2024-12-06 387 views
一到Honjo門口已經很感受到藝術與環境的相互交織氛圍感,精美酒杯,彩色玻璃窗與燈具的搭配,營造一種特別溫暖又舒服的氣氛,而藝術畫更是融合藝術與生活的現實主義與情感~真係期待今日間左dinner set,名都好有意思 THE DREAMER毛豆✨簡單熱煮最是開胃Unagi ✨精緻小巧又帶味覺新體驗,炸壽司搭配帕爾馬乾酪辣醬,鰻魚香脆與微辣奶香,又有濃郁照燒醬,豐富曬!Hamachi ✨薄切油甘魚刺身,點上梅子醬酸甜口感同紫蘇粉,口感輕盈又鮮嫩。Wings✨沖繩黑糖雞香到我~~~Octopus✨滿滿精緻感,每一個搭配真係完美,薄而脆既木薯泡芙拎住食唔好太優雅,章魚他他加上柚子蛋黃醬壽司飯,係我食過最好味壽司飯~3 tokusen nigiri✨三款壽司同三款刺身,係有豐富到!Chicken✨脆皮半烤雞嫩口,而紫索蛋黃醬點醬食更香~Broccolini & corn tempura✨食炸物要健康就揀西蘭花與粟米,特別脆又唔會烤乾菜養分~Yakimeshi rice 香噴噴炒飯,炒至黃金色真係好吸引,香味Matcha lava✨抹茶心太軟令我以後只會想食抹茶味心太軟,有搭配雲呢拿雪糕同蕎麥麵

毛豆✨
簡單熱煮最是開胃

Unagi ✨

Hamachi ✨

Wings✨
沖繩黑糖雞香到我~~~

Octopus✨

3 tokusen nigiri✨
三款壽司同三款刺身,係有豐富到!

Chicken✨
脆皮半烤雞嫩口,而紫索蛋黃醬點醬食更香~

Broccolini & corn tempura✨
食炸物要健康就揀西蘭花與粟米,特別脆又唔會烤乾菜養分~

Yakimeshi rice
香噴噴炒飯,炒至黃金色真係好吸引,香味

Matcha lava✨
抹茶心太軟令我以後只會想食抹茶味心太軟,有搭配雲呢拿雪糕同蕎麥麵餅乾,口感更係絕美~