一鳴屋台料理📍上水馬會道180號地舖味道:😋😋😋😋😋😋😋😋😋環境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑服務:😏😏😏😏😏😏😏😏😏呢排成日心思思想食日本野,老公收工之後帶咗我去屋企附近嘅一鳴屋台料理,估唔到環境舒服之餘,啲嘢食都好有驚喜💖去到門口,柔和嘅燈光同埋佈置都好有日本居酒屋🏮嘅感覺🇯🇵入到去,座位都幾闊落,分咗卡位同吧枱,無論係一個人黎或者三五知己一齊👨‍👩‍👧‍👧💓食都好適合✨店員好細心,有禮貌,有需要都會即時服務👍🏻👍🏻加分‼️我哋order 咗1️⃣章魚御好燒🐙💰68成個章魚御好燒除咗章魚,仲有蔬菜、蔥花、紅薑等材料,再加埋大阪燒醬汁、沙律醬、紫菜等調味料,份量真係夠足啊!🐙 呢個燒得好啱好,章魚筋啱啱好嚟嘅彈牙口感,同埋啲蔬菜嘅鮮甜都好夾味。而且佢嘅醬汁同調味料都恰到好處,令味道更加豐富。每一口都好滿足!整體黎講,呢個章魚御好燒真係物超所值,值得一試!👌食完之後真係開心到笑咗出黎!😍2️⃣燒一口甜薯(日本產)💰32呢個日本甜番薯真係好吸引!🍠😍佢嘅外皮啱啱好,一口咬落去就有啲糖嘅香脆口感。而且番薯嘅質地好綿密,好濕潤,甜味又夠夠地,真係好好食呀!🤤食落去,甜甜嘅味道充滿口腔,好過癮!而且佢都好健康,營
一鳴屋台料理
📍上水馬會道180號地舖
味道:😋😋😋😋😋😋😋😋😋
環境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑
服務:😏😏😏😏😏😏😏😏😏

去到門口,柔和嘅燈光同埋佈置都好有日本居酒屋🏮嘅感覺🇯🇵

店員好細心,有禮貌,有需要都會即時服務👍🏻👍🏻加分‼️

我哋order 咗
1️⃣章魚御好燒🐙💰68

2️⃣燒一口甜薯(日本產)💰32
呢個日本甜番薯真係好吸引!🍠😍佢嘅外皮啱啱好,一口咬落去就有啲糖嘅香脆口感。而且番薯嘅質地好綿密,好濕潤,甜味又夠夠地,真係好好食呀!🤤食落去,甜甜嘅味道充滿口腔,好過癮!而且佢都好健康,營養豐富,食得又開心又健康。總括黎講,呢個一口日本甜番薯係一個令人驚喜又滿足嘅小吃,肯定值得一試!👍

3️⃣黑蒜拉麵🍜💰85
呢個拉麵有黑蒜油湯底、細麵同叉燒。個湯底比想像中糊質,但係非常香!🍜🥢黑蒜油嘅香氣好濃郁,令人垂涎欲滴。湯底入口滑順,有一種濃郁嘅味道,令人回味無窮。叉燒都好夠味,肉質鮮嫩多汁,每一口都帶來滿滿嘅滿足感。份量剛剛好,食完之後既飽足又滿足。整體上,呢個湯底非常特別,有一種獨特嘅風味,係一個鍾意香濃湯底同叉燒嘅人一定唔可以錯過嘅美食!👍😋

4️⃣鮭魚🍣(3切)💰38
🍣😍三文魚鮮嫩多汁,魚肉質地好滑脆,生魚片厚度啱啱好,好入味。而且佢嘅鮮味真係一級棒,令人回味無窮!配上啲醬汁同埋芥末,味道更加豐富,酸甜微辣,好開胃!食落去,一口生魚片融化喺口中,鮮味爆發,真係令人驚艷!而且佢嘅色彩鮮豔,好適合拍照分享。總括黎講,呢個三文魚生係一個鮮美、多層次嘅料理,每一口都帶來無限嘅享受!👍

5️⃣醬燒玉子壽司(2貫)💰20

呢個醬燒玉子壽司真係好特別啊!🍣😋玉子燒嘅外層焦脆,帶有微微甜味同埋微微咸味,好香好濃郁!食落去,啲味道真係好平衡,好滋味。壽司飯同玉子燒嘅結合真係完美無缺,一咬落去就有滿滿嘅滿足感!而且佢嘅外形都好精緻,好適合影相。總括黎講,呢個醬燒玉子壽司係一個口感豐富、味道獨特嘅美食,絕對值得一試!👌

6️⃣炙燒左口魚裙邊壽司(2貫)💰38
炙燒左口魚裙邊壽司:呢個炙燒左口魚裙邊壽司真係太好味啦!🔥🍣燒得啱啱好嘅口魚裙邊,質感酥脆,帶有微微焦香,真係令人垂涎欲滴。壽司飯蓋住口魚裙邊,口感綿密,配合上口魚肉嘅鮮嫩滋味,每一口都好滿足。而且佢嘅炙燒技巧好到位,口魚裙邊燒得剛剛好,保持住魚肉嘅鮮美。整個組合真係絕配!食落去,啲味道層次豐富,鮮甜又帶點燒香,令人回味無窮。總括黎講,呢個炙燒左口魚裙邊壽司係一個絕對值得一試嘅美食,一定會令你上癮!👌😍

#香港美食 #美食推薦 #美食日記 #上水 #上水美食推介#馬會道美食推介 #上水馬會道180號地鋪美食推介#日本🇯🇵#打卡 #打卡餐廳 # -鳴屋台料理#拉麪#壽司#魚生#章魚燒#sheung shui #new territories#hongkong#hongkongfood #Japanese food #hongkongfoodie#
章魚御好燒
燒一口甜薯(日本產)
黑蒜拉麵
鮭魚(3切)
醬燒玉子壽司(2貫)
炙燒左口魚裙邊壽司(2貫)
2024-01-25
$150 (Dinner)
章魚御好燒
燒一口甜薯(日本產)
黑蒜拉麵
鮭魚(3切)
醬燒玉子壽司(2貫)
炙燒左口魚裙邊壽司(2貫)