2023-12-29
El vaso de oro hk📍:上環西街44號地舖🚗:上環地鐵A3出口 步行10分鐘📞:+852 2506-2518💲:~HKD540/head for dinnerFood quality✔️:Joselito Hams 30grs, Bikini, Garlic Pawns, Seafood Paella👌🏼:White Sangria (Glass), Yuzu Genmaicha, Flan with ice-cream總結:😋cold cut 店員介紹咗Joselito Hams 食落鹹香重 但又恰好唔會太膩 好食🤤😋Bikini係熱辣辣脆底烘多士配埋Parma ham加熱溶黑松露芝士 啱啱烘完熱到辣手 食落好惹味🙆🏼♀️😋Seafood Paella有蝦 蜆同蟶子 蜆鮮甜好食 配埋Pesto sauce更顯清甜 飯都乾身唔會太濕潤 我喜歡💕😋garlic pawns 蝦浸喺有蒜片嘅橄欖油 喺西班牙國民tapas 簡單嘅味道😋環境好光猛 同埋閒日夜晚都好多人光顧 感覺好chill 飲下酒又一晚嘅感覺🤔叫咗杯White Sangria $88/杯都抵飲 份量都多 果香味都算
📍:上環西街44號地舖
🚗:上環地鐵A3出口 步行10分鐘
📞:+852 2506-2518
💲:~HKD540/head for dinner
Food quality
總結:
🤔叫咗杯White Sangria $88/杯都抵飲 份量都多 果香味都算重 啱哂女仔飲👌🏼
🤔冇得飲酒嘅朋友 餐廳都有提供唔同種類嘅非酒精嘅飲品 我就試咗有氣嘅柚子玄米茶 外表感覺同酒精飲品可以融為一體 唔會太突兀 很好👍🏼
🤔最尾點咗嗰甜品布丁雪糕🍮 西班牙嘅焦糖燉蛋比較硬身 係另一種口感