2012-03-19
上星期五,撞正同個friend一齊放六點,佢喺炮台山放工過黎銅鑼灣同我一齊食飯~~開頭諗住食拉麵,但係驚佢賣哂閂門,所以都費事行過去,最後決定食好耐無食嘅千両!!!之前都食過好幾次,好鍾意佢嘅wasabi,唔會融化哂喺豉油,食落口仲會有一粒粒嘅感覺,而且攻鼻感更強,好鍾意呀~~佢嘅價錢比元氣高dd,但係某d款式較特別,仲要間唔中會有新鮮刺身推出!!我當晚食左差不多個半鐘就有兩款即劏新鮮刺身,會有師傅喺之前做介紹~~銀鱈魚刺身壽司同象拔蚌刺身壽司個friend order 左銀鱈魚刺身壽司,而我就食象拔蚌刺身壽司朋友話銀鱈魚真係好新鮮,而且無腥味~~good而象拔蚌比想中好食,因為食之前怕會好un....但係食落口完全無呢種感覺,而且係好爽口,同想像中完全唔同!仲要一提,order 左杯梨酒!!!好香好香梨味,但係酒精濃度就稍高~~以我地少飲酒嘅人黎講就有dd啃.....但係飲完都有啲回味~~食完就去左食糖水~~下回再續~~
朋友話銀鱈魚真係好新鮮,而且無腥味~~good
但係飲完都有啲回味~~
食完就去左食糖水~~
下回再續~~