2022-08-30 84 views
行過永吉街見到呢間裝修都好特別嘅daap,舖頭唔大,有十零個位,再睇下個menu原來係食fine dining嫁😳價錢亦唔算貴,反正都係諗緊食乜,所以就即刻入左去食😬蟲草花忌廉湯呢個其實係一個素嘅龍蝦湯,用蟲草花去打成,好cream好好味小寶石生菜馬友咸魚凱撒沙律沙律整得好靚其實因為坐吧枱睇住廚師好用心機去整臘腸卡邦尼手工意粉配溫泉蛋 $168呢個手工意粉超級特別,佢嘅意粉係整咗闊條麵嘅樣,所以就勁掛汁,每一條意大利粉都比蛋漿包圍着勁好食,另外用左臘腸代替豬腩肉,臘腸甜甜地加埋又幾好味 😋溫泉蛋用火槍燒過,令到啲蛋味更出👍🏻慢煮澳洲牛里脊肉配香草焗薯及松露汁 $188牛肉識落好香濃牛味,肉質嫩滑,但係我就唔仰好食到有黑松露汁嘅味道,不過否失自家製酸種菠蘿包配花生醬🥜小紅莓牛油 $35原先菠蘿包嘅牛油就用咗花生醬加小紅莓將整嘅牛油去代替,其實食落同普通野又有冇乜分別但係就多咗一陣花生醬嘅味道,至於個菠蘿包方面我就覺得同一般嘅菠蘿包冇分別。推薦?🟡🟡🟡🟡⚪️我會為威個卡邦尼手工意粉而再黎食😂Daap地址: 中環永吉街20號地舖電話: 96807456

蟲草花忌廉湯

小寶石生菜馬友咸魚凱撒沙律