2017-05-05
之前已經食過一次,上次試過海鮮喇沙、海南雞飯、榴連芝士蛋糕。於是今次就揀咗蝦麵、encore海南雞飯、沙爹牛肉串燒同三色奶茶。環境寬闊,可能平日關係,我用餐時間由七點至八點幾都不是太多人。這個蝦麵會跟一小碟蝦醬,咸咸地,微微辣,帶蝦醬嘅香味,加少少令蝦麵香好多。蝦麵入面其實有米粉同麵,但個人覺得麵質偏腍。蝦肉頗爽口但蝦味偏淡。最令我回味嘅係個湯,好香好香嘅蝦味,超級好味,我飲晒d湯這個是海南雞(例牌),我再加多一個油飯$18,雞夠滑,不會太生亦不會過熟,剛剛好,平時唔食雞胸嘅我(太鞋),亦唔會避開唔食,醬油亦好夠味(辣醬/醬油/薑蓉),薑蓉好香,要點晒3隻一齊食沙爹牛肉串燒,肉質不錯,沙爹醬係甜甜地嘅,唔辣,惹味。薄餅唔係我鍾意嘅嗰款,但都不錯。三色奶茶都幾好味,下次試下拉茶先
三色奶茶都幾好味,下次試下拉茶先