2021-09-02 64 views
同朋友好唔容易先book到既omakas。 這間餐廳,夜晚已經好難book, 估唔到lunch都係咁難。 好唔容易book到, 更係早早就要黎。 因為每輪都係食個半鐘左右, 之後又黎第二輪, 你都冇得留底。 我地今日簡左既餐係梅。 先有前菜沙律配蓮藕漬物,超好配搭, 酸酸甜甜的又夠清新。 然後係蒸蛋, 蒸得好滑, 好香蛋味,仲有大隻蝦係入面。 跟住係3款刺身, 好開胃。 之後係主菜啦,10款手扼壽司, 由淡味既鯛魚食起, 跟住仲有金獅魚, 拖羅背肉, 燒面頰肉, 燒魷魚, 海膽...等等。 海膽壽司真係一個大驚喜, 真係冇諗過會有。 海膽真係好鮮味。 雖然唔記得晒咁多種壽司名, 但師傅手勢真係好好。 每件壽司都做得非常美味。 我就比較鍾意火灼過既壽司。 因為佢會逼左d魚油出黎, 令壽司變得更香更肥美。 睇住佢整, 真係係日本既感覺返晒黎。最後, 食完10貫都好飽啦。 飲埋味噌湯同食埋雪糕,就真係非常之完滿啦。

睇住佢整, 真係係日本既感覺返晒黎。

2021-09-01
Type of Meal