2024-07-19
天氣陰晴不定🌧️,無阻我哋搵美食嘅決心🤛🏻我哋嚟到上環,搵到一間充滿日本風味嘅 #鮨政推開木門,日本師傳已經準備好。鮨政一直以壽司聞名,緊係黎食主打項目🍣🇯🇵 SUSHI MASA 鮨政壽司拼盤🍣一上碟就驚訝佢嘅巨型,大大件,整整齊齊。包括12件手握壽司、六件卷物同埋兩件軍艦壽司。分別有三文魚,甜蝦,鯛魚,葱吞拿魚腩,吞拿魚,油甘魚,帆立貝。全部都係極厚切,一定要試帆立貝,極厚身但好鮮甜燒三文魚腩🐟三文魚腩切成一條條無骨,食得非常方便。三文魚油脂豐富,每一口魚肉都好多汁,魚皮香脆魚肉柔軟炸八爪魚🐙大大件嘅八爪魚,肉質煙靭有嚼勁,炸粉酥脆,很適合送酒見佢Pop up,Follow餐廳IG 更送一客甜品🍮,唔好錯過哦🍣鮨政📍地址: 上環蘇杭街105號地舖📱電話: 28869009➖➖➖➖➖➖➖➖👶🏻➖➖#SushiMasa #鮨政 #上環 #上環美食 #香港美食 #廚師發辦 #壽司 #SUSHI #hkfoodies #hkfood
🇯🇵 SUSHI MASA 鮨政
壽司拼盤🍣
燒三文魚腩🐟
炸八爪魚🐙
大大件嘅八爪魚,肉質煙靭有嚼勁,炸粉酥脆,很適合送酒
🍣鮨政
📍地址: 上環蘇杭街105號地舖