2023-10-04 159 views
同家人行新商場試嘅第一餐,四個人叫咗五個餸再加飲品,飲品非常一般。叫咗蒜蓉炒芥蘭,品質可以嘅.鷄絲檬粉,鷄絲有啲乾。咖喱雞,有椰香味都可以。最差係蝦木瓜沙律,非常鹹,味道單一冇層次。跟住最失望係椰青煮蜆,呢個係冷盤,凍食。唔知係我自己睇漏啊定係菜單設計係冷盤。就當佢係凍食啦,屋企人一人試食咗一隻,都話唔好食,前後食咗三四隻,跟住第五隻打開,入面全部都係泥,好恐怖。即刻冇晒胃口。作為一家提供食物的餐廳,呢個係非常大嘅錯失。跟住有個侍應見到,想叫佢嘅時候佢就扮睇唔到,然後等咗一陣我哋叫另外一個侍應,然後佢講咗聲唔好意思就走開咗。咁樣嘅處理手法真係訓練未夠。餐廳開業準備唔夠,座位太窄,隔籬枱走人要推開隔籬枱先可以有空間俾佢走,地板非常滑,四人枱兩張枱唔平,枱凳與地面之間非常滑,一郁少少就會好跣。筷子係圓嘅,冇提供筷子架,即使你放喺碗上面對筷子會滑走,我哋坐低咗一陣已經有兩台客,因為漏單或者其他問題走咗。呢間餐廳我諗都係一試無回頭。好彩最後都有個人主動走過來或取消椰青煮蜆呢個餸。