2024-11-14 0 views
鐵路熱炸大排骨配香菇滷肉飯($65)以下午茶嚟計,份量不少,有兩小碟前菜,一大塊炸豬排切件,半隻滷水蛋,椰菜同粟米,肉燥及白飯。前菜雖然係兩小碟,但有四款開胃小食,木耳、洋蔥、醃蘿蔔、酸菜;炸豬扒即炸夠熱唔油膩,外層脆,裡面肉質有咬口,未算軟嫩但唔嚡,洒上椒鹽粉,十分惹味;肉燥唔算好多,撈唔哂啲白飯,滷肉唔肥,味道正常;滷水蛋、椰菜、粟米,正常發揮。自選招牌燈籠滷味4款配料+1款主食($65)配料揀咗蹄膀、大腸、麻吉燒、通菜,主食+$3轉咗手工烏龍麵。份量適中,豬手肉及豬大腸各約有六件,滷水入味,唔過咸;麻吉燒普通;通菜份量多,爽口無渣;烏冬唔糊口兼有咬口,口感不錯;湯底微咸,可以;面層洒上酸菜及青蔥。麻辣醬香滷豬耳朵($24)加配小食,份量不少,豬耳爽口彈牙,肥位唔多,麻辣醬味濃,麻味辣味都出,食得幾過癮,好啱我口味。餐飲:熱冬瓜茶(個人覺得偏甜)、熱蜂蜜綠茶(個人覺得綠茶澀味重)。PS:另收加一服務費。
鐵路熱炸大排骨配香菇滷肉飯($65)

自選招牌燈籠滷味4款配料+1款主食($65)

麻辣醬香滷豬耳朵($24)

PS:另收加一服務費。
鐵路熱炸大排骨配香菇滷肉飯
自選招牌燈籠滷味4款配料+1款主食
麻辣醬香滷豬耳朵
$76.5 (Tea)
麻辣醬香滷豬耳朵