2025-01-11
本來book 唔到早d 只有8pm, 但前一日confirm booking 時俾我地改到7pm.去到門口staff 有解釋下個menu, 不過由於事前我都有睇過下d comment 同食評,大概都知個玩法。2小時all you can eat, 落單就只有頭1.5 小時,可以坐埋最後半小時。我地叫左Prime 個package, 因為我同朋友都係seafood lover. Starter 係自己手機落order, 每次可以叫4 款(每人兩款,飲品同甜品都計)跟住就要等10 mins 先可以再手機落單。而main 呢就要叫d staff 落order, 兩個人每人每次可以落2 樣,但要食完一樣先可以再加。一開始我地都擔心咁樣會等好耐,但其實唔係,上菜速度係非常合理,見到d Staff 好忙走黎走去,但完全無扮見你唔到嗰種態度同好有耐性take order. 值得一讚。 我地食左大概一個鐘其實已經有d 飽,咁落單只有頭1.5小時可以落,之後半小時係俾你食埋d 嘢同坐多陣。 最後15 mins 前有staff 會提仲有15mins 可以落單,咁你可以揀埋最後一次嘅main. 最後我地有2
我地食左大概一個鐘其實已經有d 飽,咁落單只有頭1.5小時可以落,之後半小時係俾你食埋d 嘢同坐多陣。 最後15 mins 前有staff 會提仲有15mins 可以落單,咁你可以揀埋最後一次嘅main. 最後我地有2個雪糕order 無黎,由於已經無得再用手機check 返,唯有同staff 講,佢亦好友善幫我地follow up.
講返啲嘢食, starter 嘅Parma Ham 同蠔湯係出色嘅,芒果大蝦沙律正常,吞拿魚沙律就唔係一塊半生熟嗰種,而係好似吞拿魚面包嗰d, 個人就唔太鍾意。
Main 嘅珍寶虎蝦,帶子都有encore, 鮑魚嘅生熟度都燒得OK,只係調味稍為淡咗啲,我哋都有encore左一次。至於和牛我哋點左ribeye同西冷, 兩塊已經KO 左,因為本身都不是太喜歡油份重嘅牛扒。鵝肝可能燒得唔夠香,個質感亦都偏硬。羊架反而係出色嘅,我哋兩個唔鍾意食羊都覺得唔錯,原因可能因為佢完全唔騷。肉食者應該好易食返回本。
至於甜品嘅Tiramisu真係有啲失望,個餅底係濕到好似滴緊水咁,擺落口只係得一陣濃烈rum 味,我唔識欣賞。其他雪糕同埋cheese cake就中規中矩啦。
整體嚟講係食得會有少少趕,如果要慢慢傾偈其實就會有啲困難,所以建議喺度食完轉場去第二度慢慢傾。