2025-03-11
之前同朋友去食晚餐,一入到去完全冇人理我哋,淨係見到counter入面有個疑似老闆/廚師嘅人。初時仲以為成間鋪得佢一個,點知等咗一陣,佢態度好差,一句嘢都唔講,淨係用手指指吓我哋,搞到我哋一頭霧水,完全唔知佢想點。後來問佢,佢先叫我哋坐低。坐低之後,先發現原來佢有staff㗎!不過啲staff上菜時完全冇介紹菜式,連menu都冇俾我哋睇,正常人點完菜之後,尤其係幾道菜嘅tasting menu,根本唔會記得所有菜式。搞到我哋食緊咩都唔知,真係要估估下。最離譜係啲食物鹹到飛起!個羊肚菌粟子湯,個配搭係幾特別,但鹹到好似飲緊鹽水咁,苦到呢……仲有臘腸卡邦尼意粉,又係鹹到苦,食到喉嚨痛,仲要得五條意粉,真係唔知意粉係咪咁矜貴,啲醬汁鹹到可以整多幾兜意粉都得啦!唯一正常少少嘅係個甜品,但都救唔返成餐飯。食完之後,我同朋友個喉嚨都好唔舒服,真係好失望。建議個老闆/廚師真係要check吓自己味覺,再諗吓點改善,唔係真係好難留住客人㗎!