2023-10-02 211 views
月尾出咗糧,決定做孝順仔請呀媽食飯!今次嚟到上水嘅一鳴屋台料理,喺上水站行5分鐘左右就到!餐廳播住輕快嘅日文歌,燈光柔和,好有feel,真係好似去咗日本咁!我哋叫咗4樣嘢食,關西風炸雞球丼定食($78)、雜菌松露醬油豬骨濃湯豬豬軟骨拉麵($88)、芝士明太子玉子燒($88)同埋明太子櫻花蝦軟殼蟹御好燒($88)關西風炸雞球丼定食雞球炸得好脆好香口,肉質嫩滑,而且一啲都唔油膩。加埋沙律菜一齊食,超級惹味!雜菌松露醬油豬骨濃湯豬軟骨拉麵拉麵有6種湯底揀,我哋今次揀咗雜菌松露醬油豬骨濃湯,仲有得揀辣度、麵條、麵質、蔥同木耳嘅份量,超級貼心!如果唔鍾意食豬軟骨,仲可以揀叉燒,總有一款啱你食。豬軟骨肉質軟嫩,索曬松露湯底,超級香濃!芝士明太子玉子燒外層有焦香,入面半熟嫰滑,而且啖啖芝士拉絲,超正!明太子櫻花蝦軟殼蟹御好燒好足料!有大大嚿軟殼蟹,炸得好香,上面鋪滿晒明太子,下層御好燒勁香,菜同肉嘅比例啱啱好,好好食!食到勁飽,飽到行唔郁!三個字總結:有驚喜!一定會再幫襯!

關西風炸雞球丼定食
雞球炸得好脆好香口,肉質嫩滑,而且一
啲都唔油膩。加埋沙律菜一齊食,超級惹味!

雜菌松露醬油豬骨濃湯豬軟骨拉麵

豬軟骨肉質軟嫩,索曬松露湯底,超級香濃!

食到勁飽,飽到行唔郁!三個字總結:有驚喜!一定會再幫襯!
2023-10-02
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$188 (Dinner)
  • 芝士明太子玉子燒
  • 關西風炸雞球丼定食