2023-11-26
The Place 旺角康得思酒店位於朗豪坊幾方便同易預約的酒店自助餐,呢排仲有預約優惠算係幾抵食。 冷盤區:煙肉薯仔沙律、泰式牛肉沙律、豆腐、泡菜、海苔鮑魚、枝豆、中華沙律及螺肉。凍海鮮區:龍蝦、長腳蟹、青口及蝦兩款,而要排隊向職員索取,還好不是太多人排隊,當中長腳蟹最為出色,一份半隻,解凍做得好好,有蟹肉鮮甜又食唔到雪味,食過幾間五星酒店自助餐,佢長腳蟹質素算係個人覺得數一數二,其他凍海鮮正常無特別。 生蠔區:兩款生蠔🦪分別是美國蠔及法國蠔,每人每款可取兩隻。美國蠔海水味較重較腥,法國蠔較甜,人龍非常長,取左一次無動力取。 刺身壽司區:刺身有三文魚、吞拿魚、鯛魚、希靈魚、八爪魚、阿根廷紅蝦、馬刀貝、北寄貝。壽司另有玉子、醋青魚及腐皮。 鐵板區:燒魷魚、燒牛舌、燒肉眼、燒雞翼及翠玉瓜。魷魚無味,牛舌唔好食,肉眼過熟,個人建議呢區可以 skip。 熱葷區燒牛肉、蒸鮑魚、蒸蝦、蒸帶子粉絲、鵝肝多士、釀蟹蓋、吉烈蝦、煮海鮮、煮肉、各式粉麵、丸類魚腐。燒牛肉有牛味但有點靱。鵝肝多士調味很好先用黑椒鹽煮配脆多士,排隊很快容易取。釀蟹蓋薯蓉幾好食。蒸鮑魚唔錯。 飲品區:
冷盤區:
凍海鮮區:
生蠔區:
刺身壽司區:
鐵板區:
熱葷區
飲品區:
各或汽水、茶、咖啡、果汁、紅酒白酒任飲。
甜品及雪糕區:
榴連泡芙、葡撻、鮮草、芒果西米布甸、芝麻糕、玄米茶咸蛋黃撻、焙茶奶凍、桃膠雙皮奶、芒果牛奶朱古力、海鹽荔枝乳酪啫喱、熱情果香蕉慕絲蛋糕、馬卡龍、開心果士多啤梨蛋糕、楊枝甘露、芒果布甸、咸蛋雞蛋仔及movenpick雪糕。