另一番風味。好想encore,不過都係留肚食其他野好了哈哈。九宮格多士($49)呢個又係必食之一,一塊厚多士,已經試到佢哋九款嘅自家製果醬,感覺好抵哈哈。多士本身好鬆軟,軟熟拉絲,烘過之後外脆內軟,更為動人。試過九款果醬後,蛋黃菠蘿同桂花雪梨最深得我心。大啡菇沙律大啡菇沙律 配上 玫瑰蘋果油醋汁,酸酸甜甜好清新。另外母親大人叫咗個dinner set慢煮厚切安格斯西冷扒($239)厚切西冷扒肉質粉嫩,經過慢煮之後,西冷扒肉汁被鎖住,每食一啖都有肉汁流出,夠曬juicy,配上玫瑰蘋果汁,食落更清新。跟餐沙律跟餐蘑菇湯忌廉味濃郁,入口食到啖啖蘑

英式鬆餅配果醬($18)

英式鬆餅配果醬(

鬆餅焗熱呈上,一上枱就聞到濃濃嘅牛油香。

英式鬆餅配果醬

好想encore,不過都係留肚食其他野好了哈哈。

九宮格多士($49)

九宮格多士

多士本身好鬆軟,軟熟拉絲,烘過之後外脆內軟,更為動人。

試過九款果醬後,蛋黃菠蘿同桂花雪梨最深得我心。

大啡菇沙律

大啡菇沙律

大啡菇沙律 配上 玫瑰蘋果油醋汁,酸酸甜甜好清新。

另外母親大人叫咗個dinner set

慢煮厚切安格斯西冷扒($239)

慢煮厚切安格斯西冷扒

跟餐沙律

跟餐沙律

跟餐蘑菇湯

忌廉味濃郁,入口食到啖啖蘑菇蓉,好足料。

桂花雪梨茶

杯底充滿雪梨粒,微甜嘅粒配上桂花茶香,呢杯桂花茶係幾有驚喜。

英式鬆餅配果醬(
英式鬆餅配果醬